Is God een Alien en zou dat erg zijn?

Phoenixia stuurde via de submit de volgende column in:

Citaat uit het Oude Testament:
Ezekiel 1:7-10 “…and their feet were straight feet; and the sole of their feet was like the sole of a CALF‘s foot: and they sparkled like the colour of burnished brass. And they had the hands of a MAN…As for the likeness of their faces, they four had the face of a MAN,…the face of a LION,…the face of an OX,…the face of an EAGLE.”

Er zijn onnoembare ‘onverklaarbare’ artefacten gevonden die het bewijs leveren dat er buitenaards leven bestaat en er daadwerkelijk een bezoek is gebracht aan onze aarde. Sterker nog, wanneer je al het bewijs aan een rechtbank zou voorleggen, zou er geen andere optie zijn dan te erkennen dat dit daadwerkelijk het geval is geweest. In het eerste testament staan er zelfs ontvoeringen door buitenaardsen beschreven. Misschien hadden ze toen al de werking van magic mushrooms ontdekt, misschien ook niet.
Ik zou nu met talloze argumenten en bewijzen kunnen komen, maar die kunnen jullie zelf ook vinden op het internet.

Wat ik me afvraag is waarom wij ervoor kiezen om het bij voorbaat af te schepen als onzin. Wat nou als ze over een paar honderd jaar op ons tijdperk terugkijken en ze zich afvragen waarom we ervoor kozen om clueless te blijven. Net zoals eeuwen terug het ondenkbaar was dat de aarde rond was.
Stel nu, degene die ook wel ‘God’ wordt genoemd, bestaat echt. Het is een alien, geestelijk verlicht, immens intelligent en tegelijkertijd verbazingwekkend kwaadaardig (in mijn ogen). Heeft hij wellicht ons sterrenstelsel geschapen? Door alle ingrediënten bij elkaar te gooien en de tijd z’n werk te laten doen? Als een soep? Of stuitte hij terwijl hij op doorreis was toevallig op de aarde en heeft hij wat aanpassingen gedaan? Heeft hij zijn vrienden of zijn soldaten een handje laten helpen? En zo ja, doet hij dat nog steeds? Of is hij ons vergeten, zijn wij in zijn ogen sowieso verloren? Of zijn we slechts een experiment? Net zoals een ant-farm voor thuis. Is ‘God’ pas later in the picture verschenen? Is hij een buitenaardse van een ander stelsel, een ander stelsel dan die het ontwerp heeft gemaakt. Wilde hij echt helpen? Ondanks dat hij gruwelijke straffen uitdeelde, zoals kindermoord. Is de ‘duivel’ misschien wel ‘de goede’? Hij wil ‘God’ namelijk dwarsbomen.

Of is hij maar gewoon vertrokken omdat de mens, egoïstisch en machtsbelust, uit zijn naam rooft, steelt, moordt en dingen doet die hij verboden heeft? Hij gaf ons vrije wil (of niet), en veel mensen kiezen, soms (on)gedwongen, voor het slechte. (Het slechte als in bewust de keuze maken om misbruik te maken van andere mensen, dier en natuur, met als doel om er zelf beter van te worden). Bestaat er überhaupt zoiets als goed en kwaad? Of loopt het gewoon zoals het loopt en maakt het allemaal niet uit, en is er geen groot plan? Misschien wordt er misbruik van ons gemaakt en kiest hij zelf voor het ‘slechte’ om er zelf beter van te worden.

Is het grote ontwerp simpelweg te groot voor onze hersenen om te omvatten? En is dat wellicht bewust? Zijn onze genen gemanipuleerd? Zijn wij bestemd om zelf ook te creëren in de toekomst, wellicht om hem te dienen?

Is onze poging om een goed werkende beschaving te creëren, op dit moment, wellicht onbereikbaar? Zouden we ons daarbij moeten neerleggen? Als ik van bovenaf zou kijken en ik zou zien dat sommige mensen in overdaad leven en anderen sterven van honger zonder ooit een kans te hebben gehad, dat er mensen zijn die anderen ontvoeren en martelen zodat ze losgeld krijgen, dat de mensheid altijd in strijd met zichzelf leeft…

Als ik in een ruimteschip zou kunnen stappen, naar een andere wereld zou gaan en daar zou observeren, hoop ik dat ik wezens zie die samen leven. Samen in elke zin van het woord. Dat ze een wereld hebben gecreëerd waar ze zorgen voor elkaar en alles om hen heen. Voor hun zieken en zwakken. Dat ze een manier hebben gevonden waarop iedereen gelijk is.

Hoop.

Ik beweer niet dat er wel of geen buitenaards leven bestaat. Ik beweer wel dat we bewuster moeten worden van de wereld en het universum om ons heen. Hoe kunnen er zo veel aanwijzingen zijn, door een lange periode van onze tijd... En hoe kan het dan dat de meesten toch ervoor kiezen, om niet eens de mogelijkheid in overweging te nemen en het uit te zoeken?