Bush in Limboland

Geachte heer/mevrouw

Graag wil ik in mei enkele nachten verblijven in uw hotel. Ik boek het liefst zo vroeg mogelijk aangezien u wel goed vol zult zitten in mei. De president van het land met de onbegrensde mogelijkheden komt immers op bezoek. Dat is eens iets anders dan het dweilorkest 'Klaas Vaak en de twaalf zandzakken'.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nog nooit heb rondgedwaald in het pittoreske Margraten. Wellicht zou u mij een rondleiding willen geven alvorens ik op zoek ga naar de president zelve? Ik zal met werkelijk alle concentratie die ik bezit en met alle aandacht die ik kan opbrengen, luisteren naar uw verhalen over de bankjes, de perkjes, de beekjes, de kleine pannenkoekenhuisjes, het oude klooster, de abdij, wellicht het oorlogsmonument en de geheimzinnige paadjes die Margraten kent. Schrik dan niet wanneer ik zulks moois noteer in mijn schriftje. Het dient enkel en alleen voor mijn persoonlijke memoires waar ik zo zorgvuldig mee omga. Als u mij, na een kop soep te hebben aangeboden met koffie toe en vlaai, zou willen excuseren? Ik wil me namelijk, als u dat toestaat, in volledige rust opmaken voor de komst van George. W. Bush.

Ik wil u dan ook vriendelijk doch dringend verzoeken om mij niet te storen wanneer de heer Bush zich rond uw hotel bevindt. Wellicht knalt 'ie er een tickertape parade aan vast. Zo zijn ze wel. U bent het toch met me eens dat, met alle respect, de Amerikaanse politiek één grote Henny Huisman (inclusief Bulletje) show is. Hoe het ook zij, ik wil mijn volledige concentratie bezitten om de president te kunnen registreren. Dus géén roomservice en ook géén van uw vriendelijke dames die het bed even opschonen.

Als ik bij aankomst zenuwentrekjes vertoon, wees dan niet ongerust. Dat is nu eenmaal mijn manier van voorkomen. Ook zult u regelmatig zweetdruppeltjes op mijn hoofd constateren. Ik heb het snel warm moet u weten. Vraag mij niet waarom, ik ben het gewend. Vraag mij die dagen überhaupt niets daar ik nogal gepikeerd en agressief zal reageren.

Nog een laatste vraag. Hoe zit het met het uitzicht vanuit mijn kamer? Is het veilig om een klein stukje uit het raam te hangen? Is het enigszins stevig gebouwd? De balkons in uw contreien staan immers niet bekend om hun veiligheid. Verder is het zo dat ik wel perfect zicht wil hebben op de president, dat begrijpt u wel.

Ik verheug mij zeer op mijn overnachtingen in uw hotel. Ik zal u beloven dat mijn verblijf u nog lang bij zal blijven staan.

Met vriendelijke groet,
Os. Wald.