Spelen met Xperia Play

 

Het voelt als een soort uit-de-kast-moment voor gamers: toegeven dat je best kunt genieten van die simpele spelletjes die je op de Android Market kunt vinden. Ik constateer steeds vaker bij mezelf dat ik de Market uitpluis, op zoek naar leuke spelletjes. Meestal download ik die dan gratis. Een reclamebanner hier en daar stimuleert mij niet om die games te kopen als ik de volledige versie toch al heb. Mijn nieuwste aanwinst is overigens MX Moto (Lite). Lite, omdat ik dus niet betaal.

Maar iedere keer komt het moment dat ik naar mijn Xperia Play kijk en het zonde vind om niets met die fijne knopjes onder mijn vier inch touchscreen te doen. Daar heb ik dat ding immers voor gekocht: om écht maar één apparaat bij me te hebben om te communiceren, muziek te luisteren, films te kijken én te gamen. Ik keek er al weken naar uit om opnieuw Crash Bandicoot te spelen. Waarschijnlijk een van de pittigste games uit m'n jeugd. Maar na wereld een uitgespeeld te hebben, was de lol voor mij er af.

Dus ik ging op zoek naar vervangend plezier. Asphalt 6 is oké. Tetris ook, maar die gebruikt de knoppen weer niet. FIFA 10 kan me niet interesseren zonder de goalkeeper-functie (beste evolutie binnen voetbalgames ooit) en die Bruce Lee-game kan me al helemaal gestolen worden. En Star Bataillon, een ander gratis, voorgeïnstalleerd spel, doet het niet eens. Ik kwam al gauw tot de conclusie dat ik mijn PlayStation Phone voorlopig niet ga gebruiken om hevig op te gamen, hoezeer ik daar ook naar uitkeek.

Tot ik vorige week op Twitter las dat er meer dan twintig titels voor de Xperia Play zijn aangekondigd. Man-o-man, wat was ik blij. Maar de enige game die ik zag zitten is wederom een port van een bestaand spel, Battlefield Bad Company 2. De rest van de games ken ik niet of lijken me niet interessant. En het aanbod PlayStation-games is op dit moment ook nog zo enorm karig, dat ik tot de conclusie moet komen het te moeten doen met wat Android mij aanbiedt. MX Moto (Lite). Zucht, daar koop je dan ‘de eerste PlayStation certified phone' voor, om spelletjes op te spelen die ook speelbaar zijn op toestellen die drie keer goedkoper zijn.