Pedoseksuelen moeten dood

Voor iedereen die zelf jonge kinderen heeft, een zeer begrijpelijke uitspraak. Maar moet dat ook? Ik ben zelf vader van een driejarige en ik weet zeker dat als wie dan ook zich zou vergrijpen aan mijn kind, ik hoogstpersoonlijk de pedoseksueel zou afmaken. Bij voorkeur op een net zo stiekeme en achterbakse manier als dat de pedoseksueel mijn kind te pakken zou hebben genomen. Nu is mijn mening erover uiteraard gekleurd.

Sommige voorstanders van pedofilie hebben een net zo gekleurde en vooringenomen mening. Die vinden weer dat het moet kunnen. Ook houden zij de pedoseksueel op alle mogelijke manieren een hand boven het hoofd. Uitspraken als dat pedoseksuelen ook mensen zijn, of de ouders afbeelden als bloeddorstige wraakzuchtige monsters ten aanzien van die 'arme zielige' pedoseksueel, zijn algemeen bekend.

Zelfs hier op FOK! hebben wij users als Linkse_Vriend of oink_oink (what's in a name) bijvoorbeeld, die vinden dat pedoseksuele activiteiten met de mantel der liefde dienen te worden bedekt. Andere users zoals Jigzoz, die de mening is toegedaan dat de enige goede pedoseksueel een dode pedoseksueel is, werd geband na zo een uitspraak.

Ik persoonlijk vind dat moeilijk. Ik ben zeer sterk geneigd om mij achter de mening van bijvoorbeeld Jigzoz te scharen: bewezen pedoseksuelen maak je het beste af. Dit sluit ook wel weer een beetje aan bij het column van Driek, die een pleidooi voor de herinvoering van de doodstraf hield. Als het pedoseksuelen van het kaliber als Robert Mickelsons of Dutroux betreft, ben ik zeer zeker voorstander van om dit soort roofdieren te ruimen.

Ook is er bij mij bijzonder weinig vertrouwen meer in de rechterlijke macht, sinds een van de topambtenaren van justitie genaamd Joris Demmink daar de grote baas is geworden. Daarmee vergeleken is de kwestie rondom Mariko Peters een waakvlammetje in een fikse bosbrand. Ik ben geneigd om de vaak voorkomende, zeer lichte straffen omtrent bewezen pedoseksuele zaken te zien als een bewijs van pedoseksuele positieve discriminatie door de rechterlijke macht.

Ik sta ook niet alleen met die opvatting. Vaak genoeg hoor ik in mijn omgeving kritiek op de strafmaat in sommige pedofilie gerelateerde zaken. Net zo vaak hoor ik ook direct daarna dat je je er wel 'druk' om kan maken, maar dat je tegen de 'hoge heren' toch weinig kan inbrengen. Als je ziet hoe er vandaag de dag wordt gereageerd op pedoseksualiteit door de rechterlijke macht en de hulpverlening in verhouding tot andere zaken, dan ben ook ik geneigd om bepaalde rechters, topambtenaren, en hulpverleners bij de politie en jeugdzorg te wantrouwen.

Als je leest met wat voor gemak de recherche een potentiële informatiebron opblaast door waarschuwingsberichten achter te laten op geheime pedo-uitwisselingssites waar men geïnfiltreerd is na veel moeite, wat moet je dan denken? Je kan natuurlijk denken dat de politie dan wel hun rechercheteams gewoon dom dan wel naïef of achterlijk zijn. Aan de andere kant worden er ook weer genoeg zaken tot een bevredigend einde gebracht, wat achterlijkheid bij de rechercheteams weer uitsluit.

Al met al is dood maken van pedoseksuelen een punt dat constant in beweging is bij mij. Want ook voor het punt: wat als justitie weer eens een blunder begaat? Dan is er wel iemand gedood die dat misschien niet verdiend heeft. In ieder geval mogen pedoseksuelen er wat mij betreft niet meer vanaf komen met vrijspraak, taakstraffen, of straffen korter dan 20 jaar.