Crème de la crème

Toen ik vandaag met een pakje diepvriesspinazie in mijn handen stond, moest ik ineens denken aan Eau de Pussy. Dat klinkt als een ranzig luchtje. En er zit ook een ranzig luchtje aan. Maar het idee erachter is leuk. Net als de twee hyperactieve studenten die na een avondje drinken besluiten om hun bezopen idee te lanceren tijdens het SBS6-programma Het Beste Idee van Nederland.

Ingrediënten voor Eau de Pussy: 1) ‘een lekkere chick’, 2) een bad met water en 3) een kek flesje met op het etiket een website en een lekker nummer. Het recept: lekker wijf gaat in bad en het ranzige water wordt gebotteld. Dat flesje Eau de Pussy koop je op een hitsige stranddag in Bloemendaal. Met je iPod surf je snel naar de Pussysite, toetst het nummer van het etiket in en... je proeft niet alleen het vocht van jouw Pussy, maar ziet haar nu ook! Wat de studenten helaas waren vergeten: een variant met een lekkere vent. Eau de...pikkie? Misschien dat hun idee daarom niet het Beste Idee werd.

Maar goed, het pakje spinazie rook niet ranzig à la Pussy, maar op de verpakking stond wel een tekst die me aan Eau de Pussy deed denken: check welke boer jouw spinazie heeft geteeld. Na een paar edities Boer zoekt Vrouw weet ik dat er heel wat knapperds rondlopen tussen kool en biet. Welk goddelijk gespierd lijf zou er op een bedje spinazieblaadjes zwoel mijn kamer inkijken? Kopen dat pakje, meteen! Diezelfde avond zat ik opgewonden met de lege, gescheurde en inmiddels ranzige verpakking achter de pc. Ik surfde naar de website, likte mijn groene vingers af en toetste gespannen de code in die op de verpakking stond. Daar zag ik hem: Mijn Spinazieboer. Maar wat een saaie foto. En ook de burgerlijke staat was saai: “Het hele gezin eet spinazie”. Ik bekeek snel de Andere Spinazieboeren. Maar niemand van hen was op zoek naar een groen, onbespoten blaadje. Dat was duidelijk.

Wat een gemiste kans! Ik pleit voor een serieuze aanpak van deze spinaziekwestie. Zodat elke Boer aan de Vrouw kan komen en elke wanhopige verstokt vrijgezellige vrouw haar spinaziegezin kan vormen. Nee, niet meteen de foto van de boer op de verpakking, want dan krijg je van die gevechten bij de diepvriesdeur om de leukste boer. Maar wel op elk pakje een unieke code. En bij elke code hoort een unieke boer. Dat moet kunnen, want duizenden boeren zijn nog steeds op zoek naar een vrouw. En dan een beetje symboliek erin. Dus de kleine spinaziedeelblokjes staan voor de bescheiden boeren en de massieve 450-grams blokken zijn de stoere, groot geschapen boeren. Ik zie Yvon Jaspers nu al de spinazieblaadjes uitstrooien op de mooiste dag van het eerste spinaziehuwelijk. Ik droom alvast verder over mijn eerste aankoop volgens dit nieuwe concept: spinazie a la crème.