8 jaar FOK! en 8 antwoorden op Sun's vragen

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "8 jaar FOK! en 8 antwoorden op Sun's vragen"

In reactie op 8 Jaar FOK!, 8 vragen aan Danny

Hej Sunnieboy!

Op je vragen kom ik zo nog terug, maar eerst moeten me toch echt wat dingen van het hart. Zoals de onthulling dat Johan Vlemmix achter de nieuwe 'geile' look van Marian (je weet wel, die halfwit van Roef) zit. Voor de geile ondergoedfoto, waarin Marian halfnaakt op de motorkap van een auto ligt, zouden er wat moedervlekken zijn weggeshopt en zouden er wat schaduwen zijn toegevoegd en nu is ze opeens 'sexy'. Nou, sorry hoor, maar zelfs Photoshop heeft zo zijn grenzen en Marian kunnen ze beter gewoon opsluiten en nooit meer aan het publiek tonen. Net als Roef trouwens. Man man man wat een sneue gast is dat. Zelfs Marian moet hem niet en dat zou toch heel wat moeten betekenen. Maar niet voor Roef. Die bekende onlangs nog bij Jensen dat hij haar lastig valt via, onder andere, SMS. Moet 'ie verder zelf weten natuurlijk, maar het zegt over beiden wel ongeveer hoe het zit met hun geestelijke gesteldheid.

Verder niet veel te melden dit keer, tenzij je meetelt dat ik vermoed dat men met 'Britney's cd is steengoed' bedoelt dat hij net zo hard zal zinken in de hitlijsten als een baksteen in een emmer water. Of dat je tegenwoordig voordat je in een CT-scanapparaat stapt eerst even moet kijken of er niet een verdwaalde bejaarde in achter is gebleven. Waar je tegenwoordig al niet goedkoop aan een goeie bejaarde kunt komen zeg. Wie had dat gedacht. Ik dacht dat je voor een beetje bejaarde toch echt een bingo of karaoke-cruise door de wateren van de Biesbosch moest opzoeken, maar je kunt gewoon elke willekeurig ziekenhuis binnenwandelen en er een uit een medisch-apparaat sjorren. Top toch?

Trouwens, snuif jij nog wel 's cocaďne? In Volendam snuift men kilo's coke per dag namelijk. Vooral jongeren. Blijkbaar snuift Jantje Smit dus meer dan alleen slipjes. Verklaart wel die debiele grijns die hij continu op z'n smoel heeft staan trouwens, maar dat terzijde. Ik ben in ieder geval blij dat kinderen hier met 9 jaar alleen maar zuipen, roken en snuiven. In België neuken ze op die leeftijd blijkbaar al, al dan niet tegen hun zin. In dit geval was de vader een 13-jarige jongen maar het had natuurlijk even goed een 50-jarige kerel genaamd Marc kunnen zijn. Nee, gelukkig zijn onze dochters van tien nog geen moeders. Onze dochters van 13 schijnen wel kind-hoeren te zijn als we sjaakie bral mogen geloven. Puur omdat die meiden dik onder de make-up in korte rokjes geile neukbewegingen staat te maken en hun lippen likken wil nog niet zeggen dat ze hoertjes zijn he, Sjakie. Een echte hoer vraagt een boel centjes, terwijl de huidige pubers al blij zijn met een breezer-ananas. Geen hoeren dus, maar sletjes. Wel bij de les blijven, zou ik eigenlijk tegen Sjakie Bral willen zeggen.

