Cougar zoekt malse prooi

Een gastcolumn deze keer. Gaarne sta ik mijn plek voor een keer af aan Ellis van Zaventem. Ze weet van wanten!

Daar sta je dan. Kan je op je veertigste weer helemaal overnieuw beginnen. De laatste voor mijn laatste ex was tien jaar geleden. Ook de laatste met wie ik seks had voor die hufter. Want over seks had ik niets te klagen, tenminste, dat dacht ik toen. Na die tien jaar kwam hij, die laatste ex dus, er opeens achter dat hij toch kinderen wilde. En voor ik me had kunnen afvragen of alsnog moeder worden voor mij een optie was, bleek dat helemaal niet nodig te zijn. Hij had al er al iemand anders voor. Zij wilde niets liever dan moeder worden, en ik wilde toch nooit? Hij toch ook niet? Nee, maar wel met haar, vier jaar jonger dan ik, zes jaar jonger dan hij. Had ik eigenlijk wel zin om helemaal overnieuw te beginnen? Niet in een relatie voorlopig, geen zin om meteen het risico te nemen me weer te laten kwetsen. Maar behoeften had ik natuurlijk wel. Veertig, je bent op je hoogtepunt. De stoom begon uit mijn oren te komen. Internet bracht uitkomst.

Bekend maakt bemind dus de eerste die langs mocht komen was bijna het evenbeeld van 'hij die alsnog vader ging worden'. Maar niet nadat we een paar keer heen en weer gemaild hadden om er helemaal zeker van te zijn dat het op dat vlak in ieder geval zou klikken. Of hij dit wel lekker vond en daarvan hield. En in was voor zus en bereid tot zo. Voorspel maar niet te lang, en of hij van doorgaan wist. Die dingen. Hij deed niet onder voor zijn evenbeeld, de spijtoptant, maar het was toch niet wat ik verwacht had. Wat me bij de ooit presumed mr. Right nooit gestoord had, viel bij hem van meet af aan tegen. In dat ene jaartje dat hij ouder was dan de deserteur zat het niet. Het waren al die jaren ervoor die nu opeens meetelden. Je maatje ben je bereid veel te vergeven, maar deze was niet als maatje bedoeld. Is het verkeerd als je voor een keertje seks andere eisen stelt? Dat hij een lekker ding is bijvoorbeeld? Als vrouw doe je al meer je best dan een man om er appetijtelijk uit te zien en ik ben ook nog sportschoolinstructeur. Als je iets te bieden hebt, mag je ook wat eisen.

Ik had dus recht op iets beters maar waar zoek je dan? In ieder geval niet in de categorie 40+. Ik zie ze dagelijks bij me zweten dus niemand maakt mij iets wijs, hoe jonger hoe appetijtelijker. Een snood plan kwam bij me op, waarom niet een keer à la carte? Je gaat niet elke week bij een driesterrenrestaurant dineren, maar je mag jezelf een keer trakteren. Waarom zou hij geen vijfendertig mogen zijn, waarom geen dertig? Mijn nieuwe profieltekst, stijl cougar, bleef niet onopgemerkt. De combinatie 'oud zoekt jong, ervaren en toch strak, no strings attached' bleek te werken. Tweeëndertig was de volgende, waar het beste toch al af was. Inmiddels een paar keer gechat met een vijfentwintigjarige halfgod. Kinderwens, staat er op zijn profiel. Moeder worden? Toch maar niet. Maar als hij nog een sparringpartner nodig heeft....