Dokters? Oplichters bedoel je!

Onlangs las ik een artikel van een clubje dat zich ‘De Nieuwe Dokters’ noemt.
Het is een club met als motto: genees jezelf in de 21e eeuw.

Het artikel dat ik las ging over de effecten van GSM, UMTS, DECT, WiFi, Bluetooth, hoogspanningsmasten en dergelijke op de mens. Het ging dus over straling.
Toen ik het begon te lezen leek het me een interessant artikel over een belangrijk onderwerp. Gezondheid is immers een van de belangrijkste voorwaarden voor een gelukkig leven.

Het blijkt dat in twintig jaar het aantal psychische en chronische klachten bijna verdubbeld is. Het gaat van vervelend in je vel zitten tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress, oorsuizen en duizelingen.
'De Nieuwe Dokters' maken dan een vergelijking met de toename in de laatste twintig jaar van elektromagnetische apparatuur. Er staan tienduizenden mastjes en masten om ons draadloos te laten bellen en internetten of om onze stroom te leveren. Dat zou allerlei ziektes kunnen veroorzaken. Ze zien het als een soort van magnetron waarin we leven en je steekt je hoofd ook niet in een magnetron; zelfs niet in ‘Try Before You Die’.  

Er zijn de laatste dertig jaar veel onderzoeken geweest naar de invloed van hoogspanningsmasten op de gezondheid van mensen. Deze onderzoeken waren zeer wisselend met hun conclusies.
Er zijn bijvoorbeeld onderzoeken geweest naar een verhoogde kans op leukemie bij kinderen die in de buurt van hoogspanningsmasten wonen en de kans op kanker bij mensen die in de nabijheid ervan wonen. Maar in geen van die onderzoeken kon een oorzakelijk verband worden aangetoond.
Aan de andere kant zijn er onderzoeken bekend waarin min of meer kon worden aangetoond dat er een correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van hoogspanningskabels en de incidentie van zelfmoord. Beroepsmatige blootstelling aan het extreem laag frequentiegebied van hoogspanningskabels zou zelfmoord in de hand werken.
In de conclusies in een rapport van milieu en gezondheid dat al in 2002 is uitgebracht vermeldde men dat er weinig definitieve uitspraken konden worden gedaan, maar dat er voorzichtigheid is geboden bij het bouwen in de buurt van hoogspanningskabels. En vooral geen huizen voor gezinnen met kinderen. Bejaardenflats mogen dus wel blijkbaar.
Toch worden er jaarlijks heel wat UMTS-masten op daken en kerktorens geplaatst. De zendvergunningen leveren zo veel op dat je als regering niet echt de neiging hebt om negatieve rapportages te lezen.  

Dat soort dingen had ook mijn belangstelling voor het artikel van ‘De Nieuwe Dokters’ gewekt.
Maar toen kwam ik onderaan het artikel.
Daar werd verteld dat er tot voor kort voor gewone mensen geen mogelijkheid was om eventuele elektrosmog te meten, maar dat dit sinds kort wel het geval is. Het Elektrosmog Alarm. Daarmee kun je in de slaapkamer, de huiskamer, de badkamer, de gang en de tuin meten waar je buiten de gevarenzone bent. Het alarm werkt met een geluidssignaal en een lichtje als er te veel elektrosmog is. Het advies van de ‘dokters’ is om dan het bed, de stoel, de tafel enzovoort buiten de gevarenzone te plaatsen. Met het bad gaat dat misschien wat moeilijker, maar als het in bad gevaarlijk is, dan kun je misschien wel in een teiltje op een veilige plek. 
Je kon ook maar het beste een boek van ‘De Nieuwe Dokters’ bestellen, waarin veel van dit soort tips ten aanzien van de gezondheid staan. Dat boek is gratis, maar er staan wel allerlei dure tips in en je kunt voor bijna zeventig euro naar een informatieavond waar je kunt leren hoe je zelf je cellen kunt verjongen zodat je jeugdig blijft.
Rot op met je verkooppraatjes! Je kunt ook zogenaamd gratis webcamchatten, maar als je dat gaat doen, moet je wel ineens een duur nummer bellen. 'Nieuwe Dokters', maar oude streken.

Ik woon aan de rand van Rijswijk. Op anderhalve kilometer afstand is een enorm hoogspanningsnetwerk gebouwd. Er lopen hoogspanningskabels door een park vlakbij. Er staan een paar hoge UMTS-masten in de buurt en toch ben ik nooit depressief. Sterker nog. Ik ben al in geen dertig jaar echt ziek geweest. Ik krijg eerder aanvallen van ergernis door dit soort kutdokters dan door die masten.
Ik heb heel veel vrienden en kennissen. Die wonen bijna allemaal in de Randstad en daar wemelt het van de masten. Maar al mijn kennissen en vrienden zijn gezellige, vrolijke mensen die geen van allen depressief zijn.  

Als je de verdubbeling van het aantal psychische en chronische klachten dus toeschrijft aan de toename van het aantal masten in Nederland dan weet ik ook nog wel een paar mogelijke oorzaken.
Het ligt aan de buitenlanders. Er is al jaren een enorme toename van het aantal buitenlanders en die krijgen toch al overal de schuld van, dus dit kan er ook nog wel bij.
Maar het kan ook zijn dat het aantal psychische klachten zo sterk stijgt doordat onze belastingen en de premies voor de gezondheidszorg maar steeds omhoog gaan en de waterschappen steeds duurder worden.
Het kan ook de schuld zijn van de files. Daarin zit je jezelf maar op te vreten en omdat de files de laatste twintig jaar zijn toegenomen, kan dat de oorzaak zijn. Kijken of de klachten afnemen nu de files weer wat minder worden.
Het vervelende is dat we voor dat soort oorzaken niet een handig metertje hebben of wat ‘goedkope’ tabletjes.

Ik kan me vergissen, maar volgens mij is die straling waar de dokters over spreken er altijd al geweest. Die masten en leidingen zorgen er alleen maar voor dat er van kan worden geprofiteerd via elektriciteit en via draadloos bellen en internetten. En wie weet wat er nog meer mogelijk zal zijn met alles wat zich buiten ons gezichtsveld bevindt, maar wel aanwezig is in de atmosfeer. Die masten en kabels zijn dus eigenlijk geleiders. Ze zijn te vergelijken met gegraven kanalen die het water uit de meren en de zee daar brengen waar we het hebben willen. Van die kanalen wordt ook niemand ineens ziek.

Ik hoop niet dat er veel goedgelovige mensen zijn die in de verkooppraatjes van deze ‘dokters’ trappen. Er zijn echter helaas ook veel goedgelovige mensen die met busreisjes naar zalen met verkopers worden gelokt en dan worden opgesloten tot ze iets kopen. De Nieuwe Dokters is dus gewoon weer een stelletje smerige oplichters!