Ryanair: ordinair biggentransport!

Gelukkig is Dublin maar een uur en een kwartier vliegen. Zeker wanneer je in een toestel van Ryanair zit. Vlieg je met deze Ierse maatschappij, dan weet je hoe een zonder verdoving gecastreerd biggetje zich voelt als hij met al zijn vriendjes en vriendinnetjes in een te kleine vrachtwagen wordt vervoerd naar een louche slagerij ergens in Noord-Italië. Ryanair is je reinste biggentransport! De drie jankende baby´s in het vliegtuig maakten het feestje aan boord van de tweedehands Boeing 737 compleet. Wat kunnen die een irritant pokkenlawaai maken! Wederom kon ik een toepassing van Duct tape aan de ultiem lange lijst van toepassingen van dit huldiale tape toevoegen. Met Duct tape kun je echt alles maken. Jammer dat ik geen rolletje in mijn handbagage had gestopt. Het lauwe blik Carlsberg dat ik voor een achtste deel van mijn ticket van een niet servicegerichte stewardess kocht, droeg bij aan mijn sadistische hersenspinsels hoe de drie baby´s op zijn Argentijns uit het vliegtuig te werken.

De fijne sfeer in de Ierse hoofdstad maakte dat ik weer enigszins vrolijk werd. In zo´n beetje iedere pub was er ´s avonds livemuziek. Uiteraard ontbrak de violist niet om wat typische Ierse klanken de ether van de pub in de knallen. Ieren kunnen trots zijn op hun vioolmuziek. Nederlanders moeten het daarentegen doen met een Limburgse mongoloïde violist met grootheidswaanzin die voornamelijk geesteszieken, zwakzinnigen, bejaarden en Tokkies in extase weet te brengen. Het is geen toeval dat de meeste van zijn fans woonachtig zijn in onze subsidieslurpende heuvelprovincie. Het liefst zie ik dan ook dat deze provincie met een grote strik cadeau wordt gedaan aan Duitsland. Alleen wanneer je Nederland binnenrijdt via Maastricht bekruipt mij al een misselijkmakend gevoel. Geen bord met ´Welkom in Nederland´ als begroeting, maar het ontlasting opwekkende ´De Limburgers heten u welkom.´ Sodemieter toch op! Bovendien kan ik die lui niet verstaan. Een Vlaams accent heeft nog wel iets, maar een Limburgs accent komt gewoon zwaar dom over. Iets goeds behalve wat bedorven vlaaien heeft die provincie dan ook nog nooit verlaten. En iedereen weet dat de vlaai een slap aftreksel is van de slagroomtaart. Met hun droge dunne bodem! Gadverdamme!

Verkeert Nederland viooltechnisch in vergelijking met Ierland in abominabele toestand, dat geldt vrouwtechnisch zeker niet. Na de pub en cocktailbar belandden we in een club waar het me pas opviel hoe ordinair Ierse vrouwen wel niet zijn. Ik kwam tot deze constatering toen ik al behoorlijk goed in de olie zat. Dat zegt wat, want mijn handelen in benevelde toestand is doorgaans ook verre van keurig. In vergelijking met de Ierse vrouw kon ik echter zo doorgaan als ´waarden-en-normen-lover' JP himself. Iedere vrouw in de club was op dezelfde schaarse wijze gekleed. Een jurkje met daaronder heel hoge hakken. Ook de vrouwen op wie allesbehalve een verkleinwoord van toepassing is, hadden een jurkje aan. Daarbij waren ze allen zo afgetankt dat je niet in hun buurt kon verkeren zonder dat ze op je tenen gingen staan. Geen fijne ervaring.

Na het wegwerken van de eerste pints werd ik door een van de dames, wier evenwichtsorgaan niet bepaald op de juiste manier meer werd aangestuurd, op mijn bek gepakt, zoals 'TMF-minded' Nederland dat zo plastisch omschrijft. Toen ik haar op galante wijze wegduwde, kreeg ik een scheldkanonnade naar mijn hoofd waar ik slechts een enkele passage van kon verstaan. “Ooh, just fuck off... wanker!” Terwijl ze een soort rosédrankje deelde met de dansvloer zwalkte ze met een vriendin richting de uitgang. Een arme jongen, wiens taak het was de hele avond met een dweil de vloer te poetsen, was snel ter plaatse om het gemors van de 'Ryanair-stewardess' op te ruimen. Althans ik achtte haar zo goedkoop dat ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kon stellen dat ze bij Ryanair zou werken. Want hoewel het biggentransport is, kost een retourtje naar Groningen je meer dan een vlucht met Ryanair. Ik blijf er toch maar mee reizen. Biggentransport of niet: 'Je bent Nederlander of je bent het niet....'