Astrotijd, boetes en Marokkaanse complimenten

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Astrotijd, boetes en Marokkaanse complimenten"

In reactie op "Bart is dood, Kempi leeft (nog) "

Hej Sun,

Ik zit erover te denken een leven in de criminaliteit te beginnen. †Dat is namelijk een stuk veiliger, goedkoper en minder gevaarlijk dan autorijden. †Voor een beetje moord, verkrachting, misbruik of overval krijg je in Nederland al snel een fikse taakstraf. †Als je echter na invoering van het rekeningrijden betrapt wordt op sjoemelen met de kilometerheffing dan wacht je een maximale straf van zevenenzestigduizend euro PLUS een celstraf van maximaal vier jaar.

En dat is maar goed ook. †Kijk, als moordenaar, verkrachter, pedofiel of overvaller val je de staat verder niet direct lastig. †Je pakt de politiek niet in de knip zeg maar. †Als je echter belasting gaat ontduiken dan verdien je niet meer dan de hoogste boom, een te laag trappetje en een stevig stuk touw. †Hangen zult gij, o duivels persoon die tien kilometer rijdt zonder hiervoor de staatskas te spekken!

Nee, dan gewoon lekker crimineel worden. †Dan zeg je gewoon tegen de rechter dat je als je vrij komt gewoon weer een nieuw wapenarsenaal gaat aanschaffen. †So what? † Je hebt het nog niet gedaan en dus kunnen ze je niets maken. †Of dat je zegt dat je moslim bent en je niet wenst te houden aan de gebruiken van de rechterlijke macht in Nederland. †Dat je gewoon lekker schijt wil hebben aan die rechterlijke macht ťn de rechter zelf. †En dat je dan gewoon groot gelijk krijgt.

Dat je lekker wapens en drugs dealt en vanuit de bak allerhande steun krijgt van omroepen, hulpverleners en platenmaatschappijen. †Of dat je broer wordt neergestoken en je vervolgens de hulpverleners die zijn leven proberen te redden met de dood bedreigt en aanvalt en dat je dan met een simpel 'oeps, sorry!' verder met rust wordt gelaten.

Zou dat ook werken straks met de kilometerheffing?
Zeshonderd kilometer niet betaald? †Oeps Sorry! †Als ik straks over vier jaar vrij kom en m'n zevenenzestigduizend euro heb betaald koop ik een nieuwe auto en doe ik het gewoon opnieuw. †Ow, en van mijn geloof mag ik de hele rechterlijke macht onderkotsen. †Hablaaaagghhh... † En dan zo bij die rechter in z'n smoel. †Hoppekee, alsof het niks is. †Eens kijken of BNN het voor de 'zwartrijder' gaat opnemen of dat ze dat alleen doen voor onze drugsdealende, hersenloze kutrappers. †Laten we hopen dat Kempi straks als-ie weer vrij is een beetje aan kilometerheffingontduiking gaat doen. †Dan zijn we tenminste gelijk vier jaar van die idioot verlost. †Zo iedere keer een paar maanden vanwege wapenbezit en drugshandel schiet natuurlijk niet op.

Wel fijn dat de politiek het allemaal goed in proportie weet te zetten. †Deal drugs en wapens en je krijgt een jaar. †Rij zwart en krijg vier jaar en een belachelijke boete. †Ja, met de prioriteiten zit het wel goed. †FinanciŽn eerst.

Las vanmorgen trouwens dat het eerste slachtoffer van Ike is gevallen. †Schijnt om een vrouw met de naam Tina Turner te gaan.

En nasissen van vrouwen door onze vriendelijke Marokkaanse jongeren moet gezien worden als compliment. †Ook de veelvuldig gebezigde termen 'hee, kankerhoerr', 'kankerteef', 'vat kijk je naar me, kankerlul?', 'ik zgiet je dood', 'zzie je deze mez? †ik ga je aan RIJGEN!' en 'Jij gaat voor mij hoer spelen!' zijn niet meer dan vriendschappelijke complimenten. †Een cultuurgebonden manier om aandacht van een meisje te trekken. † "Als je het niet kent is het misschien wat vreemd. En dat komt omdat veel mensen niet weten hoe het werkt. Ook bijvoorbeeld pubermeisjes van allochtone afkomst zijn er niet mee opgegroeid en weten dus niet meer wat het betekent."

We moeten gewoon een stuk toleranter worden in Nederland. †En meer begrip kweken. †Ons verdiepen in de sisgeluiden van onze medelanders. †Als je wordt doodgeschopt is dat niet meer of minder dan cultuur. †Dat moet je niet verkeerd interpreteren. †Het is een manier om aandacht te trekken.

Net als astrologen. †Die trekken ook aandacht. †Die verzinnen een verhaal dat voor nagenoeg iedereen opgaat danwel te vaag is om serieuze conclusies aan te verbinden in de hoop dat de geestelijk zwakkeren onder ons er sloten geld heen mikken.
"De komende tijd gaat het goed met u.."
"ik heb net te horen gekregen dat ik kanker heb.."
"of gaat het slecht met u. †Als de zon in schildpad staat en de maan haar licht op steenbok werpt zal het goed gaan als u om drie uur 's nachts driemaal rond een kampvuur de pierlala danst met een speer in uw linkerhand, een tas boodschappen van de Aldi in uw rechterhand en een goedgevulde tampon in uw ongeschoren, gedurende drie weken niet gewassen vagina terwijl u 'het is weer voorbij die mooie zomer' zingt."

Dat soort werk. †En nu reageert SBS helemaal geschokt. †Ze hadden geen IDEE dat de bellers naar astrotijd werden opgelicht. †Ze dachten werkelijk dat het allemaal echt was! †Net zoals ze denken dat de horoscoop in de krant echt voor alle 1,3 miljoen mensen met hetzelfde sterrenbeeld op gaat. †Dat 1,3 miljoen mensen die dag een financiŽle meevaller gaan krijgen. †Dat er 1,3 miljoen mensen die dag een grote sprong in hun carriŽre gaan maken. †Kom op SBS, natuurlijk wist je dat de kijkers in de maling werden genomen en werden opgelicht. †Maar de tonnen die elke dag binnenkwamen van goedgelovige lamzakken waren eigenlijk wel lekker meegenomen. †Toch?

Maar goed, ik maak me weer druk om niets. †Laten we hopen dat er volgende week weer wat goed nieuws is.
Later gozer!
Danny†