De vrouw wil geen seks meer

De seks is saai. Er is altijd te weinig geld. Het huishouden is zwaar. Iedere dag verloopt hetzelfde. Er is weinig avontuur. Zestig procent van de vierduizend vrouwen die ondervraagd zijn in Engeland, zijn zwaar ontevreden. Een grote Nederlandse ochtendkrant opent met deze feiten. Okay, als ik die Engelse mannen dan wel eens goed bekijk zo op vakantie, dan zien ze er ook niet uit. Kleding nul komma nul smaak. Maar ik kan je verzekeren dat de Engelse dames er nog erger uitzien.

Wat ik mij wel afvraag, is of het met de Nederlandse vrouwen ook zo gesteld is. Het zal wel. Het is immers een wijdverbreid probleem dat de warmte en oprechte belangstelling al snel uit het huwelijk is. En zonder als man nu snel met oplossingen te komen, stel ik het volgende wel vast. Gewoon uit simpele waarnemingen uit mijn omgeving.
De volgende stellingen zijn wat mij betreft waar en zo niet, kots dan onderaan deze column:

1. De man beseft niet dat na de grote verovering de verovering door moet gaan in een rustigere vorm.
2. De vrouw accepteert te snel dat de man dronken en met zweetsokken op de bank in slaap flikkert.
3. De vrouw vergeet zich na een paar jaar huwelijk nog op te maken, een geurtje op te doen en seks voor zichzelf spannend te laten zijn. Ze vindt dit een taak van de man.
4. De kinderen worden door beiden aangevoerd als obstakel nog ‘iets’ met elkaar te doen.
5. De kinderen worden door de vrouw als excuus gebruikt om extreem moe te zijn en dus geen seks te kunnen hebben.
6. Mannen denken dat de vrouw altijd zin moet hebben, omdat hij zich kapot werkt en zij niet”.
7. De meeste vrouwen zijn vergiftigd door een schuldcomplex (Meestal ontstaan door kleinering, dominantie, mishandeling in de jeugd) waardoor er een hoop onnodige frustraties het huwelijk in gepompt worden.
8. De vrouw noch de man begrijpt dat het hebben van een gezonde relatie nooit gespiegeld kan worden aan die van je buurman.

Maar natuurlijk, ik ken er nog wel meer. Maar bijt je eens vast in deze. Het zijn geen nieuwe. Ze worden in een miljoen boekjes verwoord in ontelbare talen. Waarom gaat het dan verdomme mis? “Ga nou toch gewoon eens liggen mens, spreid je benen, here I come!” Nee, mannetjes, zo werkt het niet. Wat de vrouwen zo ontevreden maakt, is het onmanlijke gedrag van veel mannen die denken dat getrouwd zijn betekent: “Ik werk, jij doet strijken, klaarliggen en de boodschappen. Ik doe voetbal met de zoons en jij doet de rest van de week de kinderen. Want? Want ik werk.”

Opzienbarend in het onderzoek is dat veel vrouwen onzeker zijn over hun uiterlijk en intelligentie. Dat eerste daar kun je natuurlijk heel veel aan doen. Het tweede ook. Ga eens studeren of gewoon boeken lezen. Sterker nog, volg het nieuws eens. Alhoewel, wanneer ik die jonge meiden in de bus en metro soms hoor… Het botsen van de twee hersencellen is duidelijk te horen. Het geeft een idioot dom geluid weer dat niet te vertalen is in het Nederlands. Het zijn meer klanken.


Vrouwen lijden dus. Het leven is saai, de seks is saai en er is zelden genoeg geld om echt leuke dingen te doen. Maar dames, woon eens een tijdje alleen, ga van die stinkende slobbersok af. Wanneer je dan geld zou willen hebben, dien je ook de hersenen te hebben, dat dan weer wel. Zonder verstand aan de lopende band, zullen we maar zeggen. Denk je dan wel lekkere en veel seks te hebben? Denk het niet, je zult verschrikkelijk belazerd worden, dat kan ik je beloven. Want een man alleen is een roofdier. Ze gaan los na veel saaie decennia en er zullen er maar weinig mannen zijn die weer een zelfde bootje instappen.


Zoek je spontane mannen? Die zijn er niet! Er zijn alleen berekenende mannen die in kunnen schatten hoe groot je borsten zijn en of je een tanga draagt. Draag je het laatste niet dan ben je of te bijdehand of je hebt een lijst met wensen. En zeg nou eerlijk, denk je dat een leeuw tijdens de aanval het wensenlijstje van de antilope nog even snel bekijkt? Echt niet, hij gaat gelijk voor de kill.
Schuld. Als een vrouw overmatig veel schuld voelt over van alles en nog wat, dan is ze kwetsbaar en zeer snel te beïnvloeden. Je bent een zwak dier aan de rand van de kudde. Slachtoffers en schulddragers zijn de ideale prooi. Sterke en zelfbewuste vrouwen leiden de kudde. Ze lopen middenin of voorop. Als je die wilt opvreten, dien je een strategisch plan te hebben als man. Intuïtief, veelzijdig en plooibaar met een groot gevoel voor humor. Je moet ze naar de rand van de kudde leiden, terwijl ze weten dat ze geleid worden. Een plan dat vooral dicht bij jezelf staat. Zodat ze niet het idee hebben dat je een potje uit je schone nek staat te lullen.


Is dit een lulverhaal of niet? Denk het niet. Ik heb mijn vrouw zo leren kennen een jaar of vijftien geleden. Ze had wel veel schuldgevoel over van alles en nog wat maar was ook zelfbewust van haar schoonheid en kracht. Een contradictie die haar in de grote kudde een aparte geur gaf waar veel mannen zich dood op liepen. Dat maakte haar ook mijn prooi, ik kauw er nog steeds op. Ze is taai en nog steeds mals.