De serie-wraker en Het Hofnarretje

In de rubriek Plat Haags nemen ArchEnemy, TheGrandWazoo en Driek Oplopers op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, ArchEnemy vanuit zijn ziekbed met een berg medicijnen en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg.

Driek Oplopers en TheGrandWazoo staan in Tilburg hun verhaaltjes op de bühne voor te lezen. ArchEnemy moest door ziekte helaas afzeggen. U zult het dus voor één keertje met mij moeten doen. 't Is behelpen, dat geef ik toe. Sorry voor de overlast.

Hou maar op, schei maar uit. Dat hele Wilders-proces is nu zo'n poppenkast geworden, dat het volgens de eigen opvattingen van de heer Wilders zelf (cultuur -dus ook een poppenkastvoorstelling met mannen in jurken- is een linkse hobby die wordt bekostigd uit de belastingcenten van Henk en Ingrid) de hoogste tijd wordt, er een eind aan te maken. Een etentje van een stel over het paard getilde, zelfingenomen heren op leeftijd waarbij ook het onderwerp islam en/of Wilders aan de orde was gekomen, leidt nu tot zo enorm veel gekrakeel, dat het maar eens afgelopen moet zijn. Wat er nu precies aan tafel door de heren is gezegd of bedoeld, valt toch al niet meer te achterhalen. Zelfs hysterische telefoontjes van Moszkowicz aan Pauw en Witteman veranderen daar niets aan. Het Openbaar Ministerie had sowieso al geen zin in de vervolging van onze blonde held, maar werd daar helaas toe gedwongen na stevig aandringen van een stel als advocaat vermomde zwakzinnigen, die zeggen op te komen voor mensen die door Wilders zijn gekwetst. Ik zou me pas gekwetst voelen als mijn belangen moesten worden behartigd door een stel mafkezen die nog nooit een zaak hebben gewonnen. Echt, iedere idioot kan een rechtenstudie voltooien. Maar hou op met dat flauwekulproces. Wilders profiteert daarvan in zijn rol als martelaar van het vrije woord, Moszkowicz maakt inmiddels naam als serie-wraker. Of draaideur-wraker. Hoe dan ook: schei uit met die onzin. Wilders moet gewoon kunnen zeggen wat hij wil, of je het daar nu wel of niet mee eens bent. Je mag verdorie helemaal niets meer zeggen. Zo kreeg ik het onlangs nog aan de stok met een paar lezers. Want ik had het woord mohammedaan gebruikt, in plaats van de term moslim. Een deel van het hooggeëerd publiek over de rooie. Schei uit! Als ik mohammedaan wil schrijven, schrijf ik mohammedaan. Punt uit. En om diezelfde reden mag Wilders kritiek hebben op de islam. Niets mis mee. Helemaal niets.

Want de in ons land hoog in het vaandel staande vrijheid van godsdienst is prachtig. Maar daaraan zit wel een grens, en sommige dingen gaan gewoon te ver. Zoals het oproepen tot van een flat gooien van homo's, het in de brand steken van abortusklinieken, het op zondag lastigvallen van het winkelend publiek en het nodeloos mishandelen van dieren. Ik ben dol op een lekker stukje vlees, maar ben tegen het onverdoofd slachten van dieren. Dat is echt niet meer van deze tijd. We offeren onze oudste zoon niet meer aan God en we mishandelen geen dieren meer. En dat is een kwestie van fatsoen. Niet van antisemitisme. Iedereen die vindt van wel, is totaal de weg kwijt.

Nou ja, misschien is het een goed idee om nog één keertje onverdoofd te slachten. Robert Mickelson. De smerigste pedo die wij ooit binnen de landsgrenzen hebben gehad. Voor hem is geen enkele straf te wreed. Goed rapport van die Commissie-Gunning. 80 procent van de kinderen tot 4 jaar zit in ons land op de kinderopvang. Die kleine hummeltjes moeten gewoon veilig zijn. Erg eens ook met de voorzitter van belangenvereniging BOinK. Die vindt het jammer dat de overheid zijn handen van de kinderopvang heeft afgetrokken (excusez le mot). Het gevolg: veel kinderdagverblijven die slechts op winst zijn gefocust. Te weinig leidsters, te onoverzichtelijke gebouwen. Zoals bij Het Hofnarretje. Directeur Albert Drent vond het wel prima. Te weinig personeel bespaarde weer loon, te slechte gebouwen bespaarde weer huur. Klachten genegeerd en af en toe een leuk slaapfeestje. Dus kans genoeg voor Robert Mickelson. Zijn slachtoffertjes doken in Amerika op in kinderpornofilms. Erg wrang is de naam van het kinderdagverblijf bij Het Hofnarretje aan de overkant. Dat heet "De Filmsterretjes". Smakeloos. Hoe dan ook, de zorg en alles wat daarop lijkt, dat kun je niet aan commerciële clubs overlaten. Dat geldt van kinderopvang tot demente bejaardenzorg. Verschrikkelijk toch, dat in een Amsterdams verzorgingstehuis oma een week in een luier rondloopt, en letterlijk een pak slaag krijgt als ze de kluts kwijt is. En dan te bedenken, dat een aantal van onze ministers al flink tegen dementie loopt aan te schurken. Hoog tijd voor actie dus!