Plat Haags - RE: Bastards!

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg, en Harry 64 vanuit het midden des lands.

IkBeste Tim/TheGrandWazoo. Dat is niet zo fraai als jij rechtse fratsen krijgt. Wat moet ik er nu mee aan als jij ook al wilderiaans gaat kakelen? Het enige waar we nu nog een beetje over kunnen bakkeleien is dat jij dan voorstander van rubberkogels bent, en dat wat mij betreft het rovende, rellende, snuivende tuig het beste gewoon neergeknald wordt met scherp. Anders gaan ze straks weer opscheppen over het aantal blauwe plekken dat ze hebben van die rubberkogels. Als je met scherp schiet heb je die discussie niet. Tevens komen ze dan tot de ontdekking dat er altijd iets te verliezen is, zoals een arm, been of je leven. Bijkomend voordeel is ook dat de gevangenissen niet zo overvol raken.

Je ziet de zaken wel in perspectief, alleen is dat perspectief niet zo prettig. Het is gedaan met het goede in de mens zoeken. Klaar met de kansenmentaliteit. De relpuppy's en yuppies dan wel straatrovertjes laten zien wat ze eigenlijk zijn, ordinaire roofdieren. De valse dolle honden van de roedel, dat zijn ze. Daar helpt geen koppie thee tegen, of een straatcoach, of wat voor geitewollensok je er ook op afstuurt. Ik denk dat dit is wat anarchisme oplevert. Gewoon ordinair stelen onder de noemer dat het leven niet 'sociaal' genoeg is.

Dat gaat nog meer op voor de allochtone relschoppers, die hebben elke kans gehad, zelfs nog meer kansen dan de autochtone relschoppers, maar die kansen waren nooit goed genoeg. Jij noemt tweehonderd man buurtwacht oneerlijk verdeeld tegenover veertig lichtgetinte aso's, maar je weet ondertussen ook wel dat die veertig ali-baba's er vierhonderd worden als je er vier terecht snoeihard aanpakt tijdens hun 'arbeid' dan wel hobby.

Jij ziet niet zozeer je idealen instorten, wat jij ziet is een kolonie ratten die uit puur opportunisme jouw idealen misbruikt en uitwoont. En er lopen wat van die extremistische narcisten rond hoor. Het is gewoon diep triest dat deze vorm van persoonlijkheidsstoornis tegenwoordig kennelijk de norm is. De nachtmerrie van elk wit schaap is dat er zo veel zwarte schaapjes komen, dat wit schaap zijn tot de afwijking begint te worden.
Die zwarte schapen vind je niet alleen aan de onderkant van de maatschappij, maar tegenwoordig ook in de hoogste regionen van de bestuurlijke organen.

Lekker hoor, de narcistische kanker is overal vet uitgezaaid. De nieren, lever, en hersenen van dit land zijn zwaar ziek. Je zou denken na het IJslands icesave-drama dat de provincies wel wat geleerd zouden hebben, maar nee, ze investeren net zo makkelijk in Europese derdewereldlandjes. Nu die landjes dreigen om te vallen moeten er niet alleen banken gered worden maar hele landen.
Dan hebben we ook nog zo'n leuke MP, die niet kan rekenen, en dacht dat Finland een eiland was. Hij lijkt wel een stereotype Amerikaan, die denken vaak ook dat Nederland de hoofdstad is van Amsterdam.

Ik weet ook even niet wat ik met de tsunami aan nieuws aanmoet. De Breivikjes, crisissen, pukkelpopjes, campingplunderaars, en Londense relratten vliegen je om de oren vandaag de dag. Afgewisseld met zielige spotjes van hongernegertjes die op dit moment ook met verhoogde frequentie te zien en te horen zijn, kennelijk dreigt de bedelmaffia ook om te vallen.

Als een trein die op hol geslagen is dendert de krankzinnigheid van het mens-zijn via radio, tv, en internet je bewustzijn in. Waarschijnlijk totdat je een fatale uitzondering in je denktank krijgt waardoor je besluit om ook maar eens wat om je heen te gaan schieten in een winkelcentrum, op Texel, of gewoon op de snelweg. Ondertussen twitter je er op los. In je ene hand een mitrailleur en je andere hand een Smartphone. Dat is erg in tegenwoordig. Of populairder gezegd: Dat is heel erg 2011.

Misschien is met je reet op het strand gaan liggen niet zo'n een slechte oplossing, al is die dan wel heel erg 1900.