Amsterdamn

Column door Jo1986

Zaterdag, 3 november 16:39

Ik houd de internetsite voetbalopzaterdag.com scherp in de gaten, want ik weet dat de uitslagen van de clubs binnen nu en een paar minuten online worden gezet. Amsterdamn, mijn scharrel, speelt namelijk voetbal op zaterdag, en ik ben benieuwd wat hij en het tiental andere rennende mannen voor score heeft neergezet. Weet ik in ieder geval of ik moet verwachten dat hij chagrijnig of euforisch gestemd is als ik hem spreek. Ja, áls ik hem uberhaupt spreek. Er waren van de week nogal wat probleempjes met Amsterdamn namelijk.

Hij woont ongeveer 2,5 uur rijden van mij vandaan, en dat schijnt een probleem te zijn. Persoonlijk zie ik dat heel anders. 2,5 uur rijden betekent namelijk ook 2,5 uur afstand van elkaar, 2,5 uur afstand van wat hij daar allemaal uitvreet en van wat ik hier uitspook, maar hij ziet dat toch anders. Voor hem betekenen die 2,5 uur, een onmogelijkheid om een relatie te beginnen, en juist een mogelijkheid om mij als scharrel te blijven beschouwen.

Nu ben ik natuurlijk niet helemaal achterlijk, en kan ik je zeggen dat dat niet gaat gebeuren. Dus opperde ik twee dagen geleden om elkaar maar helemaal niet meer te zien, die 50 euro voor de trein naar Amsterdam geef ik dan liever aan andere zaken uit. Dat laatste heb ik hem natuurlijk niet verteld, maar ik dacht het er wel stiekem bij.

Amsterdamn werd alleen een beetje agressief van mijn opmerking om elkaar dan maar helemaal niet meer te zien, lees: spreken, sms'en en/of bellen. Ik geloof dat ik, melodramatisch als ik ben, heb gereageerd met een sms waarin stond: "Anders wis je mijn nummer, mijn msn en hyves-account." Geweldig medium, dat internet, één druk op de knop en wissen geblazen. Waarop hij terugstuurde dat hij er niets van snapte, maar dat hij wel wist dat ik me belachelijk gedroeg.

Dat is nu twee dagen geleden, en het lijkt alsof hij mijn raad heeft opgevolgd. Ik heb namelijk niets meer van hem vernomen. Hoewel ik deze methode zelf aangeraden heb, irriteert het me toch dat ik echt niets meer van hem te horen heb gekregen. Ondertussen zijn de uitslagen online komen te staan en zie ik dat Amsterdamn 1-1 gelijk heeft gespeeld. Dat gelijkspel is eigenlijk ook wel toepasselijk. Ik noteerde de 1-0 waarna hij me nu met zijn niet-reageren zeker op 1-1 heeft gezet.