FOK!Awards, stem wijzer, stem nu!

Stem!Stem!Stem!Stem!Stem!Stem!

De FOK!Awards worden weer uitgereikt binnenkort en de nominatieronde is in volle gang! Dat betekent dat users én crew elkaar weer een veer in de reet mogen steken, dan wel subtiel kunnen laten weten dat ze echt geen ene moer om hen geven.

Won ik vorig jaar nog een stuk of zes user-awards, dit jaar kan ik dat op mijn buik schrijven blijkbaar. Ik post de laatste maanden amper meer op het Forum en meteen wordt mijn naam nergens meer genoemd. Hoe wreed is het leven: uit het oog uit het hart. En begrijp me niet verkeerd. Dat ene Croupouque ineens de man is van het Forum is, is tot daar aan toe. Dat gun ik hem ook wel. Maar bij de crew-nominaties is het ook al armoe troef.

Waarom klinkt mijn naam zo weinig bij deze Awards? Ik ben columnist, nieuwsposter, reviewer, radiomaker, interviewer, tv-ster, visagist, portier, hofnar en haal bier op meets voor iedereen die maar dorst heeft, maar blijkbaar doe ik iets verkeerd. Ben ik te lelijk? Schrijf ik zo slecht? Ben ik niet veelbelovend? Ik dacht het niet. Dus waarom krijg ik zo weinig stemmen? Tijd om campagne te voeren dus.

Vorig jaar nog won ik de award voor Allround beste Columnist. En terecht, dunkt me. Ik wil mezelf niet de hemel in prijzen, maar allemachtig, wat kan ik mooi schrijven. Hoevaak ik geen e-mail krijg: ’Sun, je hebt me zo geraakt, erg mooi. ‘Sun, jij schrijft wat ik voel van binnen, maar niet kan uiten.’ ‘Beste mijnheer Tetelepta, wat moet dat heerlijk zijn. Om te verwoorden wat je voelt. Te kunnen schrijven. Oh wat benijd ik u. Mag ik nog even bij u blijven.’
Maar waar zie ik dat vooralsnog terug in de nominaties? Nergens. Ik wil overtuigend winnen, met 300 stemmen tegen, nouja, de rest. Ik verdien het. Daarom een paar mooie quotes uit de columns van afgelopen jaar. Om jou weer een te laten genieten en te laten zien hoe geniaal ik ben, hierbij enkele mooie passages.

Uit: De Randdebielen op FOK!

Hoe debiel zijn FOK!kers? Vraag jij je dat wel eens af? Nou in dat geval, die vraag is snel beantwoord. Het zijn namelijk een stelletje bosmongolen bij elkaar.

Uit: Stefan Tetelepta is een lul

Het stond er echt. Ik had het niet eens zelf ontdekt, mijn broer zei het tegen me. In het voetgangerstunneltje in Schagen onder de toenmalige S3 stond het met een watervaste stift op het beton geschreven, tussen de talloze graffiti’s: Stefan Tetelepta is een lul.

Uit: Masturberen in het openbaar

Verder is masturberen een goede activiteit om met één of meerdere personen samen te doen. Behalve een eenmalig rukspel met vrienden in mijn puberteit heb ik het daarna alleen nog met vrouwen gedaan. Het is echt zo leuk om in je seksleven te betrekken. Je kunt het samen doen, apart en toch naar elkaar kijken, of om en om, of bij elkaar.

Nog niet overtuigd of wil je meer weten? Lees dan mijn gehele oeuvre na, dat kan gewoon met een simpele muisklik.

Nog even over de andere columnisten, waar je misschien op wilt stemmen. Er zijn een paar dingen die je moet weten. Sportcolumnist Methodmich weet eigenlijk helemaal niet eens wat buitenspel is. ThaBlont schreef columns tijdens en over zijn tijd in Nepal, maar het is een publiek geheim dat hij negen maanden lang zichzelf had opgesloten in zijn slaapkamertje in Tiel. Seborik zegt verstand te hebben van muziek, maar hij heeft een aparte plank voor de CD’s van K3, M-kids, Bad Candy en de Abba-teens. Franseca laat al haar columns door Arnon Grünberg schrijven, wanneer hij vier flessen roze champagne op heeft. En DoubleU zet zijn toetsenbord op de grond, laat zijn labrador er overheen lopen en voila, weer een column.
Wil je dat zulke mensen de award winnen? Of kies je voor een sterke persoonlijkheid, iemand die het diepste van zijn ziel blootgeeft, een week lang peinst en prakkiseert, schrijft en schrapt, zweet en bloedt. Je ziet, er is maar één logische keuze!

En vergeet niet mee te helpen aan de campagne! Gebruik het speciale icoontje en zet het overal maar neer waar je maar kunt. Dank jullie wel voor jullie medewerking en vertrouwen. Het zal een mooi nieuw jaar worden. En ik beloof dat ik jullie straks, als Allround Beste Columnist niet teleur zal stellen. En onthoud: wie niet stemt, telt niet mee!
Stem!Stem!Stem!Stem!Stem!Stem!