Koortslippen en ander leed

Wat mij steeds weer verbaast, is het feit dat elke vent waar ik iets mee heb gehad zo’n ongelooflijk slechte smaak had qua vrouwen vóór hij mij ontmoette.
Laatst had ik het er met een vriendin over en zij ervaart precies hetzelfde.
Met verbazing constateren wij dat de ene ex-vrouw of ex-vriendin nog dommer is dan de ander. Of ze zijn druk met het maken van carrière dat haar uiterlijk er bij inschiet en ze lichte gelijkenis vertoont met Rita Verdonk (ik zou daar als man niet opgewonden van raken en ben bijna beledigd dat hij wel wat in dat gedrocht zag) of zijn ex vriendin was zo’n type die een vent zo gek krijgt om het hele huis schoon te maken terwijl ze zelf op de bank haar nagels ligt te lakken.
Op zich misschien niet zo erg, maar als zo’n kerel mij vertelt dat ze hem ook nog eens opdroeg om haar voeten te masseren en hij deed dat dan nog ook, nou, dat verlies je in mijn ogen al snel een groot deel van je mannelijke charme. Wat een gekwee.
Tussen al die exen die mijn vriendin en ik bespraken zat ook een geëmancipeerde onafhankelijke kenau, waar hij hooguit een keer per maand –na vooraf een schriftelijk verzoek te hebben ingediend- overheen mocht. Onbegrijpelijk wat mannen zich allemaal laten aanleunen. En dat voor een beetje seks.

Nee, dan hebben de mannen het met mij een stuk beter getroffen. Ik kan om te beginnen heel goed luisteren. Nadeel daarvan is dat mannen dat snel doorhebben. Vervolgens word je overspoeld met verhalen over zijn ex-vrouwen, zodat ik op den duur net zo’n hekel aan die wijven krijg als hij. Mannen kunnen heel goed smeuïg uit de doeken doen wat er allemaal mankeert aan de ex. Ex-vrouwen zijn lui, inhalig of juist weer spilziek. Ze flirtte met zijn vrienden en wilden niks van hem weten in bed. Dat komt dan weer omdat ze antidepressiva slikken. Dat schijnen veel vrouwen te doen, Prozac slikken.
Maar door de Prozac hebben ze geen zin in seks. Grappig, want de naam ‘Pro zac’ doet anders vermoeden.
Wat wel lastig is met dat meeleven van mij; op het moment dat ik zijn ex-vriendin ontmoet, heb ik al een vooroordeel terwijl het misschien best een aardig mens is.
Een van mijn vriendjes had verkering gehad met een grietje dat bij een pizzeria werkte. Op een feestje kwamen we haar tegen met ‘r nieuwe vlam en iets te hard citeerde ik mijn vriend door te roepen: ‘O is dat nou die Pizzakut?’

Een andere keer kwam ik een ex van hem tegen en dat bleek een onwijs tof wijf. Mijn toenmalige vriend had echter geen goed woord voor haar over gehad, maar het bleek dat ze weg was gegaan omdat ze hem gewoon zat was met zijn vieze gewoontes. Na vier glazen wijn stonden we ons suf te lachen om zijn onhebbelijkheden. Vervolgens heb ik twee dagen ruzie gehad. Vooral toen ik op het hoogtepunt van de ruzie zei, dat ik wel begreep waarom zij had gekozen voor die grote neger.
De allerergste ex is het type dat niet kan loslaten. Die nog zo graag ‘goede vrienden’ wil blijven met jouw vriend. Waarom? Met welk nut? Pleur op en ga verder met je leven.
Vaak blijken deze vrouwen niet los te kunnen laten, omdat hij haar heeft gedumpt. Zij wilde meer binding dan hij. Dat accepteert een vrouw niet en dus blijft ze hem achterna lopen als een loopse teef. Hij is te lafhartig om haar de waarheid te zeggen en zwelgt in schuldgevoel. Als gevolg van dat schuldgevoel is hij net even te bezorgd, net even te lief en heeft hij net even te veel aandacht voor dat jengelende kind, waardoor zij zich steeds meer opdringt en zich manifesteert als een koortslip. Zie daar maar eens vanaf te komen.
Op feestjes schurkt ze tegen zijn kruis om jou te laten zien wat er in de relatie wél goed was. Je vriend vindt het allemaal prima en legt zelfs zijn hand op haar billen. Het is tenslotte nog altijd een beetje eigen. Koelbloedig als je bent laat jij op dat moment niks merken en je negeert zijn gedweep en haar geile blik.
Het gesprek volgt later.
In de auto.

‘Wat vond je van haar?’ vraagt hij onnozel.
‘Ik vind dat kutwijf best aardig’ zeg je genuanceerd ‘maar wat mij verbaast is, dat je dáár verkering mee hebt gehad terwijl je intelligentie zo belangrijk vindt. Ik dacht dat je een hekel had aan die Leco typetjes met geblondeerde, zonnebankbruine koppen. Ik heb nooit geweten dat je het lekker vindt om op een zak met botten te liggen. Weet je trouwens wel zeker dat ze niet ook met je vrienden het bed in is gedoken? Want gezien die zaadvragende blik in haar ogen kan ik me niet voorstellen dat ze alleen maar genoegen heeft genomen met jou. Je bent natuurlijk onwijs lief, maar…eh..in bed nou ook bepaald geen Tarzan. Zou zij eigenlijk gefaket hebben tijdens de seks? Want als ik eerlijk ben, heb ik dat ook wel eens gedaan. Nee, niet bij andere mannen. Alleen bij jou. Omdat je zo snel klaarkomt.
‘Heb je dan nooit een goed orgasme bij me gehad?’ vraagt hij verbluft.
‘Ja hoor, de keren dat ik aan mijn ex dacht’.