Rondborstig kroegvertier

Even met het gemeentehuis van Veenendaal gebeld: "Goedemorgen, Oplopers hier. Burgemeester Elzenga in de buurt?" De stadhuisbode vroeg mij om een ogenblik geduld. De burgervader zat aan het ontbijt. Dat is weliswaar snel opgegeten, maar het bidden en danken is natuurlijk een tijdrovende klus. Uiteindelijk kreeg ik de heer Elzenga aan de lijn. Minzaam vroeg hij mij, waarmee hij mij van dienst kon zijn. "Hebt u kinderen?" Getergd stelde de heer Elzenga, dat ik dat soort persoonlijke vragen niet behoorde te stellen. Mijn vraag was absoluut irrelevant, heette het. Daar was ik het niet mee eens: "Die gemeenteraad van jou, die heeft besloten dat op zondag Amber Alerts niet kunnen worden getoond. Want dat is een verstoring op de dag des heren, en dan moeten de gemeentelijke infoborden op zwart. Lekker dan. Een beetje slimme pedofiele lustmoordenaar trekt voortaan in jouw stomme dorp op zondag een peuter van de wipkip. Kan ‘ie zich de hele dag uitleven, voordat het signalement van het kind een keer wordt getoond. Dus ja, de vraag of je wel of geen kinderen hebt, is welzeker relevant." Burgemeester Elzenga stelde, dat Godsvruchtige kinderen op de zevende dag helemaal geen gebruikmaken van speeltuinen of zich anderszins op straat vertonen. Dus dat het ontvoeringsrisico heel gering is. Tijd voor de afmaker: "O? Kinderen van weldenkende ouders mogen op zondag wél buitenspelen, toch? Dus ook op zondag kunnen ze worden ontvoerd. En in dat achterlijke Veenendaal van je kan op zondag hun signalement dus niet via Amber Alert op de informatieborden worden getoond. Dus die Achterlijk-Gereformeerde Gemeenteraad van je vindt het in meerderheid dus geen probleem dat heidense kindertjes op zondag extra handig kunnen verdwijnen. Er wonen verhoudingsgewijs al veel te veel Godsdienstwaanzinnigen in dit land. En opeens weet ik, hoe dat komt. Misbruikt en vermoordt op zondag de heidense kindertjes! Pure discriminatie." Ik wachtte het antwoord verder niet af, en smeet de hoorn op de haak.

Over discriminatie gesproken. Weerkundigen die zaken beweren die regeringspartij VVD niet aanstaan, dienen voor hun baan te vrezen. Kamerlid René Leegte pleit voor het opheffen van het KNMI omdat dit instituut te veel nadruk zou leggen op de problemen die de CO2-uitstoot veroorzaakt. Dat is een links standpunt, denkt de heer Leegte. Dus moet het KNMI opgeheven. De VVD is werkelijk alle fatsoen verloren. Ik ben benieuwd waar trouwens hun motie blijft, dat op Radio-2 niet alleen 35% Nederlandstalige vullis moet worden uitgezonden, maar ook nog 20% psalmen, uitsluitend in hele noten, om de Gristenbroeders van de SGP te plezieren. Alles voor de meerderheid! Mensen die gewoon van goede muziek houden, en aan het omroepbestel meebetalen via hun belastingaanslag, hebben mooi pech.

Pech. Dat heb je ook, als je een kerel beneden de rivieren bent. Want in de dorpskroeg van Valkenswaard krijgen de vrouwelijke gasten 's avonds een aantal consumptiebonnen. Maar mannelijke bezoekers kunnen die bonnen mooi op hun buik schrijven. Dat zeg ik: dikke pech. De kroegbaas vindt dat zijn zaak beter loopt met veel vrouwen. Want op dat rondborstige kroegvertier komen dan weer hordes bronstige mannen af. Opeens snap ik wat ze daar in het zuiden bedoelen met ‘bronsgroen eikenhout'. Dat zit gewoon in de zuidelijke horeca-genen ingebakken. Maar het blijft natuurlijk lullig. Een lekker wijf in de kroeg krijgt korting, en ik moet alles betalen. Een geluk bij een ongeluk: ik kom nooit in een Valkenswaards café. Ik laat mij liever door zeer vriendelijke medewerkers verwennen met een Medium Latte en een punt witte chocoladetaart bij The Coffee Company aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. En daar heb ik dan van harte een paar eurootjes voor over. Waarom? Omdat ik daar gewoon waar voor mijn geld krijg. En of er op het zonovergoten terras nou mooie meiden naast me zitten, of lelijke kerels: kan me geen klap schelen. De koffie is heerlijk, en de allermooiste vrouw zoek ik niet op een terras. Want die heb ik al. Mijn eigen lieve Mevrouw Oplopers, die tijdens mijn relatieve hulpeloosheid wegens mijn grachtengordelroos zo perfect voor mij zorgt.

En dan nog. Alsof de aanwezigheid van vrouwen per definitie een pre is. Ik zeg Gerda Verburg. Die is sinds afgelopen dinsdag niet langer Kamerlid. Door de kantine gaat een zucht van verlichting, en de eetlust is opeens fors toegenomen. Herinnert u het zich nog? Verburg maakte zich volslagen belachelijk toen ze nog minister was. Ze deed alsof ze een mooie vrouw was. Op de cover van een op kosten van de belastingbetaler vervaardigde glossy werd ze afgebeeld in een soort wulpse pose, met een paard. Jammer dat op pagina 2 moest worden vermeld, wie op de omslagfoto Gerda was, en wie het paard...