Stelletje mafketels!

Het vervelende aan vakantievluchten is het grote aantal vervelende mensen dat meevliegt. Je zou bijna hopen dat het vliegtuig in zee stort. Zo trof ik het ook weer. Een kutkind dat veel weg had van Eric Cartman vond het grappig om nog voor het vliegveld opsteeg het lied ‘We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal’in te zetten en hier na de landing mee te stoppen. Toen moest er natuurlijk luid geapplaudiseerd worden. Dat doe je toch ook niet als een buschauffeur je veilig van Den Bosch naar Eindhoven brengt? De bus is een minder veilig vervoermiddel dan het vliegtuig……Stelletje mafketels!

Aangekomen op onze plaats van bestemming werden we verwelkomd door de asbak. Alleen daarom is een bezoekje aan Tunesië al meer dan de moeite waard. Hier kan de roker nog in alle rust genieten van zijn sigaret zonder zich daarbij opgejaagd wild te voelen. Dit verworven recht laat de Tunesiër dan ook graag gelden. Op het strand, in de taxi, op een kameel of tijdens de seks. Overal en altijd wordt gerookt.

De haven van het plaatsje dat wij met een bezoek vereerden, had een kleine toeristische makeover gehad. Zo waande ik mij in een soort Center Parcs, door de grote kaart van de haven die op diverse plaatsen ophingen. Iedere pizzaria, kroegje, duikschool en oplichtwinkeltje stond erop aangegeven. Je kon zelfs voor nog geen euro met een neger in romeinse kledij op de foto bij de voor de toeristen gebouwde stadsmuur. Een toppertje!

Gelukkig zaten er geen Nederlanders in ons hotel, dus was ik de enige die er op Heinekenslippers rondliep. Nee, de meeste Nederlanders sluiten zich op in resorts alwaar zij zich het leplazerus drinken en eten. Er is immers voor betaald en derhalve moeten de kosten eruit gehaald worden, dus schenk de glazen nog maar eens vol en pak gerust een elfde en twaalfde toetje! Bij de reis naar het vliegveld terug mochten wij deze resorts langs om de volgevreten Nederlandse gezinnen op te halen. Het meest debiele was het gezin dat zich had opgesloten in een resort tegenover het vliegveld. Toch wilde ook dit gezin met de bus afgezet worden op het vliegveld, dus laadden zij hun koffers in om deze vervolgens nog geen minuut later weer uit te mogen laden. Stelletje mafketels! Ook Cartman was weer present om zijn liedjes te zingen in het vliegveld. Driemaal hoera voor de Ipod! Hoera! Hoera! Hoera!