Stemadvies

Ik eet alles als het maar ouders heeft. Niet omdat ik dat per se lekker vind, maar als stil protest tegen de Partij voor de Dieren. Want nog gevaarlijker dan voor een genocide-gezinde partij als de PVV te stemmen, is het om je op te werpen als hoeder en vertegenwoordiger van een zootje onvoldoende geëvolutioneerde ondersoorten en primaten. Want wát die aartsbleke vegetariërs ook voorstaan; zeker niet de vooruitgang. Immers; ze bepleiten de instandhouding van levende wezens die in het geheel geen toekomst hebben. En evenmin enig maatschappelijk nut vertegenwoordigen. Althans het overgrote deel van de dieren is niet voor enige consumptie geschikt. Ware dat laatste het wel geval, dan zou er nog een argument voor kunstmatige instandhouding zijn. Dán heeft een zeehondencrèche zin, dan zou je zelfs een dolfinarium kunnen subsidiëren. Maar die beesten zijn eenvoudigweg niet te vreten.
Omdat ik nou ook niet direct de kwaadste ben, ben ik wel weer een voorstander van dierproeven. Want wie weet, blijken kubuskwallen in béarnaisesaus wel heel lekker te zijn. 

Maar een nuchtere aanpak dient toch wel de overhand te hebben. Bedrijven als McDonald’s kennen wat dat betreft hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en houden dan ook slechts die soorten in stand die voor de massaconsumptie geschikt zijn. De rest, daar kunnen we zonder. Dat schept op zich dan weer ruimte om de dieren die er werkelijk toe doen hun ‘Lebensraum’ te gunnen. Hak die Amazone maar om, dan hebben de runderen de ruimte waar ze recht op hebben.

Ik weet het; het klinkt hard, maar het is wel zo reëel. Onlangs hoorde ik op de radio een imker huilebalken dat er zoveel sterfte onder de bijen voorkomt. Een imker! Klinkt dat niet ongeveer als de scharensliep, de schillenboer of de barbier? Kan het archaïscher? Ik verdenk meneer de imker ervan dat hij misschien wel benauwd was dat ie zijn bij-baantje zou kwijtraken!
Dat zou alleen maar een gezond en dus welkom bezuinigingseffect zijn van de bijna op suïcide gelijkende sterfte onder het eens zo trotse maar inmiddels o zo overbodige bijenvolk. In het voordeel van bijen telt immers, beste imkers, het feit dat zij zich in hun lot lijken te schikken. Nu jullie nog.

Zo er nog een functie voor dieren zou zijn, als bijslaap of als sekspartner, dan is dat –mede door de lobby van die rabiate dierenfreaks- binnenkort bij wet verboden. Dus, stel je wil om de eenzaamheid te verdrijven lekker een hond nemen, dan kan je prompt een inval van de politie verwachten. Zoiets is mij al overkomen. En bij die gelegenheid werden tot overmaat van ramp tevens mijn ovenwanten in beslag genomen, die ik illegaal had laten construeren uit de vacht van zeldzame eenjarige Zuid-Congolese grondeekhoorns.

Verder is de Partij voor de Dieren vooral overbodig, omdat de dieren zelf niet meer verder lijken te willen gaan met hun ziekelijke cyclische en puur op bevrediging van de meest elementaire behoeften gerichte gedrag.
Geldt in de mensenwereld al, dat verreweg de meeste vrouwen niet om aan te gluren zijn; in de dierenwereld is dat nog vele malen erger. Al past in dezen enige nuance: toeval of niet, maar FOK!-lezeressen blijken overwegend mooie vrouwen te zijn.
Maar echt, neem van mij aan: door de bank genomen zijn de meeste vrouwen afzichtelijk.
Dat is dan ook het beste wat je kunt doen en wat sinds de financiële crisis ook daadwerkelijk gebeurt; ze worden door de bank genomen.
En Wilders let op! Want in de orthodoxe islam hebben ze het goed begrepen, want daar mogen de vrouwen alleen gesluierd of gehuld in boerka over straat. En dan nóg gaat de man daar het liefst niet naast lopen.
In de wondere wereld van de dieren is dat allemaal nog vele malen erger. Of denk je nou echt dat bij een mestkever het hart sneller gaat kloppen in het vooruitzicht te gaan paren met zijn vrouwelijke soortgenote? Of dat het wrattenzwijn, op weg naar huis van de jacht, er naar uitziet om schuimbekkend van geilheid op zijn vrouwtje te duiken?
Nee, in de dierenwereld is het pas echt kommer en kwel. Dat de meeste diersoorten met uitsterven worden bedreigd, heeft niets met de vernietigingsdrang van de mensheid te maken, maar alles met de spreekwoordelijke lelijkheid van al die wijfjesbeesten.

Liever dan met het wijfje te paren, kiest een mannetjesbeest ervoor om zichzelf te bevredigen. Dat verklaart het ‘rijgedrag’ van de meeste honden en dat is ook de reden waarom trekvogels zo genoemd worden. En niet voor niks kruipen de mannetjes uit hun holen als het weerbericht weer eens rukwinden heeft aangekondigd. De meeste beesten die op vier poten lopen, kunnen dan nog wel hun eigen kloten likken, maar dat is het dan ook. Het blijft enorm behelpen, want de meeste dieren moeten het hebben van hun fantasie en die hebben ze niet. Voor hen zijn er geen stimulantia als pornofilms of vunzige websites beschikbaar.
De natuur kenmerkt zich over het algemeen door een groot vermogen tot aanpassing om te overleven, maar hier is niks tegen bestand. Daarom: de dierenwereld sterft vanzelf uit en dat is de schuld van de wijfjes.

En zo wordt de Partij voor de Dieren vanzelf overbodig. Marianne Thieme heeft daar hoogstpersoonlijk al een voorschot op genomen. In de ordinaire ruzie die zij onlangs in haar partij ontketende, bleek dat zij al veel van de dierlijke territoriumdrift had overgenomen. Dit gedegenereerde gedrag zorgt ervoor dat de partij de gang van zaken in de natuur volgt en vanzelf afsterft.

© Karel Kanit