Homofiele Iraanse Gristenhufter van Urk

Het is de lezer goed bekend dat ik spuug op het CDA. Met vlag en wimpel de belachelijkste politieke partij die wij in ons land ooit hebben gekend. Nou vooruit, op de NSB en de LPF na, dan. Maar zelfs binnen CDA-gelederen heb je nog rangen en standen, qua geschift. Helemaal onderaan de intellectuele gristenladder staat Meino Schraal, a.k.a. als Kavouz Taban. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Iran, maar werd geadopteerd door een gezin op Urk. Flink bidden, dus. En niet richting Mekka. Zijn naam werd veranderd. In Schraal. Nomen est omen: schraal is het ook met zijn geestelijke bagage gesteld.

Meino is geboren in een land dat nu bekendstaat om een totaal gebrek aan Godsdienstvrijheid. De hang naar Godsdienstvrijheid zou tot op het bot in Meino verankerd moeten zijn. Maar dat is niet zo. Meino verkaste naar Amsterdam, en werd voor het CDA in de Provinciale Staten gekozen. Meino is overigens homoseksueel. Daar is als zodanig niets mis mee, maar hij koketteert er wel behoorlijk mee. Houdt lezingen over homoseksualiteit en politiek, dat soort dingen. Kan ik me anno 2011 trouwens niet heel erg veel bij voorstellen. Mensen mogen hier al sinds dik tien jaar trouwen met iemand van het zelfde geslacht of een kind adopteren, en hebben verder ook rechten die overeenkomen met die van heteroseksuele stellen. Dus Meino komt een beetje als mosterd na de maaltijd met z'n politieke homopraatjes. Maar ja, CDA he? Allemaal een tikje achterlijk.

Meino vindt dat de overheid een neutrale uitstraling moet hebben. Maar alleen als het hem uitkomt. Want Meino meet met twee maten. Als enige Statenlid stemde hij voor het voorstel van de Noord-Hollandse PVV-fractie, om het ambtenaren te verbieden om een hoofddoekje op de werkvloer te dragen. Raar. Want Meino hoor ik niet over een verbod voor de heren ambtenaren om mohair truien te dragen, of lakschoenen. Rare loopjes en maniertjes zijn op het Provinciehuis evenmin uit den boze. Een gemillimeterd hoofd en een indrukwekkende snor zijn ook al geen punt van discussie voor Meino. Leren broeken? Geen probleem. Dames met slechte kapsels en kleding die nét een tikje te mannelijk aandoet? Daar horen we Meino niet over. Maar wel als het een hoofddoekje betreft. Dat zeg ik: Meino meet met twee maten. Trouwens, wat die uitstraling betreft: de burger heeft in rechtstreekse zin heel weinig met provinciale ambtenaren te maken. Voor je paspoort of je rijbewijs hoef je niet naar het Provinciehuis. Voor je bouwvergunning evenmin. Uittreksel Bevolkingsadministratie? Ook niet. Het overgrote deel van de provinciale contacten wordt voor de burger door zijn gemeente onderhouden. Want feitelijk doet de Provincie niet heel veel meer dan het beheren van wat infrastructuur, het toetsen van bestemmingsplannen en het aanbesteden van het openbaar vervoer. Nagenoeg niks directe burgercontacten. En al was dat wél zo, dan kon het mij nog totaal niets schelen of ik mij moest melden bij iemand aan wie ik kan zien dat diegene moslim is. Of homo. Zolang ik als burger maar vakkundig, tijdig en juist door de overheid word geholpen, vind ik het best.

In het geboorteland van Meino-de-geschifte-homo-van-Urk worden homo's door ophanging geëxecuteerd. Logisch dat Meino opkomt voor de belangen van homo's en lesbiennes. In het geboorteland van Meino-de-geschifte-homo-van-Urk worden mensen vervolgd om hun Godsdienst. Raar dat Meino dáár dan niet voor op de barricaden klimt.

Nee. Niks barricades. Meino stemt mee met de anti-hoofddoekjesmotie van de zeer onverdraagzame mensen van de PVV. De partij die praktiserende Moslima's geen baan bij de overheid gunt. Sterker nog, zelfs uit de bus wil weren. Wat de PVV betreft, verwordt Noord-Holland qua verdraagzaamheid tot een soort Iran Aan Het Noordzeekanaal. En Meino? Die vindt het best. Geen geweten. Geen fatsoen. Geen historisch besef.

Om het CDA nu de nieuwe NSB te noemen, dat gaat me wat ver. Doe ik niet. Maar over de vraag of ik nou Meino Schraal of Meinoud Rost van Tonningen het verwerpelijkst vind, twijfel ik toch een beetje...