Nachtlicht Finalist 4

Nachtlicht Finalist 4: Nonna.

Met het laatste frietje veegt ze alle mayonaise van haar bord. Ze likt de saus met een erotische elegantie van het patatje af en geeft hem een knipoog.

Hij voelt zich betrapt, maar kan zijn ogen niet van haar afhouden.

Zittend op zijn vaste plek in cafetaria Tante Sjaan, eet hij, zoals elke woensdag, een frikandel met patatje oorlog.

Hij ziet met lede ogen toe hoe ze de kippenpoot teder streelt voordat ze die richting haar mond beweegt. Ze bijt er zachtjes in. Hij hoort het knapperige korstje kraken. Het vet druipt langs haar kin. Voorzichtig veegt ze het af met de palm van haar hand. Dan begint haar schranspartij. Zijn aanwezigheid is ze vergeten.

Terwijl hij de frikandel naar binnen schrokt, kijkt hij onafgebroken over de rand van zijn bril naar de kluivende vrouw met het rode haar.

Ze likt met gesloten ogen haar vingers af. Eén voor één. Bij elke vinger zakt haar mond heel langzaam tot aan het tweede kootje. Als haar lippen richting vingertop gaan, opent ze ze om naar hem te kijken.

Hij verslikt zich in de laatste hap. Zijn hart bonst in zijn keel. Hij heeft het warm gekregen. Zijn bril is door het hoesten wat afgezakt. Hij voelt het niet, kan alleen maar naar haar kijken.

Heupwiegend loopt ze naar de counter. Zijn ogen volgen haar welgevormde kont in de leren rok. Hij hoort hoe ze met zwoele stem twee aardbeimilkshakes bestelt. Tante Sjaan werpt een vragende blik zijn kant op. Hij kan niet anders dan instemmend knikken.

Als ze terugkomt gaat ze naast hem zitten en schuift een beker zijn kant op. Heel even raakt hij haar hand aan. Er gaat een lichte tinteling door hem heen. Hij voelt de warmte van haar dij tegen zijn dij.

Hij durft haar nauwelijks aan te kijken, neemt af en toe een slok, wiebelt onrustig met zijn tenen.

Als ze hoorbaar de bodem heeft bereikt, slaakt ze een tevreden zucht. En kijkt hem diep in de ogen.

Ze kust hem.

Nee, ze duwt zijn bril terug op zijn neus en legt haar hand op de zijne.
"Paul, lieverd, gaan we boodschappen doen?"