Sinterklaas (en het huisbezoek van Tim Kuik)

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Sinterklaas (en het huisbezoek van Tim Kuik)"

In reactie op Yab Yum gaat, Sinterklaas komt

Hej Sun,

Ik als vader was vorig jaar natuurlijk met Sinterklaas ook van de partij en ik wil je even terecht wijzen. De gekleurde Pieten van vorig jaar hadden - opmerkelijk genoeg zou ik bijna zeggen - niets met politieke correctheid te maken, maar met het feit dat de boot dwars door de regenboog was gevaren. Vorig jaar was daar, vanwege mensen zonder kinderen die de boel niet gevolgd hebben, al heel wat om te doen. Was volstrekt onnodig. Elk jaar is er een verhaal rond Sinterklaas en elk jaar gaat er iets mis. Dit jaar hadden de Pieten zonder Veren allerlei domme dingen uitgehaald, vorig jaar voeren ze door een regenboog. Elk jaar is het wel wat. Persoonlijk maak ik me dit jaar meer zorgen om de papegaaienziekte dan om een paar kolen die door veerloze Pieten zijn geblust. Moet er niet aan denken dat Sinterklaas de komende twee weken rondloopt en met een krijsstem tegen alle kinderen 'Lorre!' en 'Koppiekraaaauw!' gaat lopen schreeuwen.

Overigens vraag ik me ook af in hoeverre de eenwording van Europa en het verdwijnen van de grenzen gaat bijdragen aan het verspreiden van het Sinterklaasfeest naar alle EU-landen. En of Sinterklaas niet ook gewoon belasting betaalt over z'n cadeautjes en pepernoten of dat het een smerige belastingontduikende wittebaardcrimineel is. Zoëen die zwaarder wordt gestraft dan de gemiddelde kindverkrachtende pedofiel.

En nu we het toch over Tim Kuik van BREIN hebben; die doet tegenwoordig aan huisbezoeken. Als ze via de rechter niet kunnen winnen (de eigenaar van shareconnector werd recentelijk compleet vrijgesproken) dan komen ze gewoon even persoonlijk langs om je offline te halen. Toch raar dat het blijkbaar is toegestaan om mensen thuis maar even te dwingen (uiteraard samen met een breedgeschouderd, louche type) hun door de rechter als legaal bestempelde site offline te halen. Word het geen tijd dat meneer Kuik zelf eens onder de loep wordt genomen? Niet dat ik me verder druk maak dat shareconnector plat ligt hoor, ik download mijn mp3's en films gewoon van usenet. Niks geen gezeik met per ongeluk uploaden. Tim Kuik dweilt met de kraan open. Dat weet hij ook wel, maar zolang hij voor den Haag de illusie hoog kan houden dat hij goed en nuttig werk verricht is hij verzekerd van een goedbetaalde baan waarin hij ook nog eens lekker mensen kan koeieneren.

Heb je trouwens Domino-Day nog gekeken? Zo ja, dan weet je meteen waarom het een slecht idee is om de grenzen met landen als Polen en Kroatïe open te gooien. Het record is niet gebroken. Bijna een miljoen steentjes zijn niet omgevallen. Ik zeg; "als je wil dat iets GOED gebeurt moet je geen Poolse arbeiders aannemen". Dat geldt voor vrachtwagenchauffeurs, aannemersbedrijven, winkelpersoneel, havenarbeiders en dus ook voor Dominosteenzetters. En nu ik er zo over nadenk is het maar goed dat Bram nog steeds gewoon Sinterklaas is want zodra die stopt of - God verhoedde - overlijdt dan is de kans gewoon groot dat de volgende Sinterklaas Miran Vliradoviç heet en geen Nederlands praat. Stuk goedkoper dan Bram, maar als je stout bent krijg je gewoon een boormachine in je knieschijf in plaats van de roe natuurlijk. Plus dat er dan natuurlijk beelden gaan verschijnen van onze nieuwe Poolse Sint die lekker aan het witwassen is in club OQ in Rotterdam (bij gebrek aan Yab Yum natuurlijk). En ik zit persoonlijk niet te wachten op beelden van een Poolse Sint die met zijn staf in een goedkope hoer zit te mijteren. Sorry, maar dan liever 2girls1cup of BME pain olympics filmpjes.

Wist je al dat FOK! genomineerd is als website van het jaar? Wel toevallig dat de nominatie binnen kwam op de dag dat ik mijn eigen weblog opende. Dat kán haast geen toeval zijn. Je hebt toch al wel op ons gestemd mag ik hopen? Toen ik gisteren Hoofdpiet's handje schudde heeft hij me beloofd dat alle Pieten, met en zonder veer, even een stem zouden uitbrengen op FOK! Hij vond het geenstijl dat Hyves ook was genomineerd dus hun stem ging naar ons. Mooi toch?!
Bijna mooier dan dat ontzettend leuke meisje in die rolstoel gisteren bij Idols. Blijkt pas vijftien te zijn, maar heeft een werkelijk ge-wel-di-ge stem en ook nog eens een leuk koppie. Die gaat het ver slaan (schoppen is wat lastig voor haar gok ik) in de showbiz.

Verder dan onze ex-collega shitonya die in elk topic dat ik open op het forum even komt vertellen hoe geweldig ze wel niet is. Ik heb hersenlozen altijd al erg aandoenlijk gevonden. Gelukkig heeft ze niet de kwaliteiten om de YabYum te halen dus haar baan achter centraal is helemaal veilig. Ik vertrouw erop dat je dit wel in je inbox houdt en dat ik dit niet opeens op FOK! teruglees want ik wil niet dat ze nog harder gaat lopen janken. Ik heb wel een briljant idee voor een columnreeks trouwens Sun. Een MSN-column waarin we wekelijks een MSN-gesprekslog neerpleuren. Of denk je dat zoiets enorm onleesbaar zou zijn?

Enfin, ik ga er weer eens vandoor. Jolanda heeft gisteren de nieuwe Harry Potter binnen gekregen dus die heeft een leesdag-en-nacht opgenomen vandaag. Dat houdt in dat ik tussen de bedrijven door vandaag de hele dag de kinderen bezig heb moeten houden en ze vragen weer aandacht dus ik ga nog even paardje (van Sinterklaas) spelen.

Later!
Danny