Niks hoofddoekje! Castreren!

Allereerst: ik ben voorstander van de vrijheid van Godsdienst. Absoluut. Wanneer iemand zichzelf op grond van oude geschriften allerlei plichten en beperkingen wil opleggen: ga je gang. Dat de Hindoes geen koe van de weg rijden: prima. Dat de Christenen op zondag niet naar het zwembad mogen: dan maar niet. Dat de Mohammedanen geen overheerlijk varkenslapje wensen te nuttigen: je weet niet wat je mist, maar het zij zo. Dat Mormonen geen koffie, thee en cola drinken: chocolademelk is ook lekker. Dat de Joden vrijdags na zonsondergang niet meer telefoneren: vergeet niet, je voicemail aan te zetten. Leef je uit. Maar val anderen daar niet mee lastig, en dring anderen jouw geloof niet op. Verbied een ander niet om op zondag boodschappen te doen of om een hamlap in de pan te gooien. En betreed niet elkanders territorium. Leg een bezoeker van een kerk niet op dat hij zijn schoenen uit moet doen. Deel geen hosties uit in de moskee. En dáár wil ik het vandaag even over hebben.

Een wonderlijke zitting, bij de rechtbank in Haarlem, vanmiddag. Een 15-jarig meisje maakt -al dan niet onder druk van haar vader en/of moeder- bezwaar tegen het feit, dat ze in de klas geen hoofddoekje mag dragen. Ze eist excuses van de leiding van haar school -het Don Bosco College in Volendam- en een schadevergoeding van 500 euro. De Commissie Gelijke Behandeling is het met het meisje eens. Regelrechte flauwekul, natuurlijk. Waarom? Als dat 15-jarige meisje zo nodig met een burka op in de schoolbankjes wil zitten, dan gaat ze maar naar een islamitische school. Maar niet naar het Don Bosco College in Volendam. Dat is namelijk een katholieke school. Net zomin als een weldenkend mens het in zijn hoofd haalt om op een islamitische scholengemeenschap met een keppeltje in de klas te gaan zitten, moet dat kind het in haar hersens halen om zich met een hoofddoekje op de katholieke middelbare school te willen vertonen. Maar het ergste vind ik de houding van die Commissie Gelijke Behandeling, met hun belachelijke standpunt. Die zijn natuurlijk helemaal knettergek. In het kader van de hoognodige rijksbezuinigingen stel ik voor dat de subsidiestekker daar met onmiddellijke ingang uit wordt getrokken. Dat kind zit wat mij betreft ook in de toekomst blootshoofds in de Volendammer schoolbankjes. En een schadevergoeding? Nee. Lijkt me niet aan de orde. In ieder geval niet voor dat meisje. Ik stel wel voor dat zij en haar familie de kosten van de rechtszaak even aftikken. Want ik wil niet dat mijn belastinggeld aan dit soort onzin wordt besteed. Ik hoop dat de rechter tenminste wél normaal kan nadenken...

Trouwens, de gedachte achter de hoofddoek is, naar ik heb begrepen, dat vrouwen zonder dat soort lichaamsbedekking de weerloze mannen het hoofd op hol zouden brengen, hetgeen kan leiden tot zedeloze gedachten of handelingen. Dat is natuurlijk bespottelijk. Daarmee wordt de moslimman gelijkgesteld aan een kwijlende hond in een slagerswinkel. En het rare is, dat in de moslimwereld de man het voor het zeggen heeft. Waarom zetten mannen zichzelf zo te kijk? En waarom moeten vrouwen daaronder lijden? Want dat waandenkbeeld leidt natuurlijk tot heel rare situaties. Tijdens een van mijn reizen door Zuidoost-Azië verbleef ik een poosje op een strand nabij het overwegend islamitische schiereiland Maleisië. Een deel van de bezoekers aan dat strand was westers, een deel orthodox-islamitisch. De moslimbroeders keken hun ogen uit naar al die westerse vrouwen in hun minuscule bikinietjes, terwijl hun eigen vrouwen bijkans verkoolden in hun boerka's. Tsja. Wanneer de Islam werkelijk vindt dat mannen geestelijk niet zijn opgewassen tegen de aanblik van een vrouw met een mooie haardos, dan is natuurlijk de verkeerde partij de dupe. Waarom dienen vrouwen daarvoor te worden gestraft? Nee, dan stel ik voor, dat de moslimvrouwen hun hoofddoek afwerpen, en alle moslimmannen chemisch worden gecastreerd. Probleem opgelost.