Gezocht: heteroculturele migrant

Met de verkiezingen voor de deur is het leuk om weer eens naar de christenunie te kijken. Ze haalden dit weekend het nieuws met een heerlijk politiek-correct voorstel uit de prehistorische doos: de gastarbeiders, pardon, de buitenlanders, pardon, de allochtonen, pardon, de kansenburgers, pardon, de ChristenUnie vindt dat we het over 'bi-culturelen' moeten hebben. Want dat staat zo vriendelijk.

En waarom staat dat zo vriendelijk? Omdat het woord 'allochtoon' een negatieve klank heeft gekregen. Als je als voetbalfanclub een uiterst slechte naam hebt opgebouwd op het gebied van openbare orde, wat doe je dan? Dan verander je de naam van de supportersvereniging. Walla, probleem weggeredeneerd.

Hoe kom je daar toch op? Die slechte naam hebben veel allochtonen te danken aan die zaken waar elke groep een slechte naam mee krijgt: onaangepast gedrag, enorme uitkeringsafhankelijkheid, niet in staat voor zichzelf te zorgen, slechte school- en kennisresultaten en natuurlijk die heerlijke oververtegenwoordiging in de criminaliteitsstatistieken.

Dankzij de ChristenUnie verdwijnt dat allemaal door de allochtoon een 'bicultureel' te noemen.

Maar dat is zo raar, want het zijn voornamelijk de allochtonen die nadrukkelijk aan hun eigen cultuur blijven vasthouden, onder het motto 'verrijking van een samenleving'. Wat worden we toch blij van -bijvoorbeeld- al die Marokkaanse tradities in de straten van wat ooit de Nederlandse grote steden waren. Echt, we krijgen er maar geen genoeg van. Als je als Nederlander al te nadrukkelijk je eigen cultuur uitdraagt ben je meteen een etnocentrist, en als je dan niet gauw je excuses maakt nog een racist op de koop toe ook.

Vreemd, het zijn dus met name de Nederlanders die van de overheid bicultureel moeten zijn, en de migranten moeten 'integreren met behoud van cultuur'. Ook deze partij maakt er feitelijk weer een zootje van, de ideologica wint het weer van het onderhand zeer noodzakelijke pragmatisme. Hoe los je een probleem op? Geef het een andere naam, en ontken alles wat er mis is gegaan. Want de allochtonen, pardon, de biculturelen zijn natuurlijk niet het probleem; het is de overheid die ze de hele tijd de klamme hand boven de Noord-Afrikaanse in gel gemarineerde krullenbos houdt.

De overheid stelt geen eisen, de overheid sancioneert niet, en de overheid reflecteert niet op haar eigen beleid. De overheid laat het tientallen jaren volledig uit de hand lopen; geeft de schuld aan de 'etnocentrische' Nederlander en verandert de naam van de groep die zo'n zware maatschappelijk-financiele last voor dit land en haar inwoners is, want dat is zo zielig. Dat is het beleid, dat blijft het beleid. En dat men dat met droge ogen met de allerbeste bedoelingen durft te presenteren toont aan dat men zich met dit soort uitspraken voor de collega's in de kamer -op de PVV na- niet hoeft te schamen, zo doen we dit.

Het enige alternatief naast deze moedwillige debiliteiten dat ik me nog kan bedenken is dat de gggristenunie dit voorstel gelanceerd heeft omdat men daar natuurlijk allemaal stiekum een grote hekel heeft aan homo-culturelen zoals ik.

Tsja. Ga vooral zo door en je dwingt de fatsoenlijkse homocultureel nog om op de PVV te gaan stemmen. En je weet toch, je kunt van een homocultureel geen bicultureel maken, laat staan een heterocultureel. Zo word je nou eenmaal geboren.