Twee baby's en een leidster...

Ik kan me ergens enorm over opwinden; inwendig woedend worden van de krankzinnigheid van de wereld. Maar een godverdomde klootzak in Dendermonde heeft alles naar een ander niveau getild. Van zijn laffe daad word ik ongelooflijk misselijk.

In een impuls riep ik dat we nu toch eindelijk de doodstraf maar eens in moesten gaan voeren. Crapuul als dit mag wat mij betreft ingespoten worden met gif; met natte haren op de elektrische stoel worden gezet; tussen vier paarden geknoopt.

Twee dagen later was ik weer instaat om iets genuanceerder te denken. Ik wilde toch eerst nog wat meer lezen over deze zaak voordat ik iemand ter dood veroordeelde.
Op internet speurde ik de nieuwssites af. Er viel veel over te lezen. Maar ik kon het niet. Het lukte me niet om hele artikelen te lezen.
Simpelweg omdat ik er misselijk van werd.

Daarmee stelde ik me hevig teleur. Er zijn families ontwricht. Er heerst een niet te beschrijven angst en paniek in Dendermonde en ver daar buiten. En ik kon me niet eens door de woorden die er over werden geschreven worstelen. Omdat ik er een beetje misselijk van werd. Loser.

Mijzelf dat keer op keer inprentend las ik alsnog de vele verhalen over dit drama. Die ene zin, telkens kwam ik hem weer tegen. En iedere keer deed het pijn. Iedere keer draaide mijn maag zich om. [i]Twee baby’s en een leidster...[/i]

Toen ik eenmaal wat verder verwijderd raakte van de, zeg maar, officiële berichtgeving ontdekte ik allemaal (speculatieve) overeenkomsten met The Joker. De briljant gespeelde slechterik uit de laatste Batman-film. Ik ben er niet uit of ik dit pure kul moet vinden of dat ik hierin moet geloven.
Wat uit de officiële berichtgeving naar voren kwam was wel dat de dader een filmfreak was.
Ik durf hier geen uitspraken over te doen. Daarvoor weet ik er te weinig van af.

Maar stel dat het wél zo is. Dat de dader zo’n filmfreak is - dat hij zich zo heeft laten beïnvloeden door een film - dat het hem heeft geïnspireerd tot deze moorden.
Dan zou ik toch willen pleiten vóór de doodstraf. In dit geval dan.
En niet zomaar een doodstraf. Maar een uit zijn straatje. Een filmische.

Ik pleit ervoor dat de rechter die het vonnis uit moet spreken zich eerst een week opsluit in zijn huis. Waar hij de hele week films moet kijken. De Saw-serie; Hostel; Texas Chainsaw Massacre - dat soort films.
Doe het gruwelijk en langzaam.

Ik weet het ook allemaal niet.
Je moet kwaad niet met kwaad vergelden is mij altijd geleerd. En daar geloof ik ook in.
Maar laat deze man alsjeblieft, minimaal, voorgoed opgeborgen worden in een tochtige kerker.