Maar goed, ik maak me alweer druk om niets. Volgende keer meer. Eerst maar 's die vragen van je beantwoorden...
quote:
1. Is FOK! in acht jaar een beetje geworden van hoe jij het in de lente van 1999 hebt bedacht? Je moet een bepaald beeld hebben gehad, wat was dat en lijkt het huidige FOK! erop?
Totaal niet zelfs. Ik zag het destijds meer als een site waar berichten vooral met persoonlijke noot zouden worden geplaatst. De term weblog bestond echter nog niet. Verder zijn we iets serieuzer geworden dan ik me destijds had voorgesteld, en vele malen groter dan ik destijds durfde dromen. Mijn beeld over FOK! heb ik bijgesteld en mijn visie heb ik veranderd. Nog steeds is die visie compleet anders dan die van de meeste mensen - vandaar dat ik regelmatig overhoop lig met mensen (crew en users gelijk) - maar ik hou er wel stellig aan vast.
quote:
2. Je hebt er jarenlang een baan naast gehad, bij BCC. Was je goed in wat je deed?
Ik was vaak de beste in wat ik deed. Zeker op momenten dat er in mijn ogen geen onrecht werd gedaan. Ik kan ontzettend hard werken als ik zie dat het vruchten afwerpt. Zodra hard werk niets oplevert ga ik vanzelf mijn bek opentrekken en dat is iets waar ze bij BCC niet zo van gediend zijn. Het laatste half jaar deed ik het dan ook behoorlijk belabberd omdat men mij vrij duidelijk had gemaakt dat ik niet langer aardig gevonden werd. Uiteindelijk ben ik zelf opgestapt. Ondanks wat men vaak van of over mij zegt hou ik niet zo van een streng regime waar geen plek is voor een geintje. Verder werd nogal verplicht gesteld dat je avonden opgaf en die onbetaald zou schenken aan BCC. Heb ik veel en graag gedaan trouwens, maar op het moment dat ik een keer niet kon waren er meteen problemen. Dan schortte het aan inzet enzo. Zal vast overal zo zijn hoor, maar ik hou daar niet zo van. Zeker niet als ik altijd als eerste binnenwandelde en als laatste vertrok.
quote:
3. Verkochten jullie ook tweedehandse of gerepareerde producten als nieuw?
Ik denk dat alle electronicawinkels dat doen. Je biedt een service aan waarbij je spullen retourneemt als ze niet bevallen, maar je moet als bedrijf wel winst maken en dus pak je het weer netjes in of verkoop je het als showmodel. Zelfde voor reparaties.
quote:
4. Je had het niet breed in die eerste jaren en je at soms zelfs tomatensoep gemaakt van water en ketchup. Vertel eens over die periode. Bijvoorbeeld over de spagaat die je ongetwijfeld moest maken tussen gezin, werk en hobby.
Een gezin had ik nog niet echt en op dat moment werkte ik nog niet bij BCC. Dan heb ik het over 1999. FOK! was er nog maar net en ik had net knorretje leren kennen. Woonde nog bij m'n ouders en m'n pa trapte me er op een nacht uit. We maakten teveel herrie tijdens het neuken (hej, je weetz). Ik kreeg een week de tijd maar vertrok direct en ging met knor mee naar Zwolle. Daar hebben we 9 maanden in een studentenhuis op een zolderkamertje van amper zes vierkante meter gewoond. Geen verwarming, alleen koud water en gaten in de muren. Als het buiten sneeuwde, dan sneeuwde het binnen minstens net zo hard. We hadden alleen een kinderbedje waar we samen in sliepen en een klein tv'tje. Meer konden we niet kwijt. Geld hadden we niet en dus aten we restjes en wat we ook maar konden vinden. Dus ook tomatenketchupsoep. Kan ik niemand aanraden, alleen vanwege de geur al niet!
In die periode deed ik ook niet heel veel met FOK! trouwens. Ik was online zo vaak ik kon vanuit de bibliotheek in zwolle. Voor 2,50 per kwartier als ik me goed herinner. Vanwege ernstig geldgebrek was ik niet heel vaak online en als ik online was deed ik alleen het hoogstnodige.
