Lionel Messi: de herboren Jezus

SuperFokker stuurde de volgende submit in:

Jezus werd geboren tussen het jaar 8 en 4 voor Christus. Nog geen 2000 jaar later is dan toch zijn wederopstanding gekomen, Lionel Messi. In 1987 werd hij geboren. Ongeveer 5 jaar te vroeg. Maar het is een snelle jongen.
Hij heeft niet voor niets de bijnaam: La Pulga, dat "de vlo" betekent. Deze bijnaam kreeg hij vanwege zijn snelheid, maar ook vanwege zijn lengte.

Messi, maar 1,69m groot. En Jezus? Het Nieuwe Testament biedt hierbij meer uitkomst. Zo valt er onder andere te lezen: "De kleinheid van zijn lichaam hebben we met onze eigen ogen gezien".

Ook Johannes de Doper noemt Jezus "de kleine man": "Kom in vrede, Kleine Man. Ik zal met je meegaan, Kleine Man, zodat we samen de rivier kunnen betreden. Kom, kom, Kleine Man van drie jaren en een dag, jongste van zijn broers maar oudste bij zijn Vader, die zo klein is, maar wiens uitspraken niettemin zo verheven zijn".

Jezus, hij had vele volgers. Messi ook, wekelijks scanderen ze zijn naam in het station.
En net als Jezus heeft Messi ook vele helpers, of apostelen genoemd. Jezus had er 12. Messi heeft er 10 in het veld staan. Maar ook 2 belangrijke daarbuiten. De trainer, nummer 11. En het publiek, de 12de man,

Messi, rugnummer 10. De 10 geboden, toevallig?

Messi, geboren in Argentinië. Waarom zou je opnieuw geboren willen worden in dat land vraag je je af?
Argentinië is een van de enige landen ter wereld waar het Rooms-katholieke geloof een staatsgodsdienst is. De volgers van dit geloof hebben gewoonlijk meer rechten en minder plichten in het land dan andere godsdiensten. Lijkt me logisch dat je hier geboren wilt worden als je in je vorige leven onterecht veroordeeld bent.

Messi, hij heeft al wat wonderen verricht. Zo heeft hij de dribbel van Maradona op het WK tegen Engeland al nagedaan. En ook, je gelooft het of niet: de hand van God!

De vraag blijft dan nog staan, waarom zou je weer herboren willen worden als voetballer?
"Voetbal is oorlog", zei Rinus Michels ooit. Maar voetbal is ook een vredestichter. Voetbal is wereldwijd bekend. En "de voetbal" is communicatiemiddel dat iedereen begrijpt. Met voetbal kun je mensen bij elkaar brengen. Geen beter alternatief is er mogelijk om herboren te worden.

De wederopstanding van de heilige zoon! Lionel Messi! Hoe kan het ook anders als je vernoemd bent naar de Messias.