Ze was maagd

Ik stond net op het punt om te gaan hardlopen toen de telefoon ging. Het was een vrouwenstem, maar er was iets kinderlijks en ook ondeugends aan. Bij zo’n stem denk je aan een tienertje, dat jou met haar grote blauwe ogen en haar onschuldige stemmetje zo geil kan maken, dat je een hele winkel voor haar leegkoopt als ze het vraagt.  
Het kon natuurlijk net zo goed een dikke, zweterige muts van achter in de vijftig zijn, maar zo klonk het niet. Ze stelde zich voor als Sanne en dat klinkt ook al zo jong en onschuldig vind ik.
Toen ik van die eerste indruk bevrijd was, dacht ik dat dit weer zo’n actie was van een of ander callcenter, maar het bleek te gaan om mijn vermelding als astroloog in het telefoonboek.

Ik ben amateur-astroloog en sta gratis met naam, adres en telefoonnummer in de Gouden Gids. Eens in de paar jaar word ik dan gebeld met de vraag of dat zo moet blijven of dat ik een uitgebreider advertentie wil. Voor dat laatste moet dan natuurlijk wel worden betaald. Omdat ik liever slechts nu en dan een klant heb, kies ik altijd voor de gratis optie.
Ik verwachtte dus nu ook weer die vraag, maar die kwam niet; integendeel.
“U hebt een gratis vermelding bij ons als astroloog,” zei ze. Tot zover was het niet anders als de andere jaren maar dan ging ze verder. “Hoe doet u dat eigenlijk?”
Dat was wel een hele onverwachte vraag. Ik zei dat ik horoscopen maakte op basis van de geboortedatum, de geboorteplaats en geboortetijd.
Ze wilde er alles van weten. Niks targets die ze moest halen en na twee minuten een klant afkappen. Ze vroeg me de oren van het hoofd over de astrologie en ze klonk steeds liever. Het klinkt gek maar ik voelde, zonder dat het een geil gesprek was, toch dat er iets tussen ons groeide. Ik wilde haar daar snel kennis mee leren maken, dus vroeg ik of ze misschien zelf een horoscoop wilde. Ik zou hem gratis voor haar maken. Dat wilde ze wel en ik noteerde de gegevens en haar adres. Ze bleek van 5 september 1991 en die leeftijd klopte dus wel ongeveer met de leeftijd die ik had gedacht vanwege haar kindstemmetje.
Ik sprak af om hem persoonlijk te komen brengen als hij af was. “Omdat de horoscoop beter in een persoonlijk gesprek kon worden uitgelegd.” Ze woonde wel 150 kilometer bij me vandaan, maar dat kon me niet verdommen.

Ik had van die horoscoop een lekker geil verhaal gemaakt. Ik zal niet teveel technische details geven over de astrologie, maar ze had als sterrenbeeld Maagd, de Ascendant (het aan de horizon rijzende teken op het moment van geboorte) was Schorpioen en de Maan en Venus stonden in Ram en Leeuw.
Normaal vertel ik in een horoscoop niet veel over de seksuele gevoelens van mensen, maar in dit geval had ik er persoonlijk belang bij. Een Maagd is zintuiglijk ingesteld en gaat dus af op wat ze betast, ziet, ruikt, proeft en hoort. En ik wilde haar zintuigen wel prikkelen met iets wat ze kon zien, betasten en proeven. De Ascendant geeft aan hoe je je gedraagt en Schorpioen is het seks-teken bij uitstek. De Maan en Venus vertellen iets over je gevoelens en Ram en Leeuw zijn vurige en hartstochtelijke tekens.
Dus ik had in haar horoscoop vermeld dat ze erg seksueel was ingesteld. Dat ze spontaan verliefd kon worden en naar hevige en hartstochtelijke seks verlangde. Ik had dat allemaal in een lekker verhaaltje met voorbeelden verpakt, zodat ze al een beetje geil zou worden als ze het las. Toen ik de afspraak met haar maakte om de horoscoop te brengen, was ik dan ook helemaal in de stemming om haar mondeling geheel te bevredigen.

