Anders

Op internet circuleren berichten dat de verdachte van de aanslagen sympathie had voor de idealen van de PVV, die hij de 'enige echte partij voor conservatieven' zou hebben genoemd. In reactie daarop stelde Wilders "dat de dader een gewelddadige zieke psychopaat is" en dat hij  "alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan".

Een aantal dingen aangaande het recente nieuws uit Noorwegen had ik nooit verwacht. Ten eerste: zo’n gebeurtenis in Nóórwegen, dat op Jiskefet na door niemand leek te worden gehaat. Ten tweede het slapengaan vrijdag met een weliswaar gruwelijke daad vers in het geheugen, maar met 11 doden; vervolgens wakker worden met een telling van 91. De grootste verbijstering echter kwam zaterdagavond, toen de oplettende FOK!ker AryaMehr het 1500 pagina’s tellende handboek van Anders B. op het internet aantrof.

“2083 – A European Declaration of Independence”

is een zeer doordacht geschreven compendium, dat als handleiding dient voor de omverwerping van de multiculturele tsunami van islam, waar volgens Anders verschillende Westerse landen momenteel al onder zijn bezweken. "Ik heb altijd van Nederland gehouden", schrijft hij. "Het zou erg jammer zijn als dat eens zo grootse land, dat zo veel tijd en energie heeft gestoken in het bevechten van de zee, wordt vernietigd door een vloedgolf van barbaarse sharia." Uiteindelijk zou rond 2020 al begonnen moeten worden met het deporteren en/of gedwongen tot christenen dopen van moslims, waarna de laatste restjes ‘multiculturalisme’ in 2083 voorgoed zijn uitgebannen.

En hoewel Wilders welke band ook categorisch ontkent, wordt hij in het stuk 30 keer aangehaald. Nederland wordt door Anders gezien als een testcase, waar islam al veel verder gevorderd is dan in Scandinavië en waar de kans op burgeroorlog (“wellicht op het Verenigd Koninkrijk na”) het grootst is geworden. We worden in werkelijk tientallen A4’tjes nauwkeurig omschreven als een land waar Slotervaartse Marokkanen werkelijk altijd overal tegen bussen aan trappen, fikkie stoken, onrust zaaien, misdaden plegen. Waar de multiculturele dictatuur van linkse politiek, intelligentsia en media, haar grip als een ware communist sterker dan ooit op het land heeft.

“Islamcriticaster Geert Wilders is er nog wel, maar die wordt met dezelfde uitroepen over racisme besmeurd als Fortuyn, krijgt dagelijks doodsbedreigingen van moslims, en niet al te subtiele hints van het establishment om zijn toon te matigen.” Afshin Ellian, Gregorius Nekschot, Fitna, Gouda, werkelijk álles wordt behandeld. En niet alleen aangaande Nederland.

Essaytitels

Het manifest staat vol met letterlijk honderden kleine en grotere essays (beargumenteerd en met bronnen) over alle aspecten –van nul tot nu- van het in Europa overheersende ‘cultuurmarxisme’/‘multiculturalisme’, maar evenzo over de oprichting van een nieuwe Ridderorde van (door christendom geïnspireerde) Kruisvaarders tegen de islam. Maar, zo stelt Anders, de moslims zijn het hoofdprobleem niet. “Ik heb geen hekel aan individuele moslims, maar aan de islam als politieke ideologie”, zegt hij. En: “Of je nu gelooft, atheïst bent of agnost, de christelijke waarden blijven tellen boven alles.” En over het waarom van linkse jeugd afslachten, in plaats van moslims: “Als de kraan lekt, ga je niet meteen dweilen maar pak je eerst het lek aan.”

