De familie Broekeduinen en de Nintendo DS

30 juni 2010 - Er hangt een vreemde spanning in het huis van de familie Broekeduinen. De negentienjarige Leon gaat voor het eerst op vakantie zonder zijn ouders. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Leon een hoop heftige discussies moeten voeren aan de keukentafel en hij loopt mede daarom als een trotse jongeman door het huis, terwijl zijn moeder druk bezig is met het wassen van zijn ondergoed. Leon vindt dat hij afhankelijker is dan daadwerkelijk het geval is. Waar gaat Leon heen? Leon gaat voor twee weken naar Portugal. Wat gaat Leon daar doen? Vermoedelijk komt hij weinig het hostel uit en zal hij voornamelijk op zijn bed (met een veel te dun matras) te vinden zijn met een Nintendo DS in zijn handen. Op vakantie gaan zonder op vakantie te zijn; heerlijk!

1 juli 2010 - Leon en zijn moeder, maar vooral zijn moeder, checken nog een enkele keer of ze alles ingepakt hebben in de veel te grote backpack van Leon. Ondergoed; check, kleren; check, toilettas met inhoud; check, condooms; ik dacht het niet. De moeder van Leon geloofde heilig dat er gaatjes in condooms komen wanneer je met het vliegtuig gaat, en bovendien; Leon zal de komende vijf jaar nog wel maagd blijven. Na de eerste check volgt de tweede check, maar Leon checkt maar één ding: de Nintendo DS in zijn handbagage.

2 juli 2010 - Er heerst paniek bij Leon. Hij heeft inmiddels zijn eerste nacht doorgebracht in het hostel in Faro, maar hij heeft geen oog dicht gedaan. De Nintendo DS van Leon is uit zijn handbagage verdwenen, inclusief de zeventien spellen die hij bij zich had. Niet dat het hem gaat om de waarde van deze spullen, mama koopt toch wel een nieuwe als hij weer thuis is, maar hij zal de komende twee weken moeten overleven zonder Nintendo DS. Leon kijkt wat verdwaasd uit zijn ogen terwijl hij nadenkt over de hel waar hij doorheen moet voordat hij weer naar huis kan.

8 juli 2010 - Leon ligt op het strand in de buurt van Lagos. Hij heeft nog altijd dezelfde verdwaasde blik in zijn ogen en de gehele gezichtskant van zijn lichaam is verbrand. Met zijn rug is niks aan de hand, want hij ligt al de hele dag plat op zijn rug in de brandende zon, zonder enige zonnebrandcrème. De enkele wolkjes die door de lucht dartelen lijken op Koopa Troopa's, Mario's, Yoshi's en ander tuig uit de baarmoeder van Nintendo. Mensen beginnen met een vreemde blik naar Leon te kijken. Leon is geen gewone toerist en valt op met zijn verdwaasde verschijning. Leon moet nog een week; Leon gaat het niet halen.

14 juli 2010 - Nog één dag en dan mag Leon naar huis, maar helaas voor Leon; hij zit in de gevangenis net buiten Lissabon. Hoe komt Leon daar? Leon hield het niet meer vol en begon zich psychopathisch te gedragen. De exacte details kennen enkel de getuigen en de politie. Drie Portugese dames, een paar vreemde uitspraken van Leon om aan geld te komen en uiteindelijk een poging tot diefstal. Daarbij riep hij iets over de kracht van Mario en hoe hij voor ons allen een cake zou bakken die verdoemenis zou zaaien. Wat hij probeerde te stelen? Moet je dat daadwerkelijk nog vragen?

15 juli 2010 - De moeder van Leon is op de hoogte gesteld, maar denkt erover na om Leon pas over een weekje op te halen. Ze ligt heerlijk ontspannen op de roodleren bank. Op de bijzettafel staat een glaasje rosé en een bakje met borrelnootjes. In haar handen houdt ze een wit apparaatje. Uit het witte apparaatje vloeit de kreet "Mama Mia!" en eventjes lijkt mevrouw Broekeduinen boos te kijken. Dit wordt echter snel vervangen door een glimlach. Ze neemt een slokje van haar rosé en tikt met een wit stokje aan de binnenkant van het apparaatje. Een vrolijk muziekje start en mevrouw Broekeduinen lijkt helemaal in haar nopjes te zijn. Op vakantie zijn zonder op vakantie te gaan; heerlijk...