Beter een sigaret in de hand dan een hond in de mand!

"Meneer, bah, zou u ergens anders willen gaan staan roken,ik vind het stinken" vroeg een kereltje die gezien zijn pokdalige gezicht nog niet heel lang geleden had afgerekend met een aanzienlijk acneprobleem. Zo´n typje waarbij je heel zijn leven blijft zien dat hij gedurende zijn  jeugd het mikpunt van hoon, pesterijen en spot is geweest. En terecht, wat een naar mannetje! Bovendien verschafte de lelijke en verkeerd gestrikte das mij de informatie dat hij nog steeds in ´Hotel Mamma´ vertoeft.
 
Hij stelde een uiterst vreemde vraag op dit vroege uur op deze plek. Het metrostation van Amsterdam-Zuid ligt namelijk tussen twee snelwegen in. De voorbij razende leasebakken en vrachtwagens produceren meer geluid dan een goederentrein en zullen een stukje meer stinken en schadelijker zijn voor de gezondheid dan mijn door Chief Powhatan gerolde ´luckystrike-sigaret.´ "Ga je dan ook aan die vrachtwagenchauffeur vragen of hij de volgende keer een andere route wil nemen, vriend Appelmoes?" De dame naast mij toonde zich solidair en stak een vanillesigaartje op. Aangezien zijn moeder hem nu niet kon bijstaan, wist de jongen zich geen houding te geven en koos het hazenpad. Inderdaad: ga je schamen nare vlek! Laat de roker in de buitenlucht met rust.
 
Ik vind het stinken? Het moet toch niet gekker worden! Het misbaksel van Moeder Natuur dat hij bij zich had, die stinkt pas. Als je een hond aanraakt en je hebt zelf niet de ziekelijke hobby zorg te dragen voor een gedomesticeerde wolf dan blijft je hand ongeacht een dag muf naar zo´n onreine luizenbal ruiken. Daarnaast heb ik een sigaret nooit een portiek zien onderpissen of een grasveldje zien volschijten! Daarom zeg ik altijd: beter een peuk in de hand, dan een hond in de mand! Ze willen binnenkort alle honden gaan chippen, zodat de baasjes hun hond kunnen lokaliseren indien nodig. Een typisch geval van symptoombestrijding. Ik zeg uitroeien met wortel en tak, dit kwijlende duivelsgebroed! Iedere hond een gratis spuitje en de eigenaar een slof sigaretten!