Om de inhoud en toon van een bepaald essay –ze zijn soms één A4, soms tientallen lang– te achterhalen hoef je meestal slechts naar de titel in de inhoudsopgave te kijken. Het boekwerk is in drie gedeeltes onderverdeeld. Uit Boek 1 onder andere titels als Hoe het allemaal begon: Politieke Correctheid is Cultuurmarxisme; Europese Slaven, Arabische Meesters; en De val van de Christelijke Staat Libanon. In Boek 2 gaan de titels verder op dezelfde voet:

-Waarom de EU, Domheid en Multiculturalisme Vernietigd Moeten Worden, en Snel
-Feminisme Leidt tot de Onderdrukking van Vrouwen
-De Mediahegemonie van de EUSSR/USASSR
-Wat Kost Moslimimmigratie in Europa?
-Het Islamisatieproces in Europese Landen
-Waarom We Gematigde Moslims Niet Kunnen Vertrouwen
-Zal Nederland de 21e Eeuw Overleven?
-Geef de Nobelprijs voor de Vrede aan Ayaan Hirsi Ali
-Europa richting Burgeroorlog
-Zijn alle Europese mannen zwakke lafaards of zijn ze gebrainwashed?
-Toekomstige Deportatie van Moslims uit Europa

En ook Boek 3 bevat even boosaardige als politiek gemotiveerde essays. Een incomplete lijst opmerkelijke titels treft u onder dit stuk aan, maar De Teloorgang van het Nordische Ras in Europa, Hoe Vrouwen te Vermoorden op het Slagveld en Kerncentrale-aanvalsstrategie: ‘Operatie Regime-Beëindiger’ zeggen al meer dan genoeg: een koelbloedige manual voor het omverwerpen van de gevestigde politieke ‘multikul’-orde.

Planning sinds 2002

Het meest opmerkelijke aan het hele stuk, afgezien van de met bronnen doorwrocht ondersteunde stukken, is dat het geen indruk wekt van een maniakale schizofreen, of in Wilders’ woorden een “zieke psychopaat”, maar meer die van een goed opgeleide, vloeiend Engels sprekende Noor die zijn politieke denk- en angstbeelden over de komende vernietiging van Europa door de enge moslimhordes, tot zijn levenswerk heeft geëxtrapoleerd. Dat Anders Breivik een schurk is, staat vast, maar gek was hij niet. Al sinds 2002 zit dit levenswerk in de koker.

Getuige de honderden pagina’s aan handleidingen over werkelijk alle vlakken van hoe je bij internationale criminele syndicaten de beste wapens kunt kopen, tot hoe je sociale taboes als ‘ik begin uit de kast te komen’ en ‘ik ben verslaafd aan World of Warcraft’ als excuus kunt gebruiken om mensen het gevoel te geven dat je ze een persoonlijk geheim toevertrouwt, waarna ze geen vragen meer stellen over je wegens het voorbereiden van terreuraanslagen chronische afwezigheid. Ze houden je ‘taboe’ zelfs voor je geheim, op basis van een opzettelijk gecreëerde maar volkomen fictieve vertrouwensrelatie.

Zijn imago van een ‘nette, gespierde, conservatief-christelijke Noorse jongeman’ was ook volkomen fictief, tot in de details een decennium nageleefd. Zelfs welke kleding (Lacoste), haarstijl (conservatief naar achteren, niet zwart verven), welke auto (saaie grijze Hyundai), alles om zo min mogelijk uit de toon, of op te vallen. “Ik weet dat de Hyundai Atos in gepensioneerden-grijs een enorm homofiele auto is, maar wel extreem effectief in het zenden van de signalen die je naar je omgeving wíl zenden. Erg effectief voor grenssmokkel en het is makkelijk om een 20- tot 40-liter grote opbergruimte onder de achterbank te maken.”

Lijstjes: wapens betalen met creditcard

Van paginalange rationalisaties van het nut van massamoord om de bevolking van Europa eindelijk wakker te schudden aangaande het gevaar dat islam heet, tot stipt navolgbare schema’s om geld, wapens, bommaterialen en wat niet al te verzamelen, hoe kogels in pure nicotine te dopen om gewonden te vergiftigen, lijstjes met benodigdheden inclusief kosten en suggesties hoe eraan te komen; luguber is het om te bedenken, dat hij in maart een boodschappenlijstje plaatst van dingen die hij vóór augustus nog aan gaat schaffen, met zijn 10 creditcards die hem 30.000 euro extra krediet geven.

