Ouder worden met een bont-biefstukje

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Ouder worden met een bont-biefstukje"

In reactie op Vegetariërs hebben geen humor


Hej Sunnieboy,

Het eerste weekend van 2008 zit er alweer bijna op. Wat gaat de tijd toch verschrikkelijk hard als je ouder wordt, vind je niet? Ik kan me nog levendig herinneren dat ik dertig werd en zit nu alweer tegen de veertig aan te hikken. Nog iets meer dan drie jaar en ik kan met quasi grappige t-shirts, petjes en buttons over hoe viriel ik nog ben en hoe dat samenhangt met mijn kaalheid, en natuurlijk hoe groot mijn lul nog is en dat het absoluut noodzakelijk is dat mijn pens - die dan qua gewicht mijn leeftijd evenaart - als beschermend afdakje fungeert mijn veertig kaarsjes uit gaan blazen. En dan tien jaar lang horen hoe ik richting Abraham ga en dat ik 'm dan moet vragen waar hij de mosterd vandaan haalt. Jottem! Ik kijk er nu al naar uit!

Ik heb trouwens na oud en nieuw al mijn vingers en andere ledematen nog, aangezien ik nog geen sterretje heb afgestoken. Ik heb niets met vuurwerk. Nou ja, ik heb er een bloedhekel aan, maar afgezien daarvan heb ik er niets mee. Ik vind het prachtig om mijn kinderen het mooi te zien vinden hoor, daar niet van, maar aan mij is het niet besteed. Gelukkig is bijna de helft van de Nederlandse bevolking dat met me eens en blijkt dat 48% van de Nederlanders voor een verbod op consumentenvuurwerk is. Och, zo ver hoeft 't van mij nou ook weer niet te komen. Zo'n verbod valt uberhaupt niet te handhaven, buiten dat het natuurlijk wel een beetje een traditie geworden is in de jaren na de oorlog. En wat betreft je dronken column die nacht; ja, je hebt rare dingen gezegd. Ik zie alleen even niet hoe dat verschilt van je normale columns. Sorry.

Heb je trouwens werkelijk naar Guido kijk-mij-mezelf-eens-grappig-vinden-net-als-Seth-Gaaikema-dat-ook-altijd-had Weijers gekeken? Ik heb naar Singing Bee gekeken. Heb ik ook spijt van, daar niet van, maar alles is beter dan Guido Weijers. Op het forum, in het 'je mag geen poll houden voor de meest sexy vleeseter want dat getuigt niet van respect'-topic kwam Milagro met een linkje naar een Ierse stand-up comedian en die was - mocht je het Ierse accent kunnen verstaan - wél hilarisch. Ik kan serieus melden dat ik de afgelopen tien jaar niet zo hard om een grappenmaker heb kunnen lachen als om Dara O'Briain. Absolute aanrader. Daar kunnen Nederlandse cabaretiers en stand-up comedians nog een puntje aan zuigen (no homo).

Overigens bestaan er wel degelijk grappige vrouwen, alleen niet in Nederland. Je vergat Brigitte Kaandorp nog, en de oermoeder van de niet-grappige Nederlandse grappenmaaksters; Tineke Schouten. Hard schreeuwen, een zwaar Utrechts accent aanmeten en moppen met een baard vertellen doet het voor mij niet. Ik zou tegen haar willen zeggen; 'stinksnolololololololol!' Mijn God wat was die reclame voor haar theatershow irritant. Ik zeg; nekschot. Twee vrouwen die wél grappig zijn trouwens zijn in mijn ogen Ellen DeGeneres, zeker in haar vroege stand-up routines, en Sarah Silverman. Youtube daar maar eens op. Maar je hebt gelijk; grappige vrouwen zijn schaars. Erg schaars. Vrouwen zijn dan ook veel beter in andere dingen. Mannen geld afhandig maken bijvoorbeeld. En strijken, wassen, schoonmaken en koken. En pijpen. Och, ieder zijn talent he.

Trouwens nog gelezen dat Mel B. in Posh Spice's tieten kneep tijdens een concert van de Spice Girls? Dat schijnt wereldnieuws te zijn. Persoonlijk vind ik 't pas nieuws als ze elkaar op het podium beffen en fistfucken, over elkaar heenzeiken en een gouden condoom het publiek in mikken. Wie 'm vangt mag even neuken. Dát zou nog eens nieuw en origineel zijn. Maar nee, ze knijpen in elkaars tiet. Big Fucking deal.

Ow ja, Fatima de huppeldepup de Hockeytrut heeft de titel 'Dom Bontje' gewonnen. Ze is namelijk gespot met een bontjas aan. Nog afgezien van het feit dat het, zeker op afstand, niet te zien is of iemand echt of nepbont draagt snap ik de ophef niet zo. Zoals iemand terecht opmerkte; bont is gewoon leer met haar. Het grote bezwaar blijkt echter te zijn dat nertsen en vossen speciaal gefokt worden voor hun huid. In plaats van het protesteren tegen bont zouden we dus ook kunnen lobbyen voor de consumptie van vossen, nertsen en zeehondenbabies. Niet alleen kunnen de greenpeace-hippies dan hun verfblikken voor nuttige doeleinden gebruiken, maar de bevolking heeft nog een paar nieuwe vleesgerechten op de koop toe. De zogenaamde bont-biefstukjes. Lekker met een sausje en een glaasje wijn. Win-win situatie lijkt me.

Maar goed, ik spreek je volgende week weer. Later!
Danny