Pas later kwam de spagaat gezin, werk, hobby, waarbij ik FOK! even onder de noemer 'hobby' schaar. Ja, 40 uur werken per week, minstens zoveel uur per week FOK! en dan waren er nog Jolanda en de kinderen. Tijdens de zwangerschappen kwamen daar nog de boodschappen en het huishouden bij omdat Jolanda vanwege bekkeninstabiliteit niets kon dan in bed liggen en af en toe per rolstoel naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Dat was een zware periode voor iedereen, maar ook daar zijn we heelhuids doorheen gekomen. Inmiddels is FOK! mijn werk en heb ik IETS meer tijd voor mijn gezin, hoewel ik nog steeds wel tachtig tot honderd uur per week met FOK! bezig ben.
quote:
5. Je hebt twee kinderen. Wat is nou iets dat ze echt kunnen leren op FOK!? En wat absoluut niet.
Ze kunnen beslist leren hoe wreed mensen kunnen zijn, maar ook hoe leuk internet kan zijn. Wat ze NIET kunnen leren is spelen of hoe het leven in elkaar steekt. Ik zal ze ook beslist monitoren als ze uiteindelijk op internet gaan en ze liever naar leerzame kindersites sturen dan naar FOK! Hoe lang dat vol te houden is weet ik natuurlijk niet, maar er lopen best wat weirdo's rond op FOK! waar ik mijn kinderen niet direct mee in contact wil laten komen.
quote:
6. Heb jij als hoge boom nu wel eens last van mensen die je bedreigen, of juist stalken als een groupie?
Nope. Zo nu en dan een bedreiging, maar stalken als een groupie? Ik ben de minst populaire persoon op FOK! _O-
Zo nu en dan krijg ik eens een compliment en dan groei ik wel even, maar ik ben er inmiddels aan gewend dat ik van de massa geen erkenning moet verwachten. Iedereen weet het beter of zou het beter hebben gedaan en ik ben een nazi. So be it.
quote:
7. Over twee jaar de mijlpaal van 10 jaar FOK! Hoe hoop je dat FOK! er dan bijstaat, qua lay-out, qua subsites, qua crew en qua users bijvoorbeeld.
Ik hoop dat ik alle layouts dan heb kunnen voorzien van nieuwe, dat er eindelijk schot komt in de ontwikkeling van de huidige sites en dat die goed lopen. Pas DAN ben ik van plan nieuwe dingen online te gooien. Nieuwe subsites zou ik in de tussentijd niet direct verwachten. Maar goed; zeg nooit nooit he
quote:
8. Voor welke celeb heb jij wel een weekje ruzie thuis over? (graag afblijven van Debbie Gibson, die staat al in mijn top 5)
Angelina Jolie. Maar ik denk dat de ruzie hooguit zal zijn wie eerst mag
quote:
PS: Mijn reserve vraag was: wat is je mooiste herinnering aan 8 jaar FOK!
Ik heb er meerdere. Mijn mooiste is lastig. Ik vond de nacht dat ik mijn vrouw ontmoette op de FOK!chat een bijzondere nacht, maar ik vond ook de enorme aandacht voor onze bruiloft hartverwarmend. De mensen die we ontmoet hebben en lang lief en leed mee hebben gedeeld, de meetings waar we heen zijn geweest etc.
We hebben nu kinderen en leven wat introverter. We zijn beiden niet goed in het leggen van contacten en dus zijn we eigenlijk buiten ons gezin om best eenzaam. We zijn nu eenmaal een apart stel. De goeie ouwe tijd met barbeque-meetings, onzinmeets, jaarmeets etc zijn niet meer voor ons weggelegd. We hebben kinderen en daarmee verantwoordelijkheden. Het is wel iets dat we missen. Contact. We kennen indirect duizenden mensen, maar we spreken er zelden tot nooit een. Nu kan ik online vrij bot en lomp overkomen en irl zelfs als verlegen (of gewoon raar) worden gezien, dus wijd ik het daar maar aan, maar soms steekt het wel. Een buitenbeetje zijn op iets wat je zelf in acht jaar hebt opgebouwd is niet altijd even leuk. Maar goed, wat doe je eraan?

Hoe dan ook, we hebben in acht jaar FOK! bijzondere dingen gedaan en hele lieve mensen ontmoet en die herinneringen kan niemand ons afnemen, ook al komen er dan nauwelijks nieuwe FOK! herinneringen bij.

En nu, om met The Breakfast Club te spreken; "Did that answer your question?"

Tot de volgende keer Sun, en op naar negen jaar FOK!