We hadden om acht uur ’s avonds afgesproken en het was precies acht uur toen ik aanbelde. Groot was echter mijn verbazing toen een vrouw van ongeveer veertig jaar open deed. Ze was niet klein, maar ook niet echt lang. Ze was slank, had zwart, lang haar, donkere ogen en volle lippen. Ze was precies genoeg opgemaakt dat het niet teveel opviel. Het bleek Sanne.

Ze ging me voor naar de kamer en daar zat haar man naar de televisie te kijken. Hij had de benen op een krukje, een groot glas bier naast zich en mompelde iets onverstaanbaars toen ik binnenkwam. Sanne zei dat ik de horoscoop kwam brengen. Waarschijnlijk interesseerde het hem geen zak en was hij niet van plan om het televisie kijken er voor te onderbreken.
“Ik ben je wel een verklaring schuldig,” zei Sanne. “De horoscoop is voor onze dochter Carla, die volgende maand gaat samenwonen. Ik kreeg ineens het idee om die cadeau te doen aan haar, toen je met het voorstel kwam om een horoscoop voor me te maken. Maar ik wilde dat liever niet vertellen, omdat ik bang was dat je hem dan niet zou maken.”
Daar had ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar ik liet niet merken, dat ik net zo teleurgesteld was als een puber die voor het eerst met een meisje dacht te gaan neuken en dan te horen krijgt dat ze ongesteld is geworden. Ik gaf haar gewoon de horoscoop. Ik wilde eigenlijk het liefst zo snel mogelijk weer weg, maar Sanne begon de horoscoop te lezen.
“Kut,” dacht ik. Want ik wist natuurlijk wat ik allemaal in die horoscoop had geschreven toen ik nog dacht dat ze haar dochter was.
Maar tot mijn verbazing zei ze niets. Integendeel. Ze begon haar benen langs elkaar te schuiven en kreeg rode oortjes.

Meteen nadat ze de horoscoop had gelezen, vroeg ze of ik wat lekkers wilde. Nou, daar was ik eigenlijk voor gekomen natuurlijk, maar ik nam aan dat ze iets anders bedoelde. Toen ik echter knikte dat het in orde was, vroeg ze of ik meteen even de keuken wilde zien en haar helpen om wat klaar te maken, want Dik, haar man, keek toch alleen maar televisie. Het knipoogje dat ze erbij gaf, maakte iets in mij wakker en ik bedacht dat het misschien toch nog een leuke avond kon worden. Ik wilde haar bovendien maar al te graag helpen om iets klaar te maken.
Het was een halfopen keuken en je kon vanaf de plek waar Dik televisie keek, niet in de keuken kijken. We waren er nog niet binnen of ze begon me hevig te kussen en tegen me aan te rijden.
“Je verhaal heeft me zo verschrikkelijk geil gemaakt,” fluisterde ze hijgend in mijn oor.
Ik bedacht dat ze misschien net als haar dochter, ook wel de Maan in Ram had, maar had geen tijd om er verder over na te denken, want ze zakte op haar knieën en begon gehaast mijn broek los te maken en naar beneden te trekken. Even later knabbelde ze vol overgave aan het lekkers dat ze net had gevonden.

Maar dan verstijfde de rest van mij ook ineens, want de stem van Dik klonk uit de kamer.
“Waar ben je mee bezig Sanne? Maak je blokjes kaas voor me?”
Sanne haalde even adem. “Dat is goed schat, maar ik ben nu bezig om worst klaar te maken, want daar heb ik momenteel meer trek in. De kaas komt straks vanzelf wel.”
Dik weer: “Oké, maar doe je er dan een lekker dipsausje bij en maak genoeg klaar, want ik heb trek.”
Sanne, brutaal knipogend naar me: “Wees maar niet bang, lieverd. Het is een grote worst en het sausje komt er zeker bij.”

Geheel tevreden reed ik een uurtje later naar huis. Ik had met Sanne afgesproken dat ik haar horoscoop ook zou maken, maar die kon ik beter donderdags overdag brengen. Ze werkte namelijk die dag niet en Dik wel, dus zou ik haar ongestoord alles kunnen vertellen over haar geest en verstand, maar vooral ook over haar gevoelens en seksuele verlangens. Met voorbeelden.
Haar geboortedag was 24 maart, dus ze was in ieder geval geen Maagd.