Die Klinkt als een klok

Even met de SGP gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Van der Staaij aanwezig?” De bevindelijke telefoniste antwoordde dat het heer Van der Staaij even afwezig was. Hij was naar een bosschage op de Utrechtse Heuvelrug om zijn christenhond uit te laten. Want die beesten moeten doordeweeks extra veel lopen ter compensatie van het feit dat ze op zondag de hele dag moeten stilzitten. Kortom, het kon wel even duren voordat de heer Van der Staaij weer bereikbaar was. Ik deelde de telefoniste mede dat dat niet zo erg was aangezien ik geen haast had. De formatie lag toch nagenoeg stil. Dus ik verbrak de verbinding.

Jammer, want ik had Bevattelijk-Oudhersteldartikel42gereformeerde Kees wel even de oren willen wassen over zijn beloofde steun aan een minderheidskabinet dat overeind gehouden moet worden door de PVV. Want het is natuurlijk te gek voor woorden. Een volksvertegenwoordiger namens een achterlijke Godsdienst is bereid om in de Kamer nauw samen te werken met een fractie die een uitgesproken hekel heeft aan achterlijke Godsdiensten. Ik snap er werkelijk geen barst van. Hoe stellen ze zich dat nou voor, die samenwerking? Dat Wilders op zondag geen Moslims beledigt? Nee, dan die Ab Klink. Die wil dat die Moslims ook van maandag tot en met zaterdag een beetje met rust worden gelaten. En hij wil ook dat het CDA niet de hele tijd voor schut wordt gezet. Daar heeft hij een brief over geschreven die Klinkt als een klok. Verder onderhandelen met de PVV ging wat hem betreft definitief niet meer gebeuren. Dus kwam er crisisberaad en was er flink wat gekonkelfoezel in achterkamertjes, en is het eind van het liedje dat het CDA dus gewoon verder gaat onderhandelen. Kortom, het CDA staat wederom totaal voor schut en afgezien van de laatste driehonderd dementerende landbouwers stemt er de volgende keer echt niemand op ze, met als gevolg een glansrijke overwinning voor de 2010-variant van De Tegenpartij: Wilders in de Gloria. Volgens mij kan je het voltallige CDA erelid maken van de scoliosebond wegens het ontbreken van een béétje ruggengraat. Slappe hap. Volkomen terecht dat de VVD en de PVV stevige vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid van het CDA als coalitiepartner, en dat de PVV uiteindelijk heeft afgehaakt. Maar de slogan voor de vervroegde Kamerverkiezingen is inmiddels geboren:
We zeggen nee,
dus doen we ja,
want wij zijn van
het CDA!
Kijk, voor een zouteloze, belegen en slappe verkiezingsslogan kan het CDA die Jack de Vries heus wel missen, dus… Marketing van het CDA is zo’n hopeloze zaak, dat maakt allemaal niets meer uit. Dat kun je netzogoed aan de eerste de beste MBO’er van zo’n heel zwakke school overlaten. Daar kom ik straks nog op terug.

Net als het hele OV-chipkaartsysteem. Ook bedacht door een MBO’er die afkomstig is van zo’n zwakke MBO-opleiding. Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. De NS kan geen serieuze retourtjes meer verkopen, en 17.000 studenten hebben een kaart gekregen die niet blijkt te werken. Wie staat er nu erger in zijn hemd, die studenten of de mensen van TranslinkStoring (TLS), de chipkaartuitgever die is opgericht door de gezamenlijke vervoerbedrijven, die er vervolgens dus nauwelijks naar omkijken… Een schoolvoorbeeld van die zesjesmentaliteit waar ons CDA zo’n broertje dood aan heeft… 

Dat deed me er trouwens aan denken, dat de CDA-onderwijsminister heeft gedreigd, zo’n 30 zeer zwakke MBO-opleidingen te sluiten als de prestaties van die scholen niet snel verbeteren. Te weinig lessen, te domme leerkrachten, te laag niveau. Wist u dat de politieschool ook slechts een MBO-opleiding is? Ik vrees het ergste voor de instroom van politie-agenten. Want uit berichten in de media maak ik op, dat ook de politieschool tot de zwakke broeders in het MBO-onderwijs hoort. Zelfs de selectie van de leerling-agenten deugt totaal niet. Bulderend van de lach las ik over een leerling-agente die internationaal gezocht werd  wegens drugshandel. Had ze gewoon haar mond over gehouden. Was niemand bij de toelating opgevallen. In gedachten zie ik over een poosje een door rood gereden fietser op de bon geslingerd worden door agent Holleeder. Het schijnt dat agenten die net van die opleiding komen, nog steeds moet worden uitgelegd dat een aanhouding niets te maken heeft met dat je je politiepakje niet mag uittrekken. Dat als je een automobilist laat blazen, dat dat dan niet op een saxofoon is. Enkele verse agenten in Amsterdam schijnen zelfs, toen ze op pad werden gestuurd om Dino Soerel te arresteren, op zoek te zijn gegaan naar Fred Flintstone… En lui dat ze zijn… Een golf van protest stak op, toen werd geopperd, Marokkaanse straatcrimineeltjes hun paspoort af te pakken. Moeten ze er per boef meteen twee in beslag nemen. Gekkenwerk! Daar heeft de eigentijdse agent helemaal de energie niet voor.

Want daar moet je zuinig mee zijn, energie. Dat vinden ze bij Feyenoord ook. Daarom moet de nieuwe Kuip energieneutraal worden. Dat betekent dat er niet meer energie wordt verbruikt dan er wordt opgewekt. Nou leveren die Feyenoord-spelers zulke beroerde prestaties, dat die amper energie gebruiken. Maar opgewekt is nu ook niet bepaald een toepasselijke omschrijving van de stemming op Rotterdam Zuid. Feyenoord heeft Radio Rijnmond nu verboden, rechtstreeks verslag te doen van de wedstrijden. Maar dat geeft niks, de luisteraars vielen toch de hele tijd in slaap. Terwijl Ajax-speler Luis Suárez werd verkozen tot winnaar van de Gouden Schoen, had de jury voor de voltallige Feyenoord-selectie nog een leuke verrassingsprijs in petto. Het Houten Been…