De scheur van Jennifer Aniston: kale boel


Even met de meneer van Unilever gebeld: “Goedemiddag, Oplopers hier. Heb je nou ťcht het idee dat alle huisvrouwen in Nederland totaal achterlijk zijn? Flikker toch op met je reclame-onzin! Als ik weer eens in Rotterdam ben, dan kom ik wel effe langs aan het Weena. Zal ik je effe zo ’n afwasblokje door je strot duwen, lamlul!” Bij mij in de kast staat een doos met veertig blokjes voor de afwasmachine. Sun. Ik zie nu in de winkel dozen staan met 39 blokjes voor dezelfde prijs, met daarop de bewering dat ze er nu 50% gratis bij hebben gedaan. Volgens mij heeft mevrouw de consument nu voor de zelfde prijs niet de helft gratis erbij gekregen, maar heeft ze voortaan een blokje minder! Sorry, maar ik heb gewoon iets tegen grapjassen die consumenten naaien.

Nou ja, genaaid word je toch. Ook als je in Maasdriel woont. DŠŠr hebben ze toch een belachelijke burgemeester… Zit je als goedwillend burger op de publieke tribune van het gemeentehuis, hoor je later dat dat wijf nog te beroerd is om haar eigen toespraken te schrijven. Mevrouw Ada Boersma bleek haar benoemingsrede gewoon grotendeels gejat te hebben van Thom de Graaff. Dat is die meneer van D66 die tegen benoemde burgemeesters was en zich daarom tot burgemeester van Nijmegen liet benoemen. Maar een beetje knappe redevoering schrijven, dat kon ‘ie wel. Dat vond mevrouw Boersma dus ook. Waar het CDA toch al berucht was wegens stelen van de armen, hebben ze dus ook het stelen van de democraten tot kunst verheven. Maar slim is ze niet, die mevrouw Boersma. Een van de gejatte passages in haar tweedehands toespraak luidde “De droom van elke burgemeester: hij komt en er is licht.” Blijkbaar dacht mevrouw Boersma dat ze in Maasdriel nog geen elektriciteit hadden… Maar ze hebben daar wťl stroom. Nieuw! Sensationeel! Mag in geen enkel huishouden ontbreken!

Ook nieuw, sensationeel en onmisbaar waren de onzinproducten die je via de overdagtelevisie werden aangesmeerd. Anti-puistencreme waar je ernstig van gaat vervellen. Een lamp die niet alleen reuze decoratief staat aan de wand, maar die bovendien ook nog licht geeft in het donker. Nooit meer misgrijpen als je honger hebt: een handig hebbedingetje waar je zowel een bord soep als een schaal broodjes op kan zetten, nu met gratis handige pootjes die je er in een handomdraai onder kan schroeven. Of een soort martelbroek waarin een olifant toch nog maatje 36 heeft. Of de watersteamvaporizer, waarmee je nůg kleffere hamburgers kunt frituren, uw vrienden zullen jaloers zijn! Werkelijk, die reclames zijn nůg leuker dan die programma’s met die debiele vragen en die domme meisjes, met teksten als “Hallo Harry, hoe heet je?” Maar de gouden televisietijden zijn voorbij. Na het in de ban doen van die belspelletjes en het overlijden van de schrijver van Pipo de Clown is het nu ook afgelopen met de firma Tell Sell. Failliet. Zo jammer…

Ook erg jammer is het, dat de foto’s voor scheurkalenders blijkbaar lang van tevoren al zijn gemaakt. In de scheurkalender voor 2008 ontbreken daarom de scheur van Jennifer Aniston en de scheur van Manon Thomas. Kale boel!