Taaie Oliebollen en Jip&Janneke-champagne

Wat een slap excuus voor een oliebol! Gatverdamme! Het lijkt godmagende wel of ze de taai taai die over was van het Sinterklaasfeest tot oliebol hebben verwerkt. Een sadistisch gebaar van de werkgever om een zak HEMA-oliebollen klaar te leggen in de parkeergarage. Bij het opentrekken van de koelkast begin ik te vloeken. ‘Jip&Janneke-champagne!’ Ik vind het sowieso een gemaakt kutfeest dat nieuwjaar, maar onder de grond in een parkeergarage zitten met taaie oliebollen en nonalcoholische kinderchampagne is behoorlijk kut en deprimerend bovendien.

Vorig jaar had ik een coctaildiner georganiseerd. Wat we hebben gegeten, weet ik niet meer, maar de ‘White Russians’ en ‘Long Island Icetea’s’ gingen er goed in. Om de kwade geesten in en rond mijn woning weg te jagen, hadden we zelfs een honderdduizendklapper afgestoken. Daar ging weer vijfenzeventig euro voor nog geen halve minuut geknal. Rond twaalf uur werd er uiteraard een kleine belronde gehouden voor het uitwisselen van hypocriete nieuwjaarswensen. Bah, bah! Gelukkig was de drank mij rond dat tijdstip al aardig naar het hoofd gestegen. Dit jaar moest ik deze hypocriete wensen overbrengen en ontvangen in nuchtere toestand. Wat een kutzooi!

Als ik buiten een sigaret aan het roken ben, krijgt Moeder Natuur er goed van langs. De misselijk makende hoer! Mijn vingertjes vriezen er bijna af. Wat een kutzooi! Wat een voorbode voor het nieuwe jaar, een deprimerende avond in de meest inspiratieloze omgeving ooit!. Als Vrouwe Fortuna mij niet beter gezind is met betrekking tot mijn staatsloten dan verdrink ik mijzelf in de toiletpot. Ik probeer het eerst door de fles ‘Jip&Janneke-champagne’ in één teug leeg te drinken. Dat helpt niet, dus ik besluit om maar naar Radio 1 te gaan luisteren. Daarheen bellen mensen die een nog zieliger bestaan hebben dan ikzelf en dit graag met de rest van de wereld willen delen. Het maakt de avond nog een beetje goed. Gelukkig kan ik rond drie uur ook de kroeg in.