5136,9863013698630136986301



Aan:Danny

Van: SunChaser

Betreft: 136,9863013698630136986301


Danny,

ik weet niet hoe het in de ochtendspits in Zwolle is, maar bij ons de Randstad staat elke ochtend en elke avond vol met files. Ik heb me laten vertellen dat we in 2006 45 miljoen uur in de file stonden. 45 miljoen uur. Dat is 5136,9863013698630136986301369863 jaar, tenminste, dat is wat ik op mijn Casio heb uitgerekend: 45 miljoen gedeeld door 24 gedeeld door 365. Geen idee of het klopt maar het is in ieder geval heel erg veel. Het gekke is, ik stoor me niet zo aan files omdat ik altijd de goede kant op ga. Ik maak heel wat kilometers per jaar en reis zo’n drie dagen per week Nederland door. Of ik ga heel vroeg weg, zo rond zes uur of ik sluit gewoon aan en luister naar de radio. Het is niet anders en net als alle mensen berust ik erin. Het is gewoon een voldongen feit dat er files zijn, so be it.

Daarom vind ik het wel weer vreemd dat Nederland zo allergisch reageert op moslims. Net als bij files zijn ze er nu eenmaal. En ze lezen bijna allemaal de Koran, bidden bijna allemaal naar Mekka en vasten gedurende een maand per jaar. Leven en laten leven denk ik dan, maar helaas denkt lang niet iedereen er zo over. Mensen als Wilders willen koste wat het kost de moslims het land uit. Elke nuance is verdwenen. Want natuurlijk, excessen moeten we aanpakken, maar de Koran vergelijken met Mein Kampf en het willen verbieden heeft niks te maken met de doorsnee moslim.

Maar goed, ik hobbel met deze overwegingen aan achter driehonderdduizend columnisten die er al acht miljoen columns over hebben geschreven. Maar ik snap dat Don Quichotte-gedrag u eenmaal niet. Geld ook voor die Vegan Steaker, die autist die in z’n Zeemanstring ‘vlees is moord’ schreeuwde. Ja, nou en? Ik eet graag vlees en daarvoor moeten dieren dood. Daarvoor worden ze gefokt en geslacht en opgediend. Aan de andere kant, als hij de behoefte voelt in zn blote reet het op te nemen voor dieren is dat zijn goed recht.

Misschien word ik wel gewoon oud en maak ik me nergens meer druk om. Ik erger me niet eens meer aan de televisie. Op het moment dat ik dit schrijf staat ‘Ik Hou Van Holland’ op, een RTL4 schreeuwprogramma met Linda de Mol en een hoop BN’ers of dat wat er voor moet doorgaan, zoals Kim Lian, Vivienne van Zoop en Jeroen van Koningsbrugge. Zover ik kan horen in de andere kant van de kamer moeten BN’ers percentages raden op stellingen van Linda de Mol. Het is erg slecht en ik denk dat geen mens wacht op dit soort jaren 70 tv-vermaak waar Ted de Braak beroemd mee is geworden. Het irriteert me maar de schuld ligt geheel bij mij. Ik ben te lui om op te staan en de tv uit te zetten.

En zo zit het ook als het gaat om files, ik ga gewoon eerder van huis en drink wel een kop koffie in Maastricht als ik te vroeg ben. Zo zit het ook bij Marokkanen die je bioscoopbezoek verstoren, ik download gewoon en blijf thuis. Zo zit het ook bij dat gezeik rond Wilders. Ik lees de nieuwsberichten niet eens meer. Wat boeit het mij nou dat er een site is voor de film, dat Balkenende bang is of dat Wilders zijn film niet vertoond krijgt op tv. Het boeit me net zo weinig als Idols. Ik weet dat Nikki heeft gewonnen, dat hoorde ik ergens, maar hoe goed ze zingt of wat ze zing weet ik niet. Want ik heb niet gekeken. Dus ik kan er niet over meepraten. Heerlijk.
Dat zouden meer mensen moeten doen. Over dingen waar ze geen zin in of verstand van hebben hun mond houden. Dat ze zich bezighouden met dingen die het leven voor hen wel prettig maken. De rest kun je toch niets aan doen, dus laat lekker gaan. Ik heb niet meer de behoefte om overal tegen in te gaan of me mee te bemoeien. Tijd is beperkt maar wel buigbaar als je je gewoon bezighoudt met dat wat je interesseert. Vooralsnog is dat bij mij niet in de file staan, de Koran lezen en me ergeren aan Linda de Mol, ik kan en wil er niet over meepraten, ik heb er geen mening over. Wat zou het toch lekker zijn als de hele wereld zo zou denken, denk je niet?

Stefan

PS: heb je Alvin en de Chipmunks al gezien? Daar werd ik nou wel erg vrolijk van, ging nergens over maar was wel grappig.