Peanut butter and jelly

Column door PluisigNijntje

Het is drie uur. Ik bedenk me dat het misschien wel eens tijd wordt om te ontbijten. Ik haal een paar broodjes uit de vriezer en terwijl ze ontdooien zet ik de tv aan. Zapp kusjesdag, met K3.
Ik besluit even te kijken, er is toch niets anders op. De drie meiden staan in Ahoy met duizenden kleine kindertjes om zich heen. "Willen jullie nog een liedje horen? Dan zingen we Heya Mama!"
De muziek start in en het verbaast me dat de dames niet playbacken, zoals al dat andere kindergrut doet. Het liedje heeft een slechte tekst en mislukte muziek, maar toch heeft het iets. Iets dat me gelukkig maakt, iets zorgeloos. Die kindjes zijn voor een momentje gelukkig. En ik ook.

*PIEP PIEP PIEP!* Oja, de broodjes! Ik haal ze uit de magnetron en roep een onzedig woord omdat ze kokend heet zijn. Ik pak een bordje en smijt ze er met een klap op.
"Dat zal je leren om zo heet te worden, kutbrood!"
Goed, nu moet het brood dus weer áfkoelen. Ik ga weer zitten en besluit even verder te zappen. Dan kom ik langs belspelletjes, Time Life Music reclames, (met die Amerikanen die niet Nederlands kunnen playbacken) fondsen voor zielige hondjes en een witte pruik. Een wat? Ik ben in de Tweede Kamer beland, met Geert Wilders aan het woord. Zeikend over dat de rest van de Tweede Kamer zo onbeleefd is. Volgens mij kan zelfs het afkoelende brood mijn mening daarover horen, ik schreeuw hem in gedachten. Ik verbaas me over het feit hoe kinderachtig volwassenen kunnen discussiëren. Ik verbaas me over het feit dat Rita wel mag eten in de Tweede Kamer en ik niet in de klas.

"PB&J of gegrilde worst met curry?" Ik sta aan het aanrecht en terwijl ik deze vraag stel besef ik wat een rare combinaties dat eigenlijk zijn. Pindakaas met jam? Welke gek doet dat nou? En wat heeft dat nou weer met gebakken plakken graan te maken. Waarom vind ik dat lekker?
Ach, gekke combinaties, daar heb ik wel vaker last van. Ik houd van klassieke muziek, heavy metal en trance door elkaar. Ik houd van sexy laarzen met een netjes rokje en een gothic topje. Ik houd van grote jongens met een klein hartje. Ik houd van K3, PB&J en om drie uur ontbijten.

hittegolf in de stad
jongens en meisjes dansen door de straten
lekker uitgelaten

ik wil jou jij wilt mij
ik weet een plekje waar ze ons niet vinden
jij mag me verslinden

doe het heel zachtjes
geen kreetjes en geen lachjes
heel zachtjes
het wordt een leuke zomer
lieve mooie dromer

heyah
heyah mama hiyehah
heyah mama hiyehah
hehe hehehe hehe he

hittegolf in m'n hart
laat mij vanavond naar je kamer komen
in duizend hete dromen*


Smeervarkens.


*K3 - Heyah Mama