• Alu/wood ramp for loading/unloading truck: 30 Euro
• Cementmixer – rent or buy: 100 Euro
• Ethanol 96%, x 6L: 30 Euro
• Blue Police – flashing LED light – for one of the trucks: 150 Euro
• Face – splash proof face mask: 30 Euro
• Glock 17: 700 Euro
• More ammo: 1000 Euro
• Dunnage air-bag for transport load securing (centerload.com), bought from Ebay: 100 Eur
o
 
 “Als je niet bang bent te sterven, is er niets wat je niet kunt bereiken.” –
Lao Tsu

Het hele doel van de aanslag: puur aandacht vestigen op zijn ideeën, waarschijnlijk ook de reden waarom hij zich niet door de kop schoot maar zich meteen overgaf aan de politie toen die eindelijk gearriveerd was. En heeft Wilders nou gelijk? Nee, vanzelfsprekend steunt Geert dit soort radicaal geweld niet, roept Geert ook niet op tot geweld (in de knieën schieten, straten schoonvegen, in kampen stoppen, deporteren, gedwongen verhuizen en Nederland Terug Aan De Nederlanders is vanzelfsprekend iets héél anders), en distantieert Geert zich ook na dit manuscript zeer verantwoord van dit door de Telegraaf als ‘Noorse monster’ betitelde stuk vreten.

Herkenbare politieke standpunten
Toch zijn er ook in het manuscript interessante bespiegelingen te vinden, die wij al eerder uit niet-Noorse mond hebben horen komen. Anders Breivik is zo handig geweest om zijn ‘verenigende conservatieve standpunten’ voor de te creëren Europese Federatie uiteen te zetten. Hier komen er een hele zwik:

-Tegen het Europese multiculturele establishment en haar agenda
-Steun voor het traditionele gezinstype
-Opkomen voor vrijheid van meningsuiting
-Joods-christelijke traditie promoten, nadruk op christelijk
-Tegen islamificatie Europa strijden
-Islam herclassificeren als politieke ideoligie, niet religie
-Tegen massa-immigratie
-Steun aan Israëls strijd tegen jihad
-Three-Strikes-You’re-Out doodstraf invoeren
-Tegen gematigd beleid t.o.v. islamitische wereld
-Tegen EU-lidmaatschap Albanië/Bosnië/Turkije
-Tegen Navo-lidmaatschap Albanië/Turkije
-Voor het verbieden van de Koran
-Voor behoud constitutionele monarchie
-Voor verbieden bouwen nieuwe moskeeën, zolang kerken niet toegestaan zijn in Saoudi-Arabië
-Voorkomen dat welk islamitisch land ook kernwapens krijgt; Pakistan moet ontwapend
-Beter, niet gefalsifieerd onderwijs over islamitisch imperialisme, gruwelijkheden, dhimmitude en de Kruistochten

Anders zag de in zijn ogen haast onvermijdelijke komende overheersing van sharia in Europa, als de directe schuld van het West-Europese politieke establishment dat de sluizen in de sixties open heeft gezet. Alle landelijke partijen worden per Europees land op een ‘goede’ en een ‘slechte’ lijst geplaatst. Behalve D66 (die niet wordt genoemd) staan alle partijen op de ‘target list’, terwijl PVV, NVU en nog enkele splintergroeperingen op de ‘goede’ lijst staan.

Voor Anders was Volkert kortom een even groot, al dan niet groter probleem dan Mohammed B.: islam is het resultáát van onze eigen Westerse houding, waarin we onze waarden en cultuur ondergraven ten dienste van de islam. Vrijwillig, of uit angst, maar duidelijk is Anders er wel over. Hij maakt drie groepen mensen die in mindere of meerdere mate verantwoordelijk te houden zijn voor de demografische veranderingen van de afgelopen vijftig jaar. Alle politici, journalisten, academici, politiek actieve mensen, intelligentsia enzovoorts die “gezorgd hebben voor de islamificatie van Europa”, zijn Categorie A- of Categorie B-Verraders, en dienen daarmee ter dood veroordeeld te worden zodra de nieuwe, Nordisch/Germaans-verantwoorde, katholiek geïnspireerde heersers van de Federatie Europa over het subcontinent heersen, en de moslims er één voor één uitschoppen.

