Straatinterviews: Twentes ontknoping

Goedemiddag dames en heren. Dit is het FOK!sportnieuws van 5 uur op zondag 2 mei.
Naar aanleiding van de ontknoping in de vaderlandse voetbalcompetitie gaat uw sportcolumnist de straat op en peilt de stemming in den lande.

Enschede 17.01 uur, een groepje Twentesupporters: "Olé, olé, olé, olé, we are the champions, we are the champions…etcetera."

Haarlem 17.04, man met hondje op straat: "Kampioen? Wie? Nee, niet gezien sorry."

Alkmaar 17.07 uur, een oprechte opiniejournalist: "Kijk, gezien de eerste helft van de competitie had FC Twente het meeste recht op de titel maar eerlijk is eerlijk, na de winterstop heeft Ajax het ontegenzeggelijk het beste gedaan. De meeste doelpunten gescoord, de topscorer van de eredivisie aan boord, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Heeft Leo Beenhakker niet een keer gezegd dat wie elke wedstrijd met 1 – 0 wint kampioen wordt?
Of Twente kampioen van de armoede is? Nee hoor, ze hebben een hecht team dat goed op elkaar ingespeeld is. Kijk, waar vorig seizoen 80 punten genoeg waren en 66 goals voor werd de lat deze keer hoger gelegd. Ajax scoort over de 100 doelpunten, maar wordt geen kampioen en …bla, bla, bla."

Den Haag 17.10 uur, demissionair minister-president Balkenende: "Ik heb het nieuws op de voet gevolgd en na de ontknoping een sms"je naar de voorzitter van FC Twente gestuurd."

München 17.11 uur, een ietwat verbolgen succestrainer: "Ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim? Wat heb ik je nou aan het begin van dit seizoen gezegd?"

Rotterdam 17.12 uur, het zingende Feyenoord-legioen: "Helemaal niets in Amsterdam!"

Eindhoven 17.17 uur, een aangeschoten cafébezoeker: "Ahem, voebal mwoah, joah leuk spelletje zunne. Ge wit netuurlijk da ons PSV"ke n"volgend seizoen weer kampioen worden ga wá. Hik."

Utrecht 17.18 uur, een verhitte klant van club Monique: "Flikker op man, zie je niet dat ik bezig ben?"

Amsterdam 17.18 uur, DriekOplopers: "Even met Twentetrainer Steve McClaren gebeld."

Enschede 17.25 uur, een lollig doende Twente-supporter: "Nou, je moet het zo zien hé. NEC nekt Ajax, maar NAC nekt niet Twente. Integendeel NAC nokt ermee hahaha."

Barcelona 17.25 uur, superster Lionel Messi over FC Twente: "Qué?"

Hilversum 17.26 uur, sportverslaggever Mart Smeets: "Straks om zeven uur, voor wie het nog niet weet, met de billen samengeknepen en het bord op schoot voor de grote ontknoping. Ik zal niets verklappen, maar ik zag daarnet bij ons op de redactie een supporter in het shirt van Ajax, sommigen van ons komen daar wél voor uit.
De uitslag van dit seizoen gaat trouwens in de boeken. Waarom? Dat ziet u straks als we even boodschappen hebben gedaan."

Amsterdam 17.31 uur, voetbalicoon Johan Cruijff: "Je wilt over de wedstrijd praten? Praten....als ik alles zo zou kennen als praten.... Vooruit dan maar; voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint. En je moet schieten anders ken je niet scoren. En je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander. Maar ja, da"s logisch hé!"

"t Gooi, 17.33 uur, een écht Goois meisje: "Hihihi, wat ik er van vind? Nou, ik zou wel eens een avondje met die Wesley Sneijder uit willen. Wat? Oh, voetbalt die dan niet bij FC Twintig? Goh, hihihi. Nou ja, ik kan het toch wel willen!"

Amsterdam 17.35 uur, een groepje Ajax-supporters: "Hé Johnny, dat bushokkie daar, geef die stoeptegel eens? Wat moet jij hier, debiel? Sodemieter op met die tyfuscamera of ik… Kom op jongens, grijp hem!"

Amsterdam 17.35 uur, uw sportcolumnist: "Niet de camera jongens. Alsjeblieft? Oh God… snel terug naar de FOK!-studio."