Wie mooi wil zijn....

Ik open de badkamerdeur en staar naar mijn kapitaal. Een fortuin aan schoonheidsartikelen. Ouder worden gaat immers niet zonder slag of stoot. Tot 2008 stonden er boven mijn wasbak uitsluitend een pot gel, een tandenborstel en tandpasta. Nu staat er de vreemdste rotzooi. Voor de ogen, voor het gezicht, voor de huid, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er. Voor de ellebogen, oren, tenen, huig of lippen. Ik heb het allemaal! Tot afgrijzen van mijn bankrekening. Steeds dieper moet ik in de buidel tasten om nog enigszins representatief voor de dag te kunnen komen. En dat terwijl de recessie nog wel even aanhoudt. Voorlopig heb ik de schade kunnen beperken tot het verkopen van mijn Mercedes, maar mijn huis hangt inmiddels ook al aan een steeds dunner wordend zijden draadje.

Mijn nieuwste aanwinst is de Nivea For Men Recharge Shampoo. Waar ik tot kortgeleden nog gewoon een grote fles eigen merk shampoo in de supermarkt haalde voor pak hem beet 89 cent, smeer ik sinds kort de speciale anti-haaruitval troep in m'n haar. Kosten: 6 euro per rottig klein flaconnetje. En natuurlijk werkt de shampoo alleen optimaal in combinatie met de speciaal ontwikkelde Nivea For Men Recharge Tonic van 11 euro. Kunnen m'n haren niet gewoon doen wat ze altijd deden? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Gewoon recht omhoog, en groeien tot je erbij neervalt! Maar nee hoor, ze moeten zonodig protesteren.

En als ik nou zeker wist dat de Nivea For Men Recharge Shampoo en Nivea For Men Recharge Tonic werken, heb ik er nog wel vrede mee. Maar tot op heden zit er elke week nog steeds een hoeveelheid haren in het doucheputje waarvan Sugar Lee Hooper kan worden 'ge-make-overt' in Tina Turner. Een jaar lang het putje uitgraven en ik kan een pruikenwinkel beginnen. Volgens mij heeft nog geen enkele haar die het ruime sop wilde kiezen zich laten tegenhouden door het Anti haaruitval programma. Maar ja, je weet het niet. En dat is nou net het probleem. Anders was ik misschien al een biljartbal geweest. Bewijs maar eens dat het niet zo is!

De beloftes die mij in het verleden werden gedaan, zijn echter totaal niet uitgekomen. Alle crèmes, gels, lotions en andere smeerseltjes hebben niet kunnen voorkomen dat de ouderdomstekenen de weg naar mijn lichaam heel langzaam, maar zeer zeker weten te vinden. Toch is de werking van al die ellende zogenaamd bewezen. De ene crème levert 68% minder rimpels op, de ander 25% minder wallen of een 32% gladdere huid. Ik smeer die troep nu al een jaar, maar zie geen enkele rimpel verdwijnen. Niet één! Waar is die 68%? En als ik het 'niet goed, geld terug- argument' inbreng bij de drogist, antwoordt deze doodleuk: "Ja, die zie je niet, maar die zouden er zijn geweest als je het niet smeerde." Beste drogist, HOE WEET JE DAT NOU??!!! Heb je paranormaal contact met het rimpelmonster, dat openhartig uit de doeken doet waar hij zijn klauwen doorheen haalt? Nee toch!?

Toch weten ze op de procent af te vertellen hoeveel groeven ik mezelf bespaar! Geen 67%, nee maar liefst 68%!! Een andere crème zou mij een 31% gladdere huid opleveren!! Wat is de eenheid van gladheid vraag ik me dan af (als ik al niet zoveel uitroeptekens had gebruikt, stonden er hier weer twee). Rot toch op met die 31%! Je huid wordt gladder of hij wordt niet gladder, maar ik heb mijn vriendin nog nooit horen zeggen: "Ah, lekker, je huid lijkt wel 29% gladder. Nee wacht, misschien zelfs wel 31%." Gladheid kun je niet kwantificeren meneer Nivea!

Binnenkort gooi ik al die ellende weer de deur uit. Ik word een beetje erg moe van alle crèmes en hun loze beloften. Gelukkig heb ik Loreal Men Expert Hydra Energetic Verzorgende Creme, speciaal voor de vermoeide huid. Slechts €11.95! Daar schijnt mijn huid toch zeker 19% minder moe van te worden!