rolmodellen gezocht m/m

Beste mevrouw de staatssecretaris Dijksma,

Ik val maar gelijk met de deur in huis; Ik ben het zat, hélemaal zat. Het gaat over mijn zoon Melvin. Hij  zit nu in groep 5 van de basisschool. Leuk joch, veel vrienden en houdt van een geintje op z’n tijd. Niks mis mee dus, zou je denken. Maar steeds weer krijg ik van die juffies daar te horen dat ie te brutaal is en losse handjes heeft en zo. En nou willen ze zelfs dat ie op een cursus gaat om sociale dingen te leren. Hij moet leren te praten over z’n probleempjes, zeggen ze. Ik ben er goed ziek van, al dat geouwehoer  van die vrouwen. Ze snappen niet dat wij mannen de zaken gewoon op onze eigen manier oplossen. Even laten weten wie de sterkste is en je hoeft het nergens meer over te hebben. Maar nee, hij moet nu stickertjes verdienen. Die krijgt ie dan als beloning als ie precies doet wat zij zeggen. En nu denken ze ook nog dat ie ADHD heeft. Omdat ie zo druk doet en  veel beweegt. Maar het is gewoon een gezonde,  ondernemende gast. Niks mis mee. Hij moet wat te doen hebben, hij moet op onderzoek uit kunnen. Niet de hele dag dat getrut van die juffies aanhoren; ‘Melvin, als je nog 3 stickertjes hebt verdiend, mag jij vandaag de thee rondbrengen.’ Pápjochies worden het. Als ie bijvoorbeeld lekker fanatiek is met de gym, zit ie gelijk weer de halve les op de bank; ‘Het gaat om het plezier in het spel Melvin, niet alleen maar om het winnen…’ Watjes maken ze er van.
 Er zijn wel een paar meesters op die school hoor, maar dat stelt weinig voor.  Dat zijn van die softe figuren, die hebben daar al helemaal niets te vertellen. Welke normale vent gaat er nou nog naar de PABO? Daar leren ze niet veel meer dan veters strikken en billen afvegen. Daar heeft een echte vent toch geen zin in.
Kijk, een echte man zoals ik begrijpt die jongens tenminste. Geen woorden, maar daden. Wel een geintje op z’n tijd. Maar een beetje kerel hoeft maar één keer wat te zeggen en die jongens luisteren gewoon. Die hebben echt geen stickertjes nodig om die ventjes bij de les te houden.
 Die jonge jongens zien overdag geen echte mannen meer. Wat krijgen ze dan als voorbeeld? Vrouwen! Vrouwen hebben de opvoeding en het onderwijs  helemaal in hun pocket. Die dominante wijven weten gewoon niet meer wanneer ze moeten stoppen met dat geëmancipeer. Ze gaan door tot we allemaal wijven zijn geworden. Daar moeten ze eens wat tegen doen, voor het te laat is!
U bent zelf natuurlijk ook een vrouw, dus u zult er wel niet zo mee zitten. Daarom heb ik zelf maar vast de oplossing bedacht. Kijk, de mannen hoeven tegenwoordig niet meer in dienst. Dus wat is er op tegen om ze een jaar van hun leven, als ze volwassen zijn, het onderwijs in te sturen. Op elke school een paar stoere kerels, die een voorbeeld zijn voor onze jongens. Anders gaat  deze generatie jongens ook verloren. Dan wordt het helemaal een vrouwenmaatschappij! Daar ben je lekker mee!
Ik hoop dat u hier snel werk van maakt, want mijn geduld begint zo langzamerhand echt op te raken. Nou, en dan ben ik een man van weinig woorden hoor, ’t is maar even dat u dat weet.

De groeten van Sjon, de vader van Melvin.