Roken voor de moderne society-outcast

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Roken voor de moderne society-outcast"

In reactie op Lekker downloaden met de feestdagen

Hej Sun,

Na het paupervuurwerk van vorige week blijkt dat er nóg iets nogal pauper is en dat is Heineken. Heineken is niets meer dan veredeld Tokkiebier dat massaal de keel in wordt gegoten omdat het nergens naar smaakt en je dus ook niet de tijd hoeft te nemen het daadwerkelijk te proeven. Kun je net zo goed gewoon een paar halve-literblikken zwerverbier naar binnen keilen. Een échte man drinkt Hertog Jan. Bier waar je van kunt genieten. Natuurlijk kun je het net zo hard naar binnen gieten als Heineken - en dat zonder enorme koppijn op te lopen - maar dat doe je niet. Je drinkt wel stevig door natuurlijk, daar ben je kerel voor, maar niet zonder van elke slok gewoon lekker te genieten.

Over genieten gesproken; vroeger rookte ik. Ik heb veel gerookt en weinig gerookt. In mijn hoogtijdagen maakte ik de ene met de andere aan en rookte ik een kleine vier pakjes sigaretten per dag (aan shag deed ik niet, want dat is roken voor paupers), maar later zakte dat wat in naar een pakje of anderhalf per dag. Inmiddels ben ik morgen om middernacht precies twee jaar gestopt, dus daar gaat het niet om, maar kijk; roken wordt zo goed als overal verboden en de accijnzen gaan nog maar weer eens met een paar dubbeltjes omhoog. Rokers stoppen massaal en stappen veelal over op de e-smoker, super-smoker of andere varianten op hetzelfde thema, namelijk 'roken voor de moderne society-outcast'. Maar ja; op elektronische peuken zitten geen accijnzen en dan moet politiek Den Haag (die zogenaamd het beste voor heeft met de volksgezondheid) het stellen met slechts de 19 20% BTW die erover geheven wordt. En dá's natuurlijk niet de bedoeling. De politiek wil zogenaamd iedereen van de tabak afhelpen, maar zodra dat massaal gebeurt komt de ware hidden-agenda naar voren. Door de genomen maatregelen met betrekking tot roken in onder meer de Horeca zou je bijna denken dat het de heren politici daadwerkelijk om de volksgezondheid te doen is, maar als dan een vele malen gezonder alternatief populair dreigt te worden breken ze bijna hun benen om het te verbieden en mensen dus terug te jagen naar de échte, met vele accijnzen en heffingen belastte peuken. En weet je waarom Klink zegt het te willen verbieden? Omdat er Nicotine in zit en om die reden valt het onder 'geneesmiddelen'.
Ik heb nieuws voor Appie Klink. In échte sigaretten zit óók nicotine! Peuken zijn dus een geneesmiddel! En hej, ik ben verzekerd! Dus feitelijk kan ik gewoon naar m'n huisarts stappen en een receptje halen voor Camel Light (ik weiger die ook al opgelegde nieuwe benaming 'Camel Blue' te gebruiken)! Die beste meneer Klink zou er beter aan doen te zorgen dat er duidelijke regels omtrend het roken van de elektronische sigaret zouden komen zodat men zeker weet dat je die mag gebruiken in café's, restaurants, treinen, vliegtuigen, vliegvelden enzovoorts. Het enige alternatief voor de verstokte roker is de elektronische sigaret, en het is er ook nog 's een waar geen enkele niet- of antiroker last van kan hebben. Geen schadelijke stoffen, geen ontbranding, geen meeroken, geen stinkende kleren (die niet-rokers na een avondje stappen blijkbaar de volgende dag gewoon weer aantrekken), geen tegenargumenten. De elektronische sigaret kan een uitkomst zijn voor iedereen, behalve voor politiek Den Haag want die zien de schatkist al slinken. Maar ja, waar maak ik me als niet-meer-roker druk om?

Heb jij Youp gekeken? Ik niet. Ik ben Youpmoe. Ik weet niet wat het is, maar zeker in deze periode - na het zestigduizend keer horen van zijn grootste hit 'Flappie' - ben ik die raspertige lispelstem compleet zat. Twee-en-een-half miljoen Nederlanders waren het wat dat betreft blijkbaar niet met me eens en hebben waarschijnlijk genoten van de zelfbevlekking van Youp. Youp vindt zichzelf namelijk goed en degenen die 'the secret' kennen weten dat als je gelooft dat je goed bent je ook daadwerkelijk goed bent. Sandy van Idols begreep het principe kennelijk niet helemaal want die vond zichzelf helemaal geweldig, maar daar waren maar weinig mensen het mee eens, en gisteren was het de beurt aan Ollie. Hij vond dat hij genoeg fans had, maar geloofde er niet hard genoeg in en dus had hij niet genoeg fans. That's shit, life happens. Trouwens, je hebt 't over Guido Weijers he? Ik heb die gast één keer op tv gezien tijdens het voorbij zappen en ik heb werkelijk niet één keer om die schele kunnen lachen. Niet één keer! Zelfs Seth Gaaikema is grappiger dan Guido Weijers!

Maar goed, vergeet niet een kratje Hertog Jan te halen gozer en zet de top-2000 lekker hard oudjaarsavond. Werkt bij giraffen ook kalmerend zeggen ze.

Laterz!
Danny