Coming out van PVV-ers

Het wordt smullen op de Knastercross in Geulle dit jaar! De organisatie van dit Limburgse motorcrossevenement introduceert tijdens de editie van 2011, de PVV-klasse. Een aanvulling op succesnummers als de ‘Sjoremklasse' en de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse.' De PVV-klasse is bedoeld om stemmers op Wilders' partij de mogelijkheid te geven om op de crossbaan openlijk voor hun politieke voorkeur uit te komen. De initiatiefnemers van het nieuwe onderdeel juichen het toe als mensen zich voor de race transformeren tot een ‘Geert' of een ‘Dion'.

De PVV-klasse. Het is de coming out onder Wilders-stemmers. In Limburg heeft Geert z'n partij een grote aanhang, maar niemand praat er graag over. Er rust een taboe op. Het organiserend comité van de Knastercross biedt de heimelijke PVV-stemmer een unieke kans om uit de kast te komen.

In september gaat het allemaal gebeuren en ik kijk er nu al naar uit. Op een hobbelig knollenveld in Zuid-Limburg staat een meute PVV-ers met ronkende brommers klaar voor vertrek. 3, 2, 1, GO! De starter met Wilderspruik schiet de coureurs weg met een niet van echt te onderscheiden startpistool. Na twee rondes ontspant zich een boeiende strijd tussen een arabist op een Kreidler (met afgezaagde uitlaat) en een animal cop op een Zundapp. Ergens aan de staart van het deelnemersveld bungelt een sympathisant van Eric Lucassen, zijn gulp wagenwijd open en een brievenbus achter op zijn Solex. De PVV-aanhangers voelen zich bevrijd. Zie ze eens heerlijk crossen! Heel de wereld mag het nu weten: zij stemmen op de PVV. En ze zijn er trots op!

PVV-stemmers, die stil zijn op verjaardagen als het gaat over of Sahar in Nederland mag blijven. Die niet het lef hebben zich te mengen in een discussie over het boerkaverbod. Lieden die de Knastercross in Geulle nodig hebben om voor hun mening uit te komen. Het klopt niet. In Den Haag blazen Geert Wilders en zijn kornuiten wekelijks hoog van de toren, terwijl zijn achterban voorzichtig zijn politieke voorkeur toont op een snorfiets in Limburg. Alsof Geert op de dag van een immigratiedebat in zijn bunker 's ochtends eerst even wat rondjes rijdt op een oude Vespa om vervolgens in de Tweede Kamer fel van leer te kunnen trekken. Dat hij zonder dat tochtje zijn mond niet open durft te trekken.

Velen mogen dan stemmen op de Partij voor de Vrijheid, maar zonder een brommertocht zijn het gekooide papegaaien. Aan welke vrijheid denken ze in het stemhokje?