Pluizig tuig (2)

“Sletje! Sletje, hier komen! Sletje!” Dit was niet een tekst die ik zelf mompelde in mijn slaap, omdat ik droomde dat ik een bordeel aan het runnen was. Het was ook niet mijn buurman die als hockeycoach van een damesteam een van zijn wellustige pupillen bijles gaf op zijn slaapkamer. Het kwam van buiten. Het blauwe gordijn, dat na jaren trouwe dienst in mijn ouderlijk huis een nieuwe bestemming had gevonden, schoof ik opzij. Althans, ik hield het opzij. De luiheid gebiedt me te zeggen dat ik deze nogal pragmatisch heb opgehangen. Enkele spijkers in het houten kozijn dienen namelijk als gordijnrails. Een logé heb ik ooit wijsgemaakt dat het een modestatement is, maar zij geloofde ook dat ik de eigenaar ben van café Bolle. Ik meen dat het Wetboek van Strafrecht ons slaapavontuur net goedkeurde. Bovendien was het tijdens de carnaval en dan is een klein leugentje omtrent je leeftijd niet meer dan geoorloofd. In carnavalsjaren was ze ongetwijfeld een jaar of 19. (17+11-9)

Op het koningsplein rende een hond. “Sletje,” klonk het weer over het plein.  Ik kon niet zien wie dat nogmaals scandeerde over het mooiste plein van Nederland, maar ik wist zeker dat het een van de opgeschoren koppen van beneden was. In Amsterdam was er nu al lang een busje ME’ers ter plaatse geweest om de laatste rotte tanden uit zijn smoelwerk te slaan. In Tilburg gaat het er helaas een stuk gemoedelijker aan toe en krijgt het krakersgespuis vooralsnog alle ruimte om hun doorgefokte vuilnisbakhonden een plein onder te laten schijten! Je zou dit zielige hoopje homo sapien eigenlijk aan een van zijn gesubsidieerde piercings de schijt van zijn ‘sletje’ in moeten trekken, maar dit heeft totaal geen zin. Dit anarchistische parasietenvolkje onderscheidt zich namelijk van de mens door een structureel gebrek aan het vermogen iets te leren. Het is niet eens onwil dat daaraan ten grondslag ligt. Neen, het is het ontbreken van sociale intelligentie.  De hond die zij liefkozend ‘sletje’ noemen krikt het intelligentiequotiënt in het krakersperceel dan ook aardig op.

Er moet wel iets mis zijn in je bovenkamer om een ruimte die niet van jou is te parasiteren en dan te denken dat dit je goed recht is. Het heeft er geen zak mee te maken dat het moeilijk is een woonruimte te vinden. Het anarchistische pluizenvolk wil gewoon geen huur betalen. Het is immers een flinke aanslag op je bijstandsuitkering, die zij vooral willen spenderen aan drugs en hondenvoer voor ‘sletje.’ Want hoezeer zij autoriteit ook laken, zij laten, hypocriet als zij zijn, de overheid wel een uitkering storten op een door hen zo geschuwde kapitalistische bankrekening. Ik hoop dan ook van harte dat Tilburg het voorbeeld van Amsterdam volgt en de nieuwe wet, die kraken verbied, ten uitvoering brengt. Omdat parasieten, virussen en ziektes hardnekkig zijn, is gepast geweld op zijn plaats.