De geheime mailtjes van Maxima en Mabel 3


> Van: Mabel
> Aan: Maxima
> Datum: 3 oktober 2003
> Onderwerp: 't is mis!!!

De ramp heeft zich in volle hevigheid voltrokken!! De uitzending van Peter R. was dodelijk. Max, ik ben ten einde raad!
Gisteravond hebben Friso en ik met mijn moeder de tape van Peter R. bekeken, om ťťn uur 's nachts hadden we pas tijd (en moed). Toen was ik al helemaal gek ge-smst en gevoicemaild. Zat jij er toevallig bij? Ik bracht het niet op om de berichten allemaal te lezen. Ik mocht van Friso de afstandsbediening niet vasthouden (passief-agressief gedrag vind ik dat), dus ik werd eerst helemaal gestoord van die eindeloze pampa’s of hoe die dorre vlaktes in Chili ook mogen heten. En die nasale, quasi interessante stem – het was of we naar een goedkope, slecht nagesynchroniseerde western zaten te kijken. God, wat duurde het eindeloos voordat die vetklep in beeld kwam! Ik begon al stiekem te denken dat het mee zou vallen, zeker na het vijfde reclameblok (die spoelde F. gelukkig wel snel vooruit).
En die Charlie maar geÔntroduceerd worden als een integere family man die van een beetje paardrijden houdt. Toen ie eindelijk in beeld kwam, schrok ik me te pletter. Opeens wist ik weer wie hij was. Hij was in werkelijkheid net zo beeldvullend en hij stonk altijd naar oude uien, dus je wist het wel als ie in de buurt was. Ik snapte nooit dat Klaas hem verdroeg. Zelfs als we in bed lagen, meende ik door de kieren in het hout zijn lucht nog te bespeuren. En nooit iets tegen me zeggen hŤ, niet dat ik behoefte had aan een diepgaand gesprek over zijn glocks of ander wapentuig, maar hij zat wel altijd naar me te staren, de voyeur!
Ik hield me stoer, ik geloof dat alleen mijn moeder zag hoe erg ik schrok. Friso zat gebiologeerd naar die vent te turen, dus ik kon me tijdig bij elkaar rapen en een enorm mea culpa belijden voor de nachten met Klaas – waarbij ik bleef volhouden dat het geen liefdesrelatie was. Het is wat Clintonesque (Your Majesty, I had no sexual relations with this man), en waar was het natuurlijk ook niet echt. Max, wat moet ik?
Die uitzending van gisterenavond zou me wel eens fataal kunnen worden! Dat ik 'die wijf was van die Lange'! Zelfs al komt het uit de stinkbek van zo’n misse lijfwacht, mensen zullen gaan twijfelen!
Help!!!


> Van: Maxima
> Aan: Mabel
> Datum: 3 oktober 2003
> Onderwerp: Re: ’t is mis!!!

'Die wijf van die lange'?!? Meeb, deze ramp is zalig! Ik heb die programma gezien: is dat allemaal echt waar?! Waarom zo een korte reactie van jou? En nu, hoe ga je deze varken verschonen?!


> Van: Mabel
> Aan: Maxima
> Datum: 3 oktober 2003
> Onderwerp: Re: Re: ’t is mis!!!

Ik had verwacht dat ze mijn antwoordbrief helemaal zouden behandelen op tv. Hoe heb ik zo naÔef kunnen zijn? Ze hebben er natuurlijk alleen maar een paar schamele stukjes uit gelicht.
Ik moet blufpoker blijven spelen en glashard ontkennen dat het met Klaas iets anders dan platonisch was.
Over een uur verwacht Bakellende me. Ben benieuwd wat hij voor me in petto heeft. Dit keer hem maar niet in het nauw drijven, maar deemoedig en devoot het hoofd buigen…. Ik voel me toch al of ik met mijn hoofd op het hakblok lig!
Friso is alweer aan de Prozac, daar was ie vorige week al preventief mee begonnen. Tjongejonge, een hypochonder met een geheel eigen stijl hoor..
Om maar een mooi Hollands spreekwoord te gebruiken: Max, ik zit echt in de puree. Ter vertaling voor jou: the shit has hit the fan!
M.