Individualisme

Column door Have_Fun

Het individualisme.
De betekenis hiervan volgens Wikipedia is: "Een filosofisch standpunt waarbij het belang van het individu boven dat van de gemeenschap worden geplaatst."

Stel nou dat alles op deze aarde om mij draait. Stel dat de hele aarde is gevormd in mijn gedachten. Elke persoon die ik tegenkom is puur een verzinsel in mijn hersenen en de hele opzet van deze maatschappij is allemaal onderdeel van de gedachten die in mijn hersenen worden gevormd. Al deze lezers op FOK! zijn puur fictie en puur verzonnen door mijn gedachte. De wereld bestaat niet en alle gruwelijke en mooie elementen van mijn leven zijn puur gevormd door de gedachten die mij vormen. Mijn lichaam is ook niet mijn lichaam maar is net zo verzonnen als de rest van deze prachtige maar soms ook zo verschrikkelijke aardbol.

Ik praat nou wel over mijzelf maar de letterlijke definitie voor 'ik' komt neer op zwevende gedachten in het niets. Dit alles bestaat niet en de hele gedachte achter de evolutieleer is gewoon een verzinsel. De geschiedenis is ook geen echte geschiedenis maar gevormd in deze zwevende gedachte die te omschrijven is als ik.

Ik, alles draait om mij en is gevormd om mij, alleen de mensen die met mij in contact staan leven verder. Zodra ik ze niet meer zie verdwijnen ze uit mijn gedachten en worden ze later indien nodig weer opgeroepen. Alle talen en termen zijn onderdeel van de gedachte die 'ik' heet. Het beeldscherm voor mijn neus had net zo goed een boekenkast kunnen heten, deze zogenaamde namen zijn puur toeval. Ik ben niet de enige gedachte die in dit niets ronddoolt. Er zijn er meer veel meer. Ieder van deze gedachten vormt zijn eigen "leven". Contact is er niet, want alles draait in deze levens om de gedachte zelf. En deze gedachte is mijn gedachte.

Het individualisme is puur een term die gevormd is in mij. Zelfs het schrijven van dit stukje is onderdeel van deze voorbestemde gedachte. Ik geef jullie nu inzicht in deze gedachte, maar dit is nutteloos. Aangezien jullie onderdeel zijn van mijn gedachte.

Maar heel, heel misschien ben jij onderdeel van je eigen ik; onderdeel van jouw eigen gedachte en vormen wij door puur toeval ieder dezelfde gedachte. Waardoor wij samen in deze wereld die om ons draait ronddwalen. Op zoek naar elkaar. En zodra wij elkaar tegenkomen, dan is het liefde op het eerste gezicht. Dan versmelten onze gedachten en vormen wij samen ťťn mooie gedachte. Dan leven we samen verder in onze gedachte en draait alles niet meer om het individu maar om ons.

Ja, om ons.