Weerpraatje: bliksem en saharazand

Het weerpraatje. Zit ik hier met een joekel van een tumor in de broek, lees ik dat het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis door de bliksem is getroffen. En dat men alle voorgenomen operaties heeft geschrapt! Waarom is die bliksem nou niet ingeslagen in het belendende centrum voor palliatieve sedatie, dat had een hoop medicijnen gescheeld... Maar nee, het is weer de IC zelf die het haasje is.

Van Rouvoet en het CDA mag je trouwens geen embryo's waarin het gen voor borstkanker aanwezig is doorspoelen. Maar wat nou als mijn dochtertje over een jaar of twintig haar borst wil laten afzetten en juist op die dag slaat de bliksem in? Iedereen is Rouvoet dan al lang weer vergeten, maar mijn dochter zit maar mooi met de gebakken peren dan. En het weer wordt steeds gekker, nog nooit zo'n warme mei gehad om maar een voorbeeldje te noemen, dus de kans dat de bliksem over twintig jaar weer inslaat in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis wordt met de dag groter.

Gelukkig heeft mijn dochter voor zover ik weet geen gen voor borstkanker, haar embryo is ook nooit teruggeplaatst of zo; het was op een dag van 'schat, ik moet je iets vertellen...' En ruim een half jaar later werd ze geboren. Zonder hazenlip of iets. Daar ben ik blij om, want stel dat ze over een jaar of twintig op een cabaretfestival in De Melkweg een nazaat van Theo Maassen moet aankondigen (die al zijn embryo's natuurlijk op humor heeft laten testen voor hij ze terugplaatste) en als ze dan zou slissen en onduidelijk zou uitspreken dat er niet gefotografeerd mag worden, en een journalist zou dat dan toch doen, en die peperdure camera zou kapot gesmeten worden door het Theo Maasen-nageslacht, dat zou dan toch zielig zijn voor die fotografe.

Nee, mijn dochter is gelukkig kerngezond. Ik heb net nog even gekeken, maar ze heeft ook geen kogeltje in haar voorhoofd. Ook al was deze kogel in een Nijmeegse peuter gevonden, je wordt toch bang als je in de krant leest dat er tegenwoordig op kinderdagverblijven met scherp geschoten wordt. Het is naturlijk wel een manier om de wachtlijsten in de kinderopvang op te lossen; zwiep je bazooka over de schouder, en schiet wat elementen die kindplaatsen bezet houden overhoop. Het creëert wel ruimte... Maar ethisch verantwoord is het toch niet, vind ik. Veel beter kun je bij crèches een streng toelatingsbeleid hanteren, bijvoorbeeld op basis van een intelligentietest aan de poort. Doen ze ook op de hbo waar ik les geef, al krijg ik wel eens de indruk dat de resultaten in een reusachtige lottomachine gaan in plaats van in een computer.

Maar als idee is het goed: die baby is te dom, die komt er bij ons niet in. Straks gaat ze nog bedreigende mails sturen aan politici! Want de vrouw die dat nu weer heeft gedaan is namelijk zwakbegaafd. Dus die klacht komt onder Wildershaters net zo goed voor! Dat zal hem sterken. Maar genoeg over Wilders, die man krijgt al aandacht genoeg; nu heeft hij weer populair zitten doen met die Cartoonreldeen, Kurt Westergaard. Zal een heel grote pot thee gevergd hebben met al die bodyguards!

Dus genoeg over Wilders, we hadden het over het weer. Behalve bliksem kan het weer ook wel eens iets goeds brengen, want het Saharazand dat hier vorige week met de regen naar beneden kwam, heeft de werkgelegenheid een flinke oppepper gegeven. Autowasstraten zitten te springen om tijdelijk personeel. Ze moeten natuurlijk wel een startkwalificatie hebben, want het is nog best moeilijk om die spuit op de auto's te richten niet op Wilders, als die voorbij komt. En een stopkwalificatie is ook een vereiste, want het blijft geen saharazand regenen natuurlijk. Dat zou ook veel te zielig zijn voor de Bedoeïnen. Of wie leven er in de Sahara. Wat zouden die moeten zonder zand? Ik bedoel we hebben hier alles al, zouden we de woestijnvolkeren ook nog hun zand afpakken.

En daarmee zijn we alweer bijna aan het eind gekomen van dit weerpraatje, rest mij alleen nog de weersverwachting: morgen droog.