tijltjes teiltje (1): Tijd voor harde actie!

De rekeningen stapelen zich op. De omgangsregeling met de zoon in het buitenland is nog steeds niet vastgesteld door een rechter met een fraaie notenhouten hamer. De rekeningen van de advocaat in het buitenland stapelen zich op. Net als de vaat, de vuilniszakken en de berg was. De baby moet eten, maar dat is er niet. De boodschappen moeten eerst gedaan. Maar daarvoor moet het saldo zich eerst aanvullen. Daarvoor heb ik een rustig, leeg hoofd nodig. Een hoofd zonder zorgen, zodat de zinnen voor de klant mooi worden. Daarvoor betaalt de klant tenslotte, mooie woorden in een bepaalde, zorgvuldig afgewogen volgorde achter elkaar geplaatst. Maar wát lees ik in de krant?

Groen Links wil parkeervakken maken voor fietsen met een eigen standaard.

Het blijkt dat de roestvrijstalen beugels (nietjes genoemd; dat is een Amsterdamse ziekte, verwarrende namen verzinnen voor dingen die in de weg staan, pissoirs worden krullen, reclamezuilen worden peperbussen en paaltjes worden amsterdammertjes; maar hoe je het ook noemt, het blijft een feit dat ze allemaal hinderlijk in de weg staan) teveel ruimte innemen. Er kunnen daardoor te weinig fietsen aan vastgemaakt worden. Fietsen worden daarom zomaar tegen bomen geplaatst, of tegen winkelruiten. Aan bordjes met 'fietsen worden verwijderd' heeft men tegenwoordig kennelijk maling. Daar moet wat aan gebeuren, dat kan natuurlijk niet, vindt Groen Links.

Godsallemachtig! Hebben ze eerst alle straten van bobbels voorzien, toen de hele stad ingedeeld in parkeerzones voor misdadige tarieven (inclusief wijken waar he-le-maal niemand wil komen, zoals De Baarsjes, Geuzenveld en de Watergraafsmeer), toen hebben ze van alle kruispunten rotondes gemaakt zodat je met een flinke RSI arriveert van al dat eenzijdig gesjor aan het stuur (een rotonde voor de variatie eens de andere kant op laten draaien, ho maar! Zo creatief zijn ze nooit bij de afdeling Onbelangrijke Verkeersmaatregelen) EN TOEN??? Sja, toen was het werk op voor al die stadsdeelvoorzittertjes. Maar dat laten ze niet op zich zitten, ze beginnen vrolijk aan de fiets!

De baby krijgt morgen op de crèche wel weer eten. First things first! Deze dringende zaak vraagt een keiharde aanpak op de frontpage van FOK!. Verzamelplaats van extremistische stormgroepen bij uitstek, een uitstekende uitvalsbasis voor militante actie. Jammer dat Hyves nu de grootste community van Nederland is, maar ik zeg: beter weinig maar keiharde users, dan een stelletje love-smiley-poepende schoolkinderen. Bovendien, ik heb ook een Hyves, en daar zal ik deze tekst ook plaatsen maar dan met zoek en vervang FOK! vervangen door Hyves. Ik heb al twaalf vrienden op Hyves, goed hè? Kut-interface trouwens dat Hyves, geen wonder dat al die tieners er zoveel tijd door brengen, je kunt nooit het goede knopje vinden. Maar ik dwaal af. Hinderlijke gewoonte van mij. Moest ik eens iets aan laten doen. Therapeuten kunnen een offerte sturen naar tijl AT tijlrood PUNT nl.

Ja. Groen Links in de bocht en harde maatregelen, daar wil ik de draad van het betoog weer oprapen.
Ten eerste stel ik voor dat we alle rotondes weer naar hun oorspronkelijke kruispuntvorm terugshovelen. Heb je geen shovel, doe dan tenminste iets aan de rijrichting. Paar bordjes omdraaien moet toch lukken voor de gemiddelde user.
Daarna pletten we de verkeersdrempels in de 30-kilometerzones. Is er op het forum niet een hangout voor dikke tieners? Deze moeten zich dan 's nachts om drie uur op een woondrempel in hun buurt verzamelen, en heel hard op en neer gaan springen. Tot de drempel weg is. Wijk voor wijk pakken de dikke tieners alle dertig kilometerzones van Nederland aan. Vervolgens gaan alle ticketautomaten eraan, alsook paaltjes waarop staat "Alleen voor vergunninghouders". Dat lijkt me een klusje voor werkloze jongeren, al dan niet met een etnische identiteit. En ten derde parkeren we onze fietsen op tweede pinksterdag massaal in de achtertuin van de Groen-Links wethouder. Dat is dus voor iedereen met een fiets, hebben die ook een speciale slowchat op het forum? Doe daar dan ff een oproepje plaatsen svp.

Ik geef toe, echt militant is 't nog niet, Volkert van der G. zou er om lachen. Maar we moeten niet meteen al ons kruit verschieten: een escalatieladder moet je van onder af opklimmen natuurlijk. Stel, ik heb bijvoorbeeld ruzie met de Blokker, zoals vanmorgen, omdat de dames een kwartier (!) te laat open gaan maar wel doodleuk koffie hebben ingeschonken (ook nog eens actiepuntje, ik roep op tot een algehele kopersstaking onder het motto: een rechtgeaarde FOK!ker koopt nooit meer iets bij Blokker - ik zal zo even de t-shirts bestellen en dan kun je Snarf mailen hoe je deze thuisbezorgd kan krijgen -kan ff duren trouwens, ik wacht nóg op een t-shirt met de tekst Happy 2006 FOK! crew member), en ik geef die dame meteen een stomp in haar oog - dan begrijpt ze het niet. Ze begrijpt dan het verband tussen de stomp en het te laat opengaan niet. Die stomp moet je bewaren tot na het geïrriteerd excuses eisen, om de bedrijfsleider schreeuwen en een stapel pistachegroene voorraadblikken omver schoppen. Anders wordt je op zich zinnige vuistslag afgeboekt onder de noemer zinloos geweld. Heeft die dame een leermomentje gemist, zou zonde zijn.

Daarom dus, die escalatieladder moeten we van onder af bestijgen.

Over bestijgen gesproken, ik ben zo geil als vingerhoedskruid in de lente. Ben ff naar de stallen.

Toedels, tijl.