Oorlog voor dummies

Column door G.Fawkes

De ene separatistische, gewelddadige terroristische organisatie, is de andere niet. Althans, zo lijkt de vaderlandse media te denken. Voor een aanslag op westerse levens krijg je blijkbaar het insigne "terrorist" terwijl je voor een aanslag op Turkse levens het insigne "separatist/guerrillastrijder" krijgt. Maar waar moet je je precies aan houden als je het insigne separatist wil halen?

Bedenk je op de eerste plaats dat het aantal slachtoffers dat je veroorzaakt er niet toe doen. Zo heeft de PKK ongeveer 35.000 doden op zijn geweten en mag het toch pronken met Hét Insigne. En als de PKK het kan, kan jij het ook.

Over een vermelding op de internationale lijst met terroristische organisaties hoef je je geen zorgen te maken. Men heeft in de westerse wereld namelijk de neiging deze alleen in te zetten als joker, wanneer het hen uitkomt. Zorg er dus voor dat je op goede voet bent met in ieder geval een aantal westerse landen. Landen als Nederland en België staat te springen om moordenaars, of politieke asielzoekers zoals ze dat zelf liever noemen, te helpen. Maak daar dankbaar gebruik van!

Belangrijkst is het land dat je uitkiest om aan te vallen. Neem zeker geen Europees land of de V.S. In het verleden is gebleken dat ze hun meningen graag op elkaar afstemmen. Een beter doelwit is bijvoorbeeld Turkije. Hoewel de diplomatie tussen de westerse wereld en Turkije op een hoog niveau gevoerd wordt, lijkt men in het westen toch een zwak te hebben voor terroristische netwerken die Turkije aanvallen.

Vergeet je niet aan de grondregels te houden. Geen baard, westerse media zouden de baard kunnen verwarren met die van de moslimfundamentalisten. En geen Arabisch spreken als er een camera in de buurt is. Ook dit zou namelijk kunnen lijden tot verwarring bij de westerse media.

Houd je aan deze simpele richtlijnen en je zou je insigne voor guerrillastrijder binnen kortste keren moeten krijgen. Lijkt het niet zo snel te gaan als je zou willen? Geef niet op, de aanhouder wint!