Veilig aan de soloseks

Overdaad schaadt en dat wisten we natuurlijk al. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft na een gedegen risicobeoordeling geconcludeerd dat dido's en vibrators die weekmakers bevatten tot tien uur in de week veilig gebruikt kunnen worden. Althans, zo viel gisteren in de kranten te lezen. Leuk toch, een actuele column gebaseerd op nieuwsfeiten!

Zo'n dildo is gemaakt van pvc en om het materiaal wat zachter te maken worden weekmakers gebruikt. Bij het inwendig inbrengen van de kunstmatige zeeppomp kunnen stoffen vrijkomen die in het lichaam worden opgenomen. Deze stoffen kunnen dus weer nierschade veroorzaken (ontstekingen, kolieken en kankers). Ik vraag me dan meteen af hoe dit is onderzocht. Zijn er vrijwilligers gevraagd? Ik neem aan van wel. En die vrijwilligers zijn dan nauwkeurig gemonitord. En ze moeten minimaal tien uur per week in die zilte vijver hebben rondgepeddeld. Uiteindelijk moet, nadat de flamoes tien uur stimulatie heeft ondergan, bekeken worden of de plastieke plasser in kwestie schadelijk is geweest voor de nieren.

Tevens moet er denk ik een grondslag aan ten onder liggen, aan dat onderzoek dus. Schijnbaar zijn er dus vrouwen die nierschade hebben opgelopen en dit wijten aan de vele uren die zij de poes hebben gevoederd. Een eenzame vrouw waarbij weinig op de muts is geweest, waardoor zij heeft besloten de hand aan zichzelf te slaan en bij een smoezelig winkeltje een levenloze robbeklopper aan te schaffen.

Vrouwen die daar behoefte aan hebben - tien uur per week een schachtenduiker in zich te voelen - daar kan mijn eenoogige broekpaling sowieso niet tegenop. En de armen van die eenzame vrouw toch ook niet. Gemiddeld iets minder dan anderhalf uur per dag met een kunstmatige zwaffelzweep een potje figuurvingeren, dat moet toch de nodige RSI-klachten opleveren. Dat is dan helaas weer niet onderzocht. En niet te vergeten die droge schrale bedoening die ontstaat. Maar goed, het is onderzocht en zolang de vrouw minder dan die tien uur in de week gaat clitsjoelen, is het dus niet schadelijk.

Op basis van het onderzoek adviseert de nVWA minister Schippers van Volkgezondheid om de fabrikanten te verplichten te vermelden waar deze puddingbuksen nu precies van zijn gemaakt. En eerlijk is eerlijk, zij is doorvoor de aangewezen persoon. Van 1993 tot 1994 is zij immers persoonlijk medewerker geweest van Dick Dees, juist ja, een Kamerlid. Ik heb het ook niet verzonnen...