De jongeren die hij doodschoot waren van Categorie B: ze verdienden in zijn ogen simpelweg niets beters. “En waar gehakt wordt, vallen spaanders.”

Het dagboek
Het omvangrijke werk wordt afgesloten met zijn volledige CV, alsmede zijn Knights Templar Log, een ook weer ellenlang stuk waarin hij zijn dagboek bijhoudt, ook weer tot 2002 terug. Enkele keren wordt hij bijna betrapt door vrienden of familie, maar het meeste werk doet hij zwijgzaam, alleen, met WoW en buitenlandse tippelbezoekjes als dekmantel. Ook hier spreekt de taal boekdelen:

“Het oude gezegde ‘als je wat gedaan wil hebben, doe het dan zelf’ is nu net zo relevant als vroeger. Meer dan één ‘chef’ betekent niet dat je dingen twee keer zo snel doet. In veel gevallen kun je het prima zelf, alleen kost het wat meer tijd. EN, zonder onacceptabele risico’s te nemen. De conclusie is niet te ontkennen [alleen werken is het veiligst en slimst].”

“Ik kan me totaal niet voorstellen hoe mijn gemoedstoestand zal zijn tijdens de operatie. Ik zal het doen tijdens een steroïdencyclus en daarbovenop tijdens een ephedrine-rush, die mijn agressie, fysieke kracht en mentale focus met minstens 50 tot 60 procent, maar misschien zelfs 100 procent zullen doen toenemen. Daarnaast zal ik mijn iPod op maximaal volume zetten als een middel om angst te onderdrukken, indien nodig. Ik zou “Lux Aeterna” van Clint Mansell [red.: ‘Hét conspiracy-filmpjes-muziekje’] op repeat kunnen zetten, aangezien het een ontzettend krachtig nummer is. De combinatie van deze factoren (bovenop intense training, simulatie, superieure uitrusting en bewapening) zal me doen veranderen in een extreem gefocuste en dodelijke kracht, een eenmansleger.”

Eén van zijn laatste ‘entries’: “Eerst komt er deze herfst een kostuumpartijtje, verkleden als politieagent. Met insignes aankomen :-) Het gaat fantastisch worden, aangezien mensen enorm verbaasd zullen zijn :-) Terzijde: stel je eens voor dat de politie hier de komende dagen langs zou komen. Ze zouden waarschijnlijk het verkeerde idee krijgen en denken dat ik een terrorist ben, lol!”

Consequenties
Hoewel het een eng idee is dat hij een Ridderorde oprichtte, al 9 jaar geleden, met 11 gelijkgestemde mensen in heel West-Europa inclusief de Benelux en alle eraan grenzende landen, hoewel dit plan wellicht als inspiratiebron zou kunnen dienen voor andere radicaliserende extremisten, is het toch vooral een eenmalig inkijkje in de psyche van een doorgedraaide massamoordenaar, en komt ook tijdens het schrijven van dit stuk de waarheid maar langzaam boven tafel. Zo lijken grote stukken gekopieerd te zijn uit het Unabomber-manifest van ruim twintig jaar geleden, is er nog onzekerheid over of Anders B. zelf het pseudoniem “Fjordman” is, waaronder veel van de hierboven aangehaalde essay(titel)s geschreven zijn (dit hoewel er in de Ridderorde één Noor zit, en fjorden zich doorgaans in Noorwegen bevinden).

Ook is Wilders natuurlijk niet verantwoordelijk te houden voor de meticuleus voorbereide daden van een ontspoorde Noor, ook niet als zijn politieke ideologie gelijkenissen vertoont. Net zo goed kan het de volgende keer een Ier zijn die een 1500 A4-tellend document schrijft over zijn schijthekel aan Engelsen, een Baskische scribent die Spanjaarden dood wenst, een Vlaming die de regeringssituatie misbruikt om paniek, terreur en verdeeldheid te zaaien in Wallonië.

