De hersenkronkels van een idioot

Column door Aeacos

De hersenkronkels van een idioot.

Het gaat slecht met Nederland, dat zegt iedereen. Terwijl we allemaal zo verschillend zijn. Dat is toch raar want met zoveel religieuze en politieke stromingen zou er toch wel iemand tevreden moeten zijn. Wij zijn Nederland, misschien gaat het dan wel slecht met ons.

Iedereen weet het, we gaan bergafwaarts. De verdoemenis in; en wel om duizenden redenen, het zijn de extreme moslims of gewoon de buitenlanders. We bezuinigen te veel, of juist weer te weinig. Of misschien wel omdat we de natuur niet laten rusten. Gelukkig hebben we wel één algemeen denkbeeld: “Ik heb gelijk, en jij moet je mond houden”.

Balkenende, het lachertje van Nederland, heeft gelijk, we moeten iets aan onze waarden en normen doen. Iedere inwoner van Nederland, ongeacht religie of seksuele overtuiging, zal zich aan wat waarden en normen moeten houden. Maar hoe bereik je dat? Hoe doe je dat, als wij tegelijkertijd de waarden en normen van mensen uit een andere cultuur ook beschermen? Wat schiet je er mee op om een Islamitische mannelijke allochtoon Nederlands te leren, terwijl hij daar niks anders aan heeft dan dat hij zijn dochter(s) met een nieuw woord kan uitschelden, namelijk hoer. Want de beste man wordt wel verteld dat vrouwen en meisjes in Nederland gelijk zijn aan mannen. Maar ja niemand houd deze man er dan aan om zijn vrouwlijke huisgenoten gelijk te behandelen? Niemand!, we treden niet op tegen autochtone en allochtonen die normen en waarden niet respecteren. Terwijl waarden en normen toch ook wel in de wet verzonken zijn.

Maar waarom toont deze man uit het voorbeeld dan niet gewoon respect voor de waarden en normen die wij hier hebben? Waarom zou hij, wij doen het toch immers ook niet. Is het niet de westerse wereld die al 500 jaar probeert te vertellen aan andere culturen dat onze denkbeelden de besten zijn? Sterker nog, als men zich niet aan onze waarden en normen houdt dan gaan wij er wel even heen om ze daar op te leggen en anders leggen we wel wat sancties op.

Is het dan zo dan wij als Westerse wereld, dat 30% van de wereldbevolking telt. de andere 70% van de wereld waar het leven onder een dictator, of het minder zijn van een vrouw, moeten gaan vertellen dat ons denkbeeld juist is en dat van hen niet? Dat is eigenlijk absurd.
Misschien hebben zij allemaal wel gelijk, daar denken maar een paar enkele mensen in nederland over na. Wij, als westerse wereld, tonen al 500 jaar geen respect voor de denkbeelden van anderen. En wij bemoeien ons overal mee. Vijfhonderd jaar tonen wij al geen respect voor anders denkenden.

En nu, nu sluipt die respectloosheid in ons eigen landje. De waarden en normen, waar zijn ze nou? Wordt het misschien dan toch duidelijk dat aan de grond van elke waarde en norm in de Westerse wereld, voor de betere beheersbaarheid van de massa, geld en macht ligt? Wordt dit dan duidelijk, en breekt dan ook hier de hel los? De hel van jaloezie en machtshebzucht op de kleine schaal. Ik voel de hellevuurtjes al branden. Hoe kunnen we dit voorkomen? Nou gewoon, totale oorlog. Of er moet natuurlijk een UFO gevonden worden in Toengoeska, in ieder geval iets dat de hele wereld op zijn kop zet. Het ligt misschien allemaal al 500 jaar aan onszelf. Ik weet het het klinkt stom, maar ja ach het zijn ook maar wat hersenkronkels van een idioot.