Verschil tussen Managers en Bazen

Sport - ColumnJe hebt managers en je hebt bazen in voetbal. Helaas zijn er maar een paar echte bazen actief, managers die nog een echte passie en liefde voor een club hebben; managers die worden geliefd door een club en er al zo lang zitten, dat ze tot het meubilair behoren. Voorbeelden hiervan zijn Arsene 'Arsenal' Wenger en Sir Fergie. Maar ze zijn schaars...

Helaas heb je ook managers die het alleen voor het geld of voor ego bij een club zitten en wisselen regelmatig van club, kijk eens naar Mourinho, hij is een mooi voorbeeld hiervan (hij heeft het zelf zelfs een keer toegegeven!).

Dichter aan huis, voor mij dan, hebben we een 'nieuwe manager' genaamd Russel Slade. Hij kwam vorig seizoen aan de macht bij het pittoreske Leyton Orient (oost London, League 1) en heeft het zeer fraai gedaan (1-1 tegen Arsenal, 1 punt van promotie play-off). Daarom is het ook niet onbegrijpelijk dat er grotere clubs hem wilde overnemen, maar tot ons geluk heeft de eigenaar van the O’s dit niet toegestaan. Mooi, we behouden Russel dus nog een tijd.

Gister in de krant heeft hij te kennen gegeven dat hij wel een interesse had in een grotere club, meer geld, meer ambities en van alles. Maar nu heeft hij een liefde voor het mooie London opgebouwd, zijn hart verloren aan de club en meer. De fans zingen nog steeds uit volle borst "He’s got no hair, but we don’t care... Russel! Russel Slade!"... Het is mooi weer in E10. Ook heeft hij zijn ambities met de club vrijgegeven: Promotie!

Mooie woorden allemaal inderdaad, maar wat als het maar even tegen gaat zitten? Eigenaars en managers hebben tegenwoordig niet meer het geduld om een echte baas te worden zoals eerder beschreven. Ze worden tegenwoordig gemakkelijk van de hand gedaan, of vertrekken zelf heel gemakkelijk om naar een grotere club of beter salaris te gaan. Helaas zie ik dit ook wel gebeuren in de toekomst met Slade... Het is inderdaad jammer, maar we wachten nog maar geduldig op een manager die niet de eerste de beste trein naar meer geld pakt... Ik wil een manager met een passie voor de club.