Wilders treft persoonlijk inderdaad geen blaam
Hoewel Wilders niet kan volhouden álles te verafschuwen waar de man voor staat, treft hem verder geen blaam. Wel zou iedereen in dit al decennia polariserende politieke klimaat, continentwijd er goed aan doen nog eens na te denken over wat we allemaal over elkaar roepen. Hoe moslimhaat ook in het dagelijks leven geaccepteerd is – een klimaat waarin ik collega’s racistische conversaties hoor houden terwijl meisjes met hoofddoekjes ernaast zitten, waarin steeds meer mensen hun schouders ophalen als je zegt “maar we kúnnen mensen met een paspoort niet uitzetten!”, “er is vast wel een manier” mompelend.

Op de valreep nog even het feit, dat extremisme van de linkerzijde van het politieke spectrum vanzelfsprekend net zo gewelddadig tekeer kan gaan en is gegaan in het verleden, denk aan de Baader-Meinhof-groep – ironisch genoeg was Der Baader Meinhof Komplex één van Anders’ favoriete films. Hij keek, misschien niet geheel onverrassend, ook graag Dexter. In de sixties en seventies overheerste anarchistisch of communistisch geïnspireerd links gedachtegoed: de huidige overhang naar extreemrechts denken lijkt daar een antwoord op. En gekken houd je altijd, welk politiek klimaat ook de overhand heeft.

Anders, zijn gruwelijke daden en zijn compendium tonen, politieke tegenstellingen daargelaten, boven alles één ding aan: dat het ten allen tijde verstandig is om te zoeken naar het middelpunt, het compromis, te kiezen voor polderen, praten, discussiëren en beargumenteren, en daarnaast dat welke ideologie er ook achter zit, een méns de trekker overhaalt en eindverantwoordelijkheid draagt voor de altijd onschuldige slachtoffers, die moeten boeten voor de tragisch uit de hand gelopen waanbeelden van een eersteklas amorele klootzak.

Clint Mansell - Lux Aeterna ('Requiem for a Dream OST', 1996)

- - - - - -

Boek 3, selectie van column- en essaytitels:
-Waarom gewapende opstand tegen de multiculturele regimes van West-Europa de enige rationale benadering is
-Een nieuw tijdperk is aangebroken: de tijd voor dialoog is nu voorbij
-Differentiëren tussen en omgaan met Categorie A, B en C-verraders: hardcore marxisten, cultuurmarxisten, suïcidale humanisten/carrièrecynici en kapitalistische globalisten
-Assimilatiebeleid/eisen/aanbod voor islamitische individuen die in Europa leven (aanbod loopt af op 1-1-2020)
-Een Europese Militaire Orde herrijst: ter ere van de Nieuwe Ridderorde
-Terreur gebruiken om de massa wakker te schudden: velen zullen ons erom haten
-Wantrouwen bij vrienden, familie en buren voorkomen
-Risico diversificeren door operatie in 4 fases op te delen
-Uitrusting – wapens/munitie/kleding etc.
-Fysieke training, uitrusting bepakken en simulaties ondergaan voor operatie
-Veilige opslag op afgelegen locaties (bewijs uitwissen)
-Boodschappen versturen vóór de operatie
-Vrouwen vermoorden op het slagveld – direct of indirect
-Sabotage – de meest efficiënte manier om West-Europese multiculturele regimes door de knieën te doen gaan
-Chemische en biologische wapens maken – makkelijker dan explosieven
-Europese kerncentrales gebruiken als massavernietigingswapens
-Kerncentrale-aanvalsstrategie: “Operatie Regime-Beëindiger”
-Het pijlsnel uitsterven van het Nordische genotype
-Seksuele ethiek/moraliteit in West-Europa vernietigd door cultuurmarxisme en liberalisme
-Facebook gebruiken als platform om aantal verzetsstrijders te consolideren en te doen groeien
-Onderscheid maken tussen cultureel christendom en religieus christendom – onze suïcidale kerk hervormen
-Een “Europese Federatie” creëren, een economische, culturele en militaire alliantie
-West-Europese Burgeroorlog, Fase 2
-Een politiek incorrecte gids ten behoeve van het lynchen van multiculturele verraders (Fase